Jesli pozwolicie......
Jakos tak sie zlozylo, ze od pewnego czsu zajalem sie przygotowywaniem mlodych adeptow latania w FB, a wczesniej w IL2, do wejscia w szeroki swiat serwerow HLa czy UBI. To co tu opisujecie jest ewidentnym przykladem na to, ze nowi ploci, ktorzy wchodza na rozne serwery nie sa przygotowni do wejscia na nie. Nie maja pojecia jak powinni sie zachowac przy pierwszym wejsciu na nieznany serwer, nie czytaja "brifingu", nie pytaja hosta, wchodzac, jakie zasady obowiazuja! To pozniej skutkuje tym wszystkim o czym tu pisaliscie! Ale nie dziwcie sie mlodym ludziom, chlopcom w wieku lat nastu.... kto ich uswiadomi co, jak i kiedy powinni zrobic by ich wejscie na jakikolwiek serwer bylo prawidlowe? Z tego co wiem nie ma u nas (w Polsce) nikogo, kto zajmuje sie uswiadamianiem mlodych adeptow pilotazu FB odnosnie zasad panujacych na roznych serwerach. A skoro tak, to ci mlodzi (i nie tylko) robia co chca! Osobiscie uznaje zasade: lepiej zapobiegac niz leczyc, i mysle, ze ta zasda ma tutaj swoje odzwierciedlenie. Nieskromnie dodam, prosze mi wybaczyc, ze prowadzac zajecia w mojej "szkolce latania" sporo czasu poswiecam na to, aby nasi nowi koledzy wiedzieli co, jak i kiedy moga zrobic w takiej czy innej sytuacji, oczywiscie bedac na obcym serwerze!
Przepraszam.... chyba sie zagalopowalem.....