Autor Wątek: IL 2 vs IL2 FB - Realizm symulacji  (Przeczytany 20246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
IL 2 vs IL2 FB - Realizm symulacji
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 30, 2004, 17:48:22 »
Cytat: Szpaq
A co do gadania ze sobą, to my dwaj akurat jesteśmy skazani na swoją wzajemną egystencję (to forum i II wś)

Nie przeszkadzają mi rozmowy z Tobą o ile nie popadasz w ten swój "pojedynkowy ton" lol  :lol:
Nie?? No patrzcie - niemożliwe  :D  Po co w takim razie te gadki o tym, że nie możecie spuścić ruskich samolotów? A no tak - to przecież było o tym, że są przemodelowane...
Widzisz mnie zależy na tym, żeby sim był jak najbliżej realizmu historycznego, a Ty wyznaczając sobie Luftwhinnerskie UFA w stylu G2 właśnie do tego, o czym pisałeś, dążysz. Bo jak ktoś ośmieli się wspomnieć, że Łagg3 to trochę za bardzo wytrzymały to "skamle" lol  :lol:  Postarałbyś się spojrzeć trochę obiektywnie na całość, a nie tylko wskazywać co jest największym UFEm.
Znaczy, że w wyniku rozwałki zmuszony byłbyś jednak, co najmniej w niektórych, rację mi przyznać, a to już "nie może być"
Buhahahahaha...... to Ty tak sądzisz. Ja byłbym zmuszony? Niby na jakiej podstawie? lolololol Jak się nie potrafi uargumentować to się na pojedynek wyzywa........ lol..... tak Szpaq..... tkwij w tym swoim światku..... lol  :lol:  To na tej samej zasadzie jakby się kłócić na jakiś temat i ten będzie miał rację, który jest silniejszy jak się pobiją. Jakież to głębokie Szpaq  :lol:
Idiotyzmy? to po co to pisałeś:
Bo piszesz bzdury, że nie ma sensu z kimś gadać tylko dlatego, że gorzej lata.
Nic sobie nie będę tłumaczył. Po prostu wiedziałem, że tak będzie. Tak samo było w przypadku CyC-ów (sorry, ale nie wiem jak to napisać, by nie wychodził jakiś "odcyckowy" wyraz  ). Meehau zapowiadał tak buńczucznie na forum, że polatają z nami (tzn. z 303) - my na szkopskim sprzęcie, oni na ruskim. Jak zwykle na zapowiedziach się skończyło. Powodów, dla których nie mogli się przez cały tydzień i później całą wolną sobotę stawić na umówiony pojedynek, jakoś do te pory za bardzo nie jestem w stanie pojąć, ale może ciemna masa jestem.
Pewnie masz rację w ostatnim zdaniu, bo to nie ja tutaj kogokolwiek wyzywałem tylko Ty. Nie chcę tu nikogo obrażać, ale to świadczy pięknie o Tobie Szpaq skoro jak argumentów nie starcza to sie na pojedynek wyzywa. Znów pozwolę sobie na drobną aluzję, ale miejsca nie podam, gdzie podobne sytuacje można znaleźć, bo się jeszcze ktoś obrazi. To co piszesz Szpaq można przedstawić również w ten sposób:
"Coo? Nie mam racji?! No to soluwa!" lololol  :lol:

Powodzenia w szukaniu sobie przeciwników Szpaq  :)  Jak rzekłem, ja to leszcz jestem i niegodny takiej propozycji lol  :lol:  Tzn. niegodny w przypadku, gdy ma to mnie do czegoś przekonać. Ja latam w FB dla przyjemności, a nie, żeby komukolwiek coś udowadniać.

Pozdrawiam  :)

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 30, 2004, 18:04:56 »
1. W pojedynkach nie chodzi mi o to, by wykazać kto jest lepszy, ale o to, by wykazać Wam błędne spostrzeżenia w przypadku ruskich samolotów. Tzn. że nie wszystko wygląda tak samo jak się patrzy na MIG-a czy ŁaGG-a z zewnątrz. Czasem warto pooglądać świat zza ruskiej szybki. Labi - jak latam treningi 303, to zdarza mi się często fruwać jako szkopek, bo nie każdy chce latać niemieckim sprzętem. I dlatego myślę, że daje mi to prawo do wyciągania i formułowania takich, a nie innych wniosków. Ile razy latałeś ŁaGG-iem, MiGiem czy Jakiem?

2. A nawet jak wyjdzie "w praniu", że ktoś jest lepszy od kogoś, to co? Mnie Szmajs też kiedyś prał dupę niemiłosiernie, ale sobie powiedziałem: "schluss  - nie będzie mnie jakiś neofaszysta bił" i  teraz już nie tak chętnie gania Szpaka. Poza tym jak kiedyś powiedziałeś, to nie ilość killów jest mniarą umiejętności pilota  :mrgreen:

3. Sam napisałeś pierwszy "o zmuszaniu" o ile dobrze pamiętam :)

4. To nie jest tak, że jak braknie argumentów. A i to nawet jest lepsze, niż mówienie do kogoś, że jest żałosny.

Chodzi o ukazanie w praktyce mylość założeń tej drugiej strony. A właśnie pojedynek (rozpierducha po porstu, bo ten pojedynek to mi za bardzo średniowieczem zalatuje) może pokazać najlepiej, która ze stron miała rację. Oczywiście w jakimś tam stopniu. N'est pas mon cher Labi?

5. Co do reszty "pojedynkowej" argumentacji, to wyciągasz zbyt daleko idące wnioski.

Kos

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 30, 2004, 18:06:13 »
Witajcie Panowie Piloci!

Przygladam sie temu tematowi juz od samego poczatku. Ostatnio jednak coraz bardziej sie zastanawiam czy nie przeniesc go do "super dzialu" by dac Wam szanse na "swobodne" wypowiedzi. Od tego dzieli juz Was tylko jeden malutki kroczek!
Poki co, jest tak jak jest i oby nie bylo gorzej.

reelcash

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 30, 2004, 18:08:33 »
Cytat: 303_Shpacoo

Widzisz. To jest właśnie ta fundamentalna różnica, której Wy jakoś nie możecie zauważyć. Wy MOŻECIE sobie odlecieć kiedy chcecie, my nie. Więc jeśli nie mogę uciec przed wrogiem, to staram się zabrać chociaż jednego ze sobą na tamten świat.

lol zwlaszcza lecac za nim przez pol mapy nad jego lotnisko lolololol

PS. szpak zrozum ty naprawde jestes zalosny lololololololol

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 30, 2004, 18:10:14 »
Wiedziałem, że Overseer w końcu przemówi:)
S! Kosie.

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 30, 2004, 18:11:02 »
Cytat: reelcash

Widzisz. To jest właśnie ta fundamentalna różnica, której Wy jakoś nie możecie zauważyć. Wy MOŻECIE sobie odlecieć kiedy chcecie, my nie. Więc jeśli nie mogę uciec przed wrogiem, to staram się zabrać chociaż jednego ze sobą na tamten świat.

lol zwlaszcza lecac za nim przez pol mapy nad jego lotnisko lolololol

Spuścił go?

reelcash

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 30, 2004, 18:12:55 »
nie... zostal spuszczonym reh reh reh

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 30, 2004, 18:13:23 »
No właśnie.

reelcash

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 30, 2004, 18:16:36 »
co no wlasnie??? lecial idiota za meskiem az nad niebieskie lotnisko, po drodze wysprejowal cale ammo po czem jak probowal wrocic zostal spuszczonym... gdzie tu sens, gdzie tu logika? czysty kufajmanski brak pomyslunku  :mrgreen:

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 30, 2004, 18:20:43 »
No patrzcie. A mi się wydawało, że przez cały topic usilnie staracie sie udowodnić, że wystaczy ŁaGG-iem wejść Meśkowi na ogon i go osprejować przez co sam spadnie. :D Czekam na dalsze daleko idące wnioski, jakie sami powyciągacie z poprzednich wypowiedzi :)

Kajzer

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 30, 2004, 18:48:53 »
Jak tylko zobaczyłem nazwe tematu, to wiedziałem że to się tak skonczy  :wink: . Czy Wy nigdy nie Dojdziecie do porozumienia  8) Jeśli chodzi o przemodelowanie i ufa to moim skromnym zdaniem taka dyskusja to: jest ufo, a to nie do niczego nie prowadzi. Każdy lata tym czym lubi i kropka  :) Oczywiscie czasami też mam takie dziwne odczucia co do niektórych samolotów, ale wtedy gdy samolot przeciwnika wydaje mi się "troche dziwny", zawsze wybieram go jako przeciwnika i walcze przeciwko niemu tak długo aż te dziwne odczucia mi przejdą  tzn. gdy nie bedzie sprawiał mi już problemu  :D Przynajmniej w gzre ofline, gdyz online nie latam ze wzgledu na problemy z połączeniem  :roll:

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 30, 2004, 18:54:47 »
Cytat: Kajzer
(...) Każdy lata tym czym lubi i kropka

Ouchhhh - żeby tak słodko było w VEF-ie:)

reelcash

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 30, 2004, 19:28:49 »
No patrzcie. A mi się wydawało, że przez cały topic usilnie staracie sie udowodnić, że wystaczy ŁaGG-iem wejść Meśkowi na ogon i go osprejować przez co sam spadnie. :D Czekam na dalsze daleko idące wnioski, jakie sami powyciągacie z poprzednich wypowiedzi :)

wczoraj gonilismy z narfem miga, lecial sobie 50 m nad ziemia i mial z 500 na budziku (analogiczna sytuacja), dopedzilismy go dopiero nad jego lotniskiem jak zaczal podejscie do ladowania, tylko ze my akurat moglismy sobie na to pozwolic - bylo nas dwoch i trzeci labi ktory za nami lecial sporo wyzej i mial spasc na dol gdyby sie zrobilo goraco

wiec szpaczku przestan juz pindolic glupoty i strzel sobie baranka o sedes na otrzezwienie ;)

Ger0nim0

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 30, 2004, 19:56:44 »
Dziadek Kos miał skrupuły, ja nie mam żadnych. Kierunek nowe bajoro. Miłego taplania.

Zoom

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 30, 2004, 19:58:54 »
Jest bardzo restrykcyjnie :)
Oby się nie okazało, że bajorko będzie najchętniej odwiedzanym i czytanym działem :D .