Autor Wątek: Kupiłem Lock-On i kicha!  (Przeczytany 9223 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcus

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« dnia: Stycznia 30, 2004, 08:04:38 »
Chyba ktoś nas nabija w butelkę!
Zainstalowałem symulator na moim blaszaku (P4 2,4GHz  512 DDR 333Mhz  Radeon 9200 128MB) i cały w skowronkach odpalam, na początku wszystko pięknie wchodzę do opcji ustawiam przezornie na medium i "leeeecę" z krzesła. Na ekranie widzę przyrządy przez które prześwituje coś jakby niebieska ziemia, właściwie to oprócz przyrządów i niebieskich plam na ekranie nic nie widać. Wychodzę do opcji i przestawiam wszystko co możliwe na LOW, niczego to nie zmienia. Siedzę godzinę zmieniam ustawienia gry i karty bez efektów, wreszcie robię uninstall i wrzucam Lock-On do szuflady (miałem chęć do śmietnika ale coś mnie powstrzymało).
Co z tym zrobić?

Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 30, 2004, 09:31:50 »
Witam

Pytanie numer 1: czy zainstalowałes patcha?
Pytanie numer 2: jakich sterowników uzywasz do tego Radka?

Pozdrawiam
Bartek
Aztec.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 30, 2004, 10:22:09 »
jak widać problem graficzny i do tego na kazdym poziomie, to oznacza złe stery do kary graficznej i ich niekompatybilność z Lock On - przeczytaj sobie Read Me na CD, sa tam opisane dokładnie jakie sterowoniki sa potrzebne do GForce i Radeona
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

marcus

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 30, 2004, 10:32:41 »
Sciągnąłem patcha i sprubuję go zainstalować (ale czy on tak drastycznie poprawi program nie wiem), co karty jakieś 2 miesiące temu zainstalowałem najnowszy Catalist, może zmienić kartę mam jeszcze GF 5200 FX 128MB.
Sam nie wiem co z tym zrobić, przecież nie będę co chwilę wymieniał podzespołów bo ta czy inna gra ma problemy, a tak nawiasem mówiąc to jak narazie mam problem tylko z Lock-On.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 30, 2004, 10:36:48 »
na GF powinien pojsc, jesli masz FX (ale nie mx) to nawet lepsza karta dla Lock Ona
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 30, 2004, 10:55:39 »
Cytat: YoYo
na GF powinien pojsc, jesli masz FX (ale nie mx) to nawet lepsza karta dla Lock Ona

FX moze tak ale od 5600 w gore a nie 5200 to juz lepiej pokombinuj z Radkiem, poszukaj czegos na cat 3.7 (np. Omeg) lub np 4.1 ktore narazie mi dzialaja ale nie 5200 bo Ci sie grafa zapali.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

marcus

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 30, 2004, 12:32:14 »
Sciągnąłem sterowniki do Radka Catalyst 3.79 i do nVidia 53.30 posiedzę przez weeckend wgram patcha i spóbuję coś z tym zrobić, jak nie będzie poprawy to Lock On wędruje do kosza.

Waylander

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 30, 2004, 12:52:37 »
Co tak ostro panie. Zmien karte na porzadnego radka. Najlepiej 9700 lub nowsze. Wiem, nie kazdy ma portfel wypchany, ale takie sa wymagania gry. Ja na moim GF4 Titanium 4400 128DDR na low moglem jeszcze grac.  Gorzej bylo na high. Skakalo to to jak dobrze wytrenowana zaba  :roll:  :|

marcus

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 30, 2004, 13:32:35 »
Mam wydać kilkaset złotych żeby mi gra odpaliła, aż takim fanatykiem to ja nie jestem, poza tym jeżeli w wymaganiach gry na opakowaniu jest napisane to co jest, a z tego wynika że mam więcej niż potrzeba by gra działała prawidłowo to jest to najzwyklejsze oszustwo.

Waylander

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 30, 2004, 13:37:34 »
Hehehe. Primo, nigdy nie patrz na wymagania gry na pudelkku. Primo dwa. Jak juz patrzysz to pomnoz przez razy 2 lub 3  :mrgreen:  na pudelkach  z grami nigdy nie podaja faktycznych wymagan. Inaczej rzadko kto by gry bral. Podaj jeszcze jakie sa wymagania do lock ona. Co pisza na pudelku :D Posmiejemy sie  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline KosiMazaki

• Administrator
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 30, 2004, 13:47:57 »
Marcus nie masz co sie denerwowac tak, Lock On jest gra ktora zabije kazdy komputer obecnie. Sama gra nie jest moze tak wymagajaca tylko w tym przypadq dochodzi lenistwo programistow bo ta gra ma tyle bledow ze rolka duproli by nie starczyla do wypisania tego. powiem Ci ze nawet na moim 9800 pro ta gra nie ma ochoty plynnie dzialac moze za dwa lata cos ja pociagnie z maksymalnymi ustawieniami, a tez nie bede zmienial kompa po to zeby mi jedna gra podzialala. A jak do tej pory zadna gra sie nie oparla mojemu kompowi wiec masz dwa wyjscia albo postarac sie o wlasny ze tak powiem "profil" ustawien albo odstawiasz dajesz sobie siana z Lock Onem. Co do wymagan minimalnych to to jest kpina. Nie zwracaj na to uwagi bo szkoda nerwow :)

Cytat: marcus
...poza tym jeżeli w wymaganiach gry na opakowaniu jest napisane to co jest, a z tego wynika że mam więcej niż potrzeba by gra działała prawidłowo to jest to najzwyklejsze oszustwo.

To jest tylko czubek gory lodowej poczekaj az gra zwacha u Ciebie jakis wyspecjalizowany soft do nagrywania plytek albo wirtualny naped. Na opakowaniu tez nie ma zadnej adnotacji ale za to w srodku jest na 5 stron umowa licencyjna wiarzaca Ciebie. Nie wspomne juz o wtopach polskiego wydawcy na temat patchy ktore sie juz dawno skonczyly pokazywac pozostawiajac polska brac 100 lat za reszta swiata. Zaczyna sie robic ciekawie normalnie UBIkacja to syf totalny pierwsza i ostatnia legalna gre (mowie o Raven Shield) jaka kupilem od tych panow. Skoro sami zmuszaja uzytkownikow do uzywania roznch "szczepionek" to po co  trzymac orginaly........kicha i tyle :|  (to tak tytulem malego OT....sorka). Coz takich lub podobnych smaczkow jest pewnie wiecej ale to jest pierwszy z brzegu jaki mi wpadl do bereta   :roll:

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

raven

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 30, 2004, 14:12:24 »
Kolejny dowod dupowatosci sklepow komputerowych. Pentium 4 i zestaw za kupe kasy a do tego Radeon 9200. Mogli dac 4mx440 - lepiej by chodzilo i tekstur nie gubilo. Musisz wiedziec marcus ze R9200 to stary R9000 z AGPx8 wiec karta z zalozenia jest do dupy. A 128 MB pamieci naprawde nie robi roznicy. Nawet starszy R9100 (czyli stare dobre 8500 na RV200) jest o niebo lepsze - wiem bo mam 9100 a testowalem tez 9200. Poza tym jak masz dwie tak baniackie karty to lepieje opchnij jakims lamerom a sam doloz 50 dych i kup radka 9500. Odblokujesz sobie pozostale 4 potoki i gra muzyka (wiem - kupila kolezanka, odblokowalem i chodzi jak zloto). A jesli chodzi o wydajnosc lock-ona to cie dobije - ja mam athlona 1700+ 256 MB DDRAM 333MHz i Radeona 9100 i gra chodzi na mediumie na poziomie 20-25 fps w 1024x768. Pozdrawiam wlascicieli Intela - grunt to nie przeplacac.

Gornet

• Gość
RE
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 30, 2004, 14:20:33 »
Nieprawda... ja mam GeForceFX5200 128DDR i żadnych ,ale to żadnych nie miałem problemów z grafą... przed pathem i po pathu... żadnych problemów :) Wszystko mi śmiga 1024x768 32MB | wsio na MEDIUM | AAx2 | FAx2 ... (oczywiście najnowsze stery NVidi 53.03 )

Offline KosiMazaki

• Administrator
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 30, 2004, 15:46:14 »
Cytat: raven
Poza tym jak masz dwie tak baniackie karty to lepieje opchnij jakims lamerom a sam doloz 50 dych i kup radka 9500. Odblokujesz sobie pozostale 4 potoki i gra muzyka (wiem - kupila kolezanka, odblokowalem i chodzi jak zloto)c.

Ciezko juz takiego dorwac, loteria chyba ze chcesz pewniaka tylko w takim wypadq trzeba sporo doplacic bo kazdy wie co sprzedaje...no chyba ze to okazja :)

ags

• Gość
Kupiłem Lock-On i kicha!
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 22, 2004, 10:28:42 »
Lock-On oficjalnie wymaga PIII 800, 256 Ramu, do tego karty graficznej z 32 MB pamięci, karty dźwiękowej kompatybilnej z DX 8.1 i 1.1 GB na dysku. Hehehe ;]