Autor Wątek: Saitek X45 - czy warto?  (Przeczytany 9908 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 05, 2004, 17:43:51 »
joł, hihi, no ta ale ja 7 godzin nie naprzam z mg 151  :mrgreen:  :mrgreen:

http://cougar.frugalsworld.com/gallery.php buhahaha obejrzyjcie zdjecia
polecam ostatnie, na tle Su27 z Cougarem stoi obrosniety koles z koszulką Surmovika w wydaniu ruskim
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Ajti

• Gość
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 26, 2004, 22:46:12 »
no, no.... w sobote odbieram Saiteka X45....
zobaczymy czy jest wart swojej ceny
jak juz go zdobede to napisze co nie co od siebie, moje wrazenia, uwagi itp :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 26, 2004, 23:17:06 »
Cytat: Ajti
no, no.... w sobote odbieram Saiteka X45....
zobaczymy czy jest wart swojej ceny
jak juz go zdobede to napisze co nie co od siebie, moje wrazenia, uwagi itp :)

Jest nawet taki fajny topik o joystikach, szkoda ze go wszyscy olali ale ja zapraszam :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Ajti

• Gość
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 27, 2004, 10:25:49 »
Ja wiem, ze jest juz troche artykulow o x45 i innych...
Ale dodatkowo napisze cos od siebie, moje wrazenia, uwagi itp

odbieram dzis (sobota 26 marca) o 20:00 :)

SoH

• Gość
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 27, 2004, 14:00:33 »
Ja nabylem x45 pod koniec ferii zimowych. Mialem napisac cos wiecej, ale niestety lenistwo wzielo gore (nawet sporo zdiec porobilem :] ). Narazie tylko kilka drobnych uwag:

Urzadzonko spisuje sie calkiem dobrze, z jednym wyjatkiem. mam wrazenie ze detenty na przepustnicy sie wyrabiaja, ale moze jest to tylko moje wrazenie.

Jezeli kogos przeraza fabryczny opor przepustnicy, nie ma problemu. latwo szybko i precyzyjnie mozna ten opor wyregulowac.

problemy z ergonomia opisane na stronie yoya jak najbardzej aktualne, szczegolnie dla mnie, gdyz mam nie zaduza dlon (generalnie im wieksza dlon, tym wygodniej)

Kolyska na przepustnicy - jak ktos ma mala dlon jak ja, to nie bedsie tez ona dla niego wygodna, gdyz fakerem spokojnie moge wychyli kolyske w prawo, ale maly palce juz niestety do tej kolyski nie dosiega i zeby przechylic ja w lewo, musze cala dlon na przepustnicy przesunac nienaturalnie do przodu.

Ogolnie najlepszym pomyslem (jezeli w ogole jest taka mozliwosc) to wziasc joya do domu na tydzien i sprawdzic, czy ergonomia nie wykluczy uzywania.

I jeszcze jedno - jezeli stwierdzisz, ze dziwnie sie tobie lata, nie przejmuj sie. Kwestia przyzwyczajenia. Mnie wlasnie przez pierwsze kilka dni, jakos trudno bylo zgrac ruchy :].

ps. jeszcze uwaga co do hat swiczy - na opakowaniu, czy w internecie podaja rozne rzeczy, ze np dwa haty 8-way jeden 4-way, itp.

Otoz wszyskie 4 haty sa 8-way. Kazdemu hatowi mozesz w profile editor mozesz przypisac czy ma on emulowac przyciski, czy ma emulowac mysz (tylko jeden hat moze emulowac mysz w danym momencie). Do tego dla kazdego mozesz wybrac, czy ma on byc 4-way, czy 8-way. Do tego dla pierwszego hat swicza mozna zazanczyc POV (w grze bedzie wtedy rozpoznawany jako wlasciwy hat). Przycisk oznaczony jako mouse fire, wcale nie jest specjalistycznym maouse fire, tylko normalnym dodatkowym przyciskiem, a funkcje mouse fire mozna przypisac dla dowolnego przycisku.

Ajti

• Gość
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 28, 2004, 14:41:33 »
Niestety....
moj pech jest mi wierny i nigdy mnie nie opuszcza:
oczywiscie okazalo sie, ze nie mozna sprowadzic x45 na sobote, wiec musze czekac do wtorku!!!
DAMN IT :-P

Pozdrawiam

[ Add: Sro 31 Mar, 2004 ]
JEST!! Joya odebralem we wtorek...

Szczerze mowiac to do zestawu x45 nie mam zastrzezen.
Jedyna wada wg tkwi w wolancie: moim zdaniem jest niewystarczajaco czuly... ale moze to tylko kwestia przyzwyczajenia

Co do przepustnicy... to tutaj w ogole nie mam zastrzezen: wszystko dziala bez zarzutu!

Mam do posiadaczy Saitekow x45 male pytanko: jak w lock onie ustawic, zeby rudderem kierowac za pomoca tej kolyski, a nie kolkiem na czobku przepustnicy??

Mrocz

• Gość
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 02, 2004, 18:13:42 »
Cytat: Ajti
Niestety....
moj pech jest mi wierny i nigdy mnie nie opuszcza:
oczywiscie okazalo sie, ze nie mozna sprowadzic x45 na sobote, wiec musze czekac do wtorku!!!
DAMN IT :-P

Pozdrawiam

[ Add: Sro 31 Mar, 2004 ]
JEST!! Joya odebralem we wtorek...

Szczerze mowiac to do zestawu x45 nie mam zastrzezen.
Jedyna wada wg tkwi w wolancie: moim zdaniem jest niewystarczajaco czuly... ale moze to tylko kwestia przyzwyczajenia

Co do przepustnicy... to tutaj w ogole nie mam zastrzezen: wszystko dziala bez zarzutu!

Mam do posiadaczy Saitekow x45 male pytanko: jak w lock onie ustawic, zeby rudderem kierowac za pomoca tej kolyski, a nie kolkiem na czobku przepustnicy??

Wiem, ze stary temat, i nie powinnienem go odkopywać :] Ale jeśli masz z tym problem to wejdź pod opcje, wybierz opcje sterowania, ( przełącz na Axes ) i pod rudder wybierz Rudder 1 mi zadziałało 9 W demie :D ) :] A i też mam Saiteka X-45 według mnie jest genialny :D

Thor_N

• Gość
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #22 dnia: Września 09, 2004, 23:30:13 »
Witam Serdecznie - jestem nowy na forum ....
Sorki ,ze odwiezam ten temat ...
Moze wiecie gdzie mozna w tym naszym kraju (Polska) kupic jeszcze Thrustmaster Top Gun Afterburner FFB Joystick USB ? Bo przeszukalem caly net i nic znalezc nie umie ... a moze znacie jakies zagraniczne sklepy, ktore przysla "to" do Polski ?

Pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #23 dnia: Września 10, 2004, 01:17:01 »
Teretycznie ni cnie wniose do tematu ale chcialem sie tylko przywitac wiec...

Czesc !! :mrgreen:  8)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #24 dnia: Września 10, 2004, 07:54:06 »
Bartek
Aztec.pl

grey_cinnamon

• Gość
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #25 dnia: Września 10, 2004, 09:12:11 »
Multioffice wycofało się z Thrustmastera, można liczyć na jakieś pozostałości zalegające magazyn. Ale gdy ja pytałem to był tylko zwykły fox i mniej zwykły - cougar.
Sprawdź może  tutaj. Najlepiej skontaktuj się przez gg czy maila, bo niby mają ten sprzęt w cenniku, ale kiedy sobie zażyczyłem, to okazało sie że nie ma: (.
Pozostają sklepy zagraniczne, ale koszta przesyłki są duże, chyba że znajdziesz jakiś sklep który wysyła do Polski gratis.

Sklepy zagraniczne

Pozdrawiam.

Thor_N

• Gość
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #26 dnia: Września 10, 2004, 09:31:47 »
1klika i mulioffice juz sprawdzilem pare dni temu i niestety nie maja nic .... gdzies mieli tylko cuguara. Chyba w Polsce niestety nie uda sie kupic.
Pisalem do paru niemieckich sklepow , lecz nie sla do Polski .... ale nie poddam sie tak latwo ;)

KosiMazaki - szczerze nie wiem o co ci chodzi. Przywitalem sie , zadalem pytanie (moze nie idealnie przycelowane w topic, ale jeszcze mniejszym sensem bylo by zakladanie nowego )

dzieki za pomoc

kaa

• Gość
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #27 dnia: Września 10, 2004, 16:26:17 »
Thor, napisałeś, żeś nowy na forum, to Cię 'el Pisakó' :P przywitał. proste, nie?
ja także Cię witam i życzę miłego pobytu. :)

PS
żeby nie był zupełny OT: Afterburner to zajedwabisty joy jest. mam dwa takie. 8) pisałem o nim w tym wątku, co to go niby wszyscy olali.  :mrgreen:

PS2
uprzedzając pytania: kupiłem na giełdzie jakiś czas temu - nie mam pojęcia, gdzie teraz takie można dostać.  :?

Thor_N

• Gość
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #28 dnia: Września 11, 2004, 01:28:58 »
Dzięki Panowie za przywitanie :)

Tego joya dorwe bo tak sobie postanowilem - chyba go sprowadze do kraju ...

grey_cinnamon

• Gość
Saitek X45 - czy warto?
« Odpowiedź #29 dnia: Września 11, 2004, 21:21:13 »
Jeśli ktoś chce sprowadzać joya z za granicy to niech nie popełni błedu i nie dokonuje przelewu przez PKO, cytując za kimś "oni jak mają wysłać pieniądze za granice to głupieją"

W poście powyżej wrzuciłem mała listę e-sklepów z Niemiec, dodatkowo z opiniami klientów, sam skorzystałem z usług jednego z nich. Musiałem czekać na dostawę towaru którego status był "w magazynie", zmienił się po moim zamówieniu na "czekamy na dostawę" :_)
Pozdrawiam.