Autor Wątek: Turtle Beach VelocityOne Flightdeck  (Przeczytany 5021 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Turtle Beach VelocityOne Flightdeck
« dnia: Grudnia 21, 2023, 19:33:41 »
Turtle Beach VelocityOne Flightdeck - nowy HOTAS:
https://www.purepc.pl/turtle-beach-velocityone-flightdeck-system-kontroli-lotu-hotas-zaprojektowany-dla-komputerow-pc-z-systemem-windows-10-i-11
https://eu.turtlebeach.com/pages/velocity-one-flight-deck

Do marki zaufania nie mam, ale patrząc na opis wygląda całkiem fajnie.
Czujniki Halla, dotykowe ekrany, programowo ustawiane detenty na przepustnicy.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Turtle Beach VelocityOne Flightdeck
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 21, 2023, 20:11:28 »
Kojarzę ich głównie z rynku konsolowego. Wajcha jak wajcha. Znajdzie nabywców.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 23, 2023, 13:14:19 »
Ciekawe. Jako gadżeciarz pełną gębą chętnie bym sobie kupił. Tylko po co mi te świecidełka jak siedzę w goglach VR?

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 24, 2024, 20:44:07 »
Zamówiłem. Gdyby kto chciał kupić, to przy zakupie w przeglądarce MS Edge wyświetliły mi się kupony i pierwszy raz w życiu wcisnąłem przycisk zastosuj kupon i dało to obniżkę - BAJHEERA (-€39.99). Tyle wiem, nie pytajcie więcej jak skorzystać inaczej. Wyszło więc -40 euro prawie z dobrym przelicznikiem bo płaciłem Revolutem. Dam znać jak przyjdzie i polatam trochę.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 25, 2024, 09:08:39 »
Daj tu potem reckę. Z przeglądu w sieci to nawet nie wiem, ile tam jest obrotowych pokrętełek, a to najważniejsze. :)  A ekran dotykowy przy VR chyba traci sens, nieprawdaż?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 25, 2024, 12:43:15 »
Teraz jak mam passthrough w MQ3 juz jakiś tam mały sens ma. Ogólnie liczę tu na trochę większa ergonomię niż w moim Rhino, który jest potężnym klockiem i trza mieć palce pianisty do niego. A i czasami latam dla super grafy i uberwody w 2D

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 15, 2024, 20:56:01 »
Przyszedł. Duże pudło. Testuję troche rzeczy, ale raczej te z firmwaru. Ogólnie fajny sprzęt dla gadżeciarza, ale i symulotnik znajduje w nim sporo ciekawych opcji ;-). Od razu rzuciło mi się w oczy to, co uwierało mnie w Rhino, każdy przycisk, klawisz, pokrętło, ma podpis (drobny czasami), nie muszę już drukować zdjęć z ustawień i pamiętać jaki symbol, ma jaki klawisz, dla mnie, co lata od przypadku, przypominanie sobie co gdzie jest, było zniechęcające. Kolejna rzecz, jest ciężki, bardzo mi to pasuje, ma dobre antypoślizgi pod obudowami, super, bo Rhino był za lekki i latał mi po biurku a nie miałem jak przykręcić go, lata całe chodziło mi po głowie by obciążyć go 1 mm blachą. Oświetlenie, rzekłbym młodzieżowe, jesteś zwolennikiem LGBT, sprzęt będzie świecił zgodnie z twoją gender, na szczęście, świeci też na zielono, jak zegary w samolocie dla prawdziwych mężczyzn, czyli w Meśku czy innej Foce. Właśnie zaktualizowałem FW, osobno przepustnica, tu poszło dobrze, osobno wajcha, tu się nie da, bo apka się zawiesza, Chyba zrestartuję kompa. To może na razie tyle, dam znać pewnie szerzej w weekend.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 15, 2024, 22:58:31 »
Może szanowny admin połączy posty jakby co. Z tym opisaniem klawiszy trochę nie tak jak myślałem do końca, ale nie jest to istotne. Mam bardzo duży problem z ustawieniem przepustnicy. Nie wiem jak w Il2 ją przypisać. Przepustnica w tym joyu ma 4 pozycje traktowane jako "klawisze" - max rev, rev idle, flight idle i max. Normalne przypisanie środek, max i minimum nie działa, bo przy przesuwaniu przepustnicy, łapie ona najbliższe "klawisze". takie przypisanie powoduje, że nie działa to dobrze, albo nawet wcale, przy różnych kombinacjach jakie stosowałem. Może w innych joyach takie ustawienia są i wiecie jak to zrobić?
W WT udało mi się to zrobić, bo tam można po prostu przypisać oś i już, działa.
« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2024, 23:14:16 wysłana przez rutkov »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 16, 2024, 09:16:41 »
W ostateczności możesz ręcznie edytować plik konfiguracyjny i ustawić tam żądaną oś, w katalogu data/input są pliki global.actions i current.map.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 17, 2024, 10:32:22 »
Znalazłem ustawienie tej osi i punktów "klawiszy" na niej. Można te punkty dowolnie umiejscawiać, więc ustawiłem sobie tylko dwa punkty, na końcu i początku osi, i jest ok.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 17, 2024, 21:11:08 »
Jednak nie jest ok. Działa tylko w ten sposób, że jak dam do oporu przepustnicę, lub odejmę gazu do zera, działa w tym punkcie zwiększenie lub zmniejszenie gazu. Wszelkie kombinacje z ustawieniami tej osi, nic mi nie dały. Albo ktoś znajdzie rozwiązanie tego na forum Iła, albo ja jestem za głupi na tak skomplikowany sprzęt ;-).
Ewentualnie skorzystam z porady some1, jeżeli będę potrafił.
podobny problem mam z głównym spustem broni. Działa on na "dwa tempa", tzn. mocne przyciśnięcie daje drugi strzał. Nie wiem jakby to działało bo nie umiem tego przypisać, ale ja bym to zastosował do pierwszego "fire" karabiny, drugiego "fire" działka. Super by to działało bo często człowiek wstrzeliwuje się karabinami a potem dodaje do tego działka. No ale nie potrafię ustawić tego. Pewnie znów przez konfig się da tylko.
Teraz mi przyszło jeszcze do głowy z przepustnicą, by ustawić ją tylko z wszystkimi punktami centralnie. Potestuję.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 17, 2024, 21:36:40 »
Jeśli chodzi o podwójny spust, to może spróbuj wcisnąć spust do połowy i przytrzymać, kliknąć w menu na przypisanie działek i wtedy wcisnąć do końca. Taki trik działa w DCS.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 21, 2024, 20:16:27 »
Spust działa na dwa tempa. Ale przepustnica, dupa. Nie wiem kto dał tej dupy, producent joya, czy gry, ale jest dupa i już. Zniechęca mnie to do latania w iła (przypisałem sobie gaz do innej osi ;) ). Pokombinuję z configiem, jak radził some1, ale nie wiem czy dam radę. Joy świetny, jestem mega zadowolony pod każdym względem (pomijam koszt, bo to rzecz względna, czy kogoś stać na taki wydatek). Chce się latać! :)

Potrzebuję sugestii co wpisać jak pozycje krańcowe

Jak widzicie jest tam 8 punktów.
« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2024, 20:26:29 wysłana przez rutkov »

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 21, 2024, 21:20:50 »
Edytowałem current.map w dwóch wariantach B22-B21 i B39-B37. ŻADNYCH reakcji na obroty :-/
Czy powinienem coś zmienić również w global? Nic tam nie mogłem znaleźć.
Ale kicha...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 21, 2024, 21:27:36 »
Jeśli te wirtualne przyciski ustawiłeś na samych końcach, to nie możesz osi normalnie przypisać w grze? Po prostu podczas mapowania nie przesuwaj jej w skrajne położenie, które aktywuje przycisk.