Autor Wątek: FB: Zarządzanie mieszanką po patchu 1.22  (Przeczytany 6296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
FB: Zarządzanie mieszanką po patchu 1.22
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 04, 2004, 11:55:44 »
Cytat: knocke
Wlasnie, Oleg jest spoko i dajcie mu spokoj. To ze gosice z KG200 lubia sobie nim gebe powycierac a czasem i wszystkim (popatrzcie na opisy lotnictwa wszystkich stron  http://www.kg200.xt.pl/ - wszystko to jedno latajace gowno w kufajmanskich walonkach :)

To sie samo z siebie nie wzielo, byl taki okres w ktorym Olo centralnie wszystkich i wszystko olal. Nie odpowiadal na meile, nie zagladal do pokoju Ola na UBIkacji a jak zagladal to pisal slawne juz "Be sure u is wrong", malo tego taka niektorzy gracze popadli w wielka flustracje i pozakladali sobie konta Oleg Madoxx lecz ich opor trwal krotko bo im konta wykasowali....lololol :lol:  :lol:  :lol: fak ze smiechu byla masa z tego powodu bo taki gigant dawal fachowe rady i  zdradzal plany wydawnicze. Druga sprawa ze nikt do konca nie "wycieral sobie geby Olem", wszyscy szanujemy co on zrobil ale po czesci sam sobie na niektore zachowania zasluzl a wiekszosc tych wypowiedzi na jego temat proponuje potraktowac zartem. Zdaje sobie sprawe ze Olo sam nie wydaje tej gry i ze UBIkacja macza w tym palce ale tworca chyba ma jakies zdanie i jak postawi sie "kolkiem" to na sile tez UBI czegos nie zrobi. Jedna strona zalezna od drugiej. Jeszcze pragne cie oswiecic gdyz nie tylko Kg200 jechalo na Ola, wiec delikatnie mowiac "coca-cola od pepsi". Co do zarzutu ze ktos ma kopie gry ze sklepow sieci "Emule" to sie nie zgadzam bo to nie ma nic do rzeczy moim zdaniem (A zabojadow wspierac nie bede :P). Wydawcy nas sami olali wiec niech cierpia, pomijam juz fakt ze UBIkacja utrudnia granie na orginalach wiec nie mam zamiaru zbytnio sie rozwodzic. Poza tym czepiasz sie naszych podpisow, mowisz cos o gownie w walonkach a sam podpisujesz sie jako "knocke" wiec o czym my tu mowimy. Olo nie jest swiety, my nie jestesmy swieci, UBIkacja nie jest swieta ale ponabijac sie mozna.........lolololololol :lol:  :lol:  :lol:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Graf

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 04, 2004, 12:10:28 »
Jako autor www.kg200.prv.pl i przy okazji drobnej części tekstów, które tam stoją pragnę złożyć na Twoje ręce wyrazy ubolewania nad moją niewymowną głupotą, która nie dość że popchnęła mnie do napisania trych bredni, to jeszcze nie zapewniła należytej oceny własnych sił przed zejściem z drzewa, na którym było mi dobrze i bezpiecznie. Inna sprawa, że być może siedziałbym tam jeszcze, ale przyszli hitlerowscy stolarze, ścięli je i zrobili z tego jakiś parszywy samolot.
Każdy z czytających to forum doskonale zdaje sobie sprawę, że Alianci wygrali wojnę z Niemcami nie dzięki ilości, ale dzięki rewolucyjnemu systemowi szkolenia kadr, olśniewającej taktyce oraz myśli technicznej wyprzedzającej krwawy hitlerowski reżim o epokę.
To dlatego całą liczącą tysiące samolotów Luftwaffe trzymała za mordę garść ruskich myśliwców, zaś moje kpiny z ich samolotów nie są niczym innym jak pustym darciem mordy dla zagłuszenia własnej wewnętrznej frustracji i poczucia krzywdy - dokładnie takiego samego, jak to, kiedy mi w młodości do wspomnianego drzewa przybijano gwoździami zabawki. Obiecuję poprawę chociaż rozważę też zamknięcie stronki, bo obnażona przez Ciebie brutalna prawda jest dla mnie zbyt bolesna.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 04, 2004, 12:39:05 »

Wysłany: Sro Lut 04, 2004 10:24 am        
Wlasnie, Oleg jest spoko i dajcie mu spokoj. To ze gosice z KG200 lubia sobie nim gebe powycierac a czasem i wszystkim (popatrzcie na opisy lotnictwa wszystkich stron http://www.kg200.xt.pl/ - wszystko to jedno latajace gowno w kufajmanskich walonkach to nie znaczy ze tak jest (a raczej znaczy ze tak nie jest hehe) Dajcie mi maila do Olega - wysle mu po rusku pare slow pokrzepienia  

Ummm powycierać gembe kufajmanem ? Zeby oparszywiec ? :twisted:
O ile się orientuje to oleg jedynie powsadzał te maszyny do gry a nie zaprojektował , także twoja dość smiała teza iż sobie nim gębe wycieramy, to zbytni optymizm w moim odczuciu.

A tak na marginesie, to cały ten post pachnie cosik prowokacją...  ,jako że kolega jest mi nie znany, tak więc sądze iż nie miałem okazji go jeszcze obrazic ani zwyzywac , tym samym nie widzę powodu tak zdecydowanego ..oskarżenia pod adresem całego kg200
[/center]

« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 04, 2004, 14:00:40 »
nie gębe tylko d...  :P
do gęby uzywamy ręcznikow a nie onuc jak "ivany"
poza tym znikad sie pisze razem
i zmien nicka bo to by hanba byla dla Knoke jakby takie rzeczy wygadywal  :P
Русский военный корабль, иди нахуй !!!

knocke

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 04, 2004, 15:09:05 »
hej panowie, czemuscie sie tak zaperzyli? Wyluzujcie... jezd topsze  :lol:
KG200 to dobra stronka, czytam ja chetnie moim zdaniem czasem przesadzacie w ocenach, ale to wasze zdanie i jest ok.

Nie chce tez dyskutowac po raz n-ty o wyzszosci coca-coli nad pepsi, wyzszosc techniki niemieckiej swego czasu nad jakakolwiek inna jest poza dyskusja, po co meczyc klawiature?

Chodzi mi tylko takie zapomniane slowo, moze znacie, wymawia sie je trudno bo nieuzywane, wd ... wdz,. .. wdziecznosc chyba czy jak :-)
- ktos cos zrobil dzieku czemu w ogole tu wszyscy gadamy i z lekka szacunku by nie zaszkodzilo, nawet jesli moocno przemodelowal samoloty strony z ktora bardziej sie utozsamia.

Poza tym wkpieniaja mnie wszystkie sterotypu - piszecie ze FB do gowno, gniot, Fajny Bubel, arcade itd itp. Ale to stereotypy tak moze kazdy
- ja sie pytam konkretnie (jak w temacie) - jakim samolotom nieslusznie zabrano w ktoryms tam paczu zarzadzanie mieszanka a tu nic a teraz jak was SPROWOKOWALEM to sie odezwaliscie ale nadal brak konkretow.
Jak pisalem - w Bf 109E4B faktycznie nie znalazlem kranow do mieszanki wiec zabranie mu tej funkcji uznaje za krok NAPRZOD a nie wstecz w kierunku realizmu (ktorego jestem ABSOLUTNYM zwolennikiem). A co poza tym?

A na zgode mały link, ja spadłem z krzesła jak to zobaczyłem bo nie wiedzialem ze takie rzeczy sie jeszcze znajduje ..
http://www.kolonianet.pl/miczel/ru/xfw.avi

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 04, 2004, 16:21:47 »
spoko ,moze rzeczywiscie zbyt gwaltownie zareagowaliśmy , jako okolicznosc łagodzącą proszę uwzględnić fakt iż od pewnego czasu mam alergie na tego typu oddzywki.

Jeśli chodzi o szacunek w czysto uniwersalnym znaczeniu , to myśle że nikt go nie odmawia Olkowi jako osobie, natomiast moze nam sie nie podobac to co on, czy raczej do czego go zobowiazuja umowy z ubi, robi.
A aby była jasnosć ze nie tylko bierzemy :) pozwole sobie wspomniec o fakcie iż w swoim czasie to własnie z polski napłynął do Olka pierwszy sygnał o czitowaniu za pomocą 'laga na żadanie" ... za co zresztą do samego konca sturmovika mielismy dotęp do beta patchy i takich tam róznych.

Pytasz co zmieniło się w kwestii realizmu?
Niewiele , poza tym ze taki silnik db-605 mogący w realu pracowac 75 sekund  na doładowaniu 1.6 ata i wtrysku wody z metanolem , w ile FB moze pracować 15 minut , z zamkniętymi na glucho chłodnicami
W starym sturmoviku mogł pracować może 4 minuty co wowczas budzilo kontrowersje.
5 tonowy Fw-190 w którego instrukcji było napisane ze jak smiglo stanie , to trzeba wysiadać i to bardzo szybko , ponieważ on lata na silniku a nie na skrzydłach , w FB może sobie szybować niczym jantar  przez dobrych kilka minut ... w sturmoviku miales ze 45 sekund ...
Inaczej się składa mazyna w korkociąg od śmigła a inaczej za śmigłem , w FB to jest i tak bez znaczenia jako iż zjawisko autorotacji skrzydła pominięto jako nieistotny element pilotazu :DDD
Ja moglbynm tak dlugo ,bynajmniej nie oznacza to ze nie widze pozytywów w FB... Widze i to duzo, niemniej jednak moim wyobrazeniom  doskonalego sima , blizszy jest stary sturmovik niż nowe FB

knocke

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 04, 2004, 17:07:16 »
okey Schmeiss, nic dodac nic ujac - wierze ci ze tak bylo a FB to olali. Coz - smutno, nie wiem czemu no ale ... tego nikt z nas nie wie.

Ale pytam konkretnie o ta mieszanke - podejrzany jest podobno (ja nie mam dokumentow) P40 - podobno nie bylo zadnego automatu do mieszanki a tymczasem w FB 1.21 cudowne rece Maddox Games mu dodaly :-) Jaki jeszcze?

btw: probowales cos pisac do Olega a propos tych slusznych zarzutow co do braku realizmu (ale konkretnie tak jak mi: bylo naprawde tak, w IL-2 bylo tak, a w FB tak) ???

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 04, 2004, 17:12:47 »
tak probowałem w swoim czasie cos takiego zmontowac, ...a tu szok , wszystkim na okolo, a szczegolnie farmerom bardzo się podobało jak samoloty w fb latały - wreszcie nie było 'popsutych ' maszyn czyli takich ktore by przeciagaly naprzyklad :P
w miedzyczasie chyba wyszedl jakis patch ktory zrobil taka rewolucje ze sie wszystkiego odechcialo :D

a p40 ?
nie za duzo wiem o tej maszynie, to co wiem wskazuje ze był to czlonek elitarnego klubu psow wojny, pojawiajacy sie nieodmiennie na wszystkich frontach drugiiej wojny. Oznacz to ze powstalo 100000000 wersji rozniacych sie wszystkim , poczawszy silnika a skonczywszy na nazwie maszyny :D
A automatyka regulacji mieszanki ?
Do duzej kieszeni by sie to zmiescilo , ot taka wieksza puszka barometryczna sterująca głównym zaworem paliwowym , praktycznie z kazdego samolotu o podobnych rozmiarach i latajacego na takim samym paliwie , dobry mechanik w warunkach polowych bylby to w stanie zaadoptowac bez wiekszych klopotow, i wcale bym sie nie zdziwil gdyby taki przypadek gdzies mial miejsce... :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 04, 2004, 18:30:41 »
Chodzi mi tylko takie zapomniane slowo, moze znacie, wymawia sie je trudno bo nieuzywane, wd ... wdz,. .. wdziecznosc chyba czy jak :-)
- ktos cos zrobil dzieku czemu w ogole tu wszyscy gadamy i z lekka szacunku by nie zaszkodzilo, nawet jesli moocno przemodelowal samoloty strony z ktora bardziej sie utozsamia.

Poza tym wkpieniaja mnie wszystkie sterotypu - piszecie ze FB do gowno, gniot, Fajny Bubel, arcade itd itp. Ale to stereotypy tak moze kazdy

Wdziecznosc owszem, przyznam ze Olo zrobil swietny simek ale nie mozna na tym poprzestac i spoczac na laurach. Nam tez chodzi o realizm, a to tez jest wyznacznik osiagow maszyn, zachowan itp, poprostu to poinno isc w parze.

btw: probowales cos pisac do Olega a propos tych slusznych zarzutow co do braku realizmu (ale konkretnie tak jak mi: bylo naprawde tak, w IL-2 bylo tak, a w FB tak) ???

Jak mowilem Oleg sam sobie zasluzyl na takie traktowanie przez zwykla olewke swoich klientow przez "be sure u is wrong" gaszac wszystkich co chcieli cos mu udowodnic, wskazac bledy, poprawic itp.

Piszac te wyzej wymienione slowa nikt raczej nie ma czegos zlego na mysli, ja ich uzywam jako zamiennikow bo ile razy mozna pisac Forgotten Battles, lepiej i ciekawiej moim zdaniem jest strzelic FB czy fajny bubel. Wisz tak samo jak do Schmeissera pisze scierwo, nazistowska swinio, kupo goffna i takie tam. To sa wszystko zarty bo tak sie utarlo tutaj ze w mniejszym lub wiekszym stopniu wczuwamy sie w role zeby bylo ciekawiej i smieszniej :D. Piszac nawet Olo nie mam nic zlego namysli, ot takie spolszczone luzniej przmioce imie :D. Co do FB mam podobne zdanie co ty, nie podoba sie nie graj i tak tez robie bo narzekanie mi sie juz dawno znudzilo, co oczywiscie nie zmienia faktu ze trzeba by je bylo poprawic. Inna sprawa sa obiecanki Ola na temat poprawek ktore niasa nowe patche, a z tych zapeniem roznie bywa. Gdy wychodzi nowyc patch to czasami jest tam tyle bledow ze glowa boli, a to daje kolejne powody do czepiania sie. Wybacz ale moze to dlatego ze niektorzy z Nas lataja w to juz ponad 2 lata i kazda taka wtopa lub zmiana FM jest wychwytywana natychmiast wiec nie miej nam tego za zle. Rozwiazanie jest jedno, Olo bierze sie do roboty i wspolnymi silami naprawia bledy tak jak to np. robia chlopaki od Target Rabaul ! i chwala im za to. Dobra na koniec wiecej dystansu do tego co piszemy i juz ende tego pitu pitu teraz cos na temat...

O samym silniku DB601 znalazlem dosc sporo ale niestety nikt dokladnie nie napisal czy mozliwosc sterowania mieszanka tam byla. Wyczytalem natomiast ze jest tam mechaniczny wtrysk Boscha. Idac po najmniejszej lini oporu myslac jak chlop to smiem twierdzic ze owego sterowania nie mial bo i po co jak maszyna zrobi to dokladniej. Bubi potwierdzil ze E4b tez nie mial recznej zmiany. korzystajac z okazji warto zacytowac te slowa:

"Everything of the Mercedes-Benz DB 600 and DB 601 engines has been designed with a view to relieving the strain on the pilot. Apart from the throttle, all of the controls are automatic. The interchangeability which exists between these engines and the Junkers Jumo 211 places the German Luftwaffe in a very strong position for maintaining its war-planes in the field."

Niestety nie mam za wiele zrodel jezeli chodzi o Mietka bo gustuje w wynalazkach pana Kurta Tanka, a najlepiej by Ci powiedzial ekspert od Emila czyli Labi, Rola albo Edyta Gorniak zwana Schmeisserem zwana Elwoodem zwana Glosem z sali zwana Ponurym zwana Ponurym Rolnikiem z Samoobrony zwana Docentem zwana.......ehhhhh moglby sie zdecydowac na jakis konkretny nick.........lolololol  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 04, 2004, 18:49:05 »
Cytat: Graf
Jako autor www.kg200.prv.pl i przy okazji drobnej części tekstów, które tam stoją pragnę złożyć na Twoje ręce wyrazy ubolewania nad moją niewymowną głupotą, która nie dość że popchnęła mnie do napisania trych bredni, to jeszcze nie zapewniła należytej oceny własnych sił przed zejściem z drzewa, na którym było mi dobrze i bezpiecznie. Inna sprawa, że być może siedziałbym tam jeszcze, ale przyszli hitlerowscy stolarze, ścięli je i zrobili z tego jakiś parszywy samolot.
Każdy z czytających to forum doskonale zdaje sobie sprawę, że Alianci wygrali wojnę z Niemcami nie dzięki ilości, ale dzięki rewolucyjnemu systemowi szkolenia kadr, olśniewającej taktyce oraz myśli technicznej wyprzedzającej krwawy hitlerowski reżim o epokę.
To dlatego całą liczącą tysiące samolotów Luftwaffe trzymała za mordę garść ruskich myśliwców, zaś moje kpiny z ich samolotów nie są niczym innym jak pustym darciem mordy dla zagłuszenia własnej wewnętrznej frustracji i poczucia krzywdy - dokładnie takiego samego, jak to, kiedy mi w młodości do wspomnianego drzewa przybijano gwoździami zabawki. Obiecuję poprawę chociaż rozważę też zamknięcie stronki, bo obnażona przez Ciebie brutalna prawda jest dla mnie zbyt bolesna.

LOL - Doc - aleś pojechał  :D
Może po prostu wtaw gdzieś na stronce drobnym drukiem, że do poprawnego odebrania site'a KG200 konieczne jest najpierw przeczytanie tego forum. Jak niektórym kolegom zarzucałem sznurek na KG200, to też na początku byli, ehmmm.... w dość "lekkim" szoku, a temat samolotów II wś nie jest im bynajmniej obcy. Krócej: nie każdy wie, o co biega w tym klimaciku, stad takie a nie inne komentarze.

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 04, 2004, 21:48:55 »
A ja nie uważam by wszystko było w porządku, i protestuję przeciwko takim wypowiedziom na naszym forum, za które autor nie ponosi żadnej odpowiedzialności. Może na inne forum warto się przenieść, z kolegą Kwiatkowskim, PolskoRuskowskim i Kanalowskim i tam sobie porzucać słowami. Ja się osobiście nie zgadzam na dowolne skakanie mi po pagonach przez kolegę znikąd, jak również nie przypominam sobie bym wycierał sobie kiedykolwiek gębę Maddoxem. Jeśli go krytykuję, to uzasadniam. Jego produkt kupiłem w sklepie, i jak się pojawi w normalnej sprzedaży bublowata kontynuacja jego produktu, to też kupię. Dla porządku i własnego dobrego samopoczucia, żeby postawić na półkę i mieć swoją cegiełkę w budowie rynku dobrych symulatorów.
Nie uważam by cokolwiek napisane na stronie YoYo czy KG200 było niezgodne z prawdą bądź celowo przegięte w którąś stronę, tym bardziej że nienawidzę tak samo nazistów jak komunistów. Jeśli coś się koledze nie podoba bo przeczytał w TBiU inaczej, to może niech się wypowie na forum w kwestii i po prostu zapyta, bo po to to forum jest, a nie pieprzy takie kawałki. Ja naprawdę nie mam dzikiej przyjemności w siedzeniu i pisaniu za darmo scenografii naszej szturmowikowej sceny, tworząc nową historię. To domena firmy UBI i kretynów z Kansas, tworzących rynek zbytu wymuszający zaimplementowanie samolotów A6M i P-80 do FB, i zmuszający do uproszczeń żeby było komu sprzedać grę. To nie wina ani moją ani nikogo na KG200/YoYo, że dopóki niemieccy niewolnicy nie postawili sowieckiego lotnictwa na nogi w latach`40-`50, to dzięki wyjątkowemu systemowi zarządzania i logistyce oraz fantastycznemu zapleczu sprzętowo-technologicznemu sowieckie samoloty nadawały się najlepiej na opał. Kolega jak rozumiem doskonale się orientuje jakie elementy zdobycznych Bf-109 i Fw-190 stosowano na myśliwcach Jak i Ławoczkin, może zatem mnie zaskoczy jakie elementy faszyści skopiowali od sowietów ?
Pozdrawiam, ElwoodSchmeisserEdytaGórniakPonuryzniwiarz i na pewno nie Docent.

knocke

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 04, 2004, 23:10:18 »
ale ty jestes Elwood ostry, to mnie rajcuje :-)
sadzac z ostatnich postow inni koledzy z KG200 doskonale zrozumieli juz o co mi chodzilo wiec zapytaj ich to ci wytlumacza.

na zakonczenie chcialbym wam zyczyc lepszym simow od IL-2 , ale jak patrze na poziom intelektualny obecnie rosnacej "przyszlosci" narodu [czytaj: rynek gier komputerowych] to sie zastanawiam czy nie powinnismy wspolnym sumptem zrobic tytanowych "kopii awaryjnych" ila-2 i FB - ku potomnym, zeby wnukom opowiadac jakie to sie kiedys simy robilo  :?

oby nie ...  :wink:

Graf

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 04, 2004, 23:40:51 »
Miło jest popatrzeć jak przez deszcz padającego gówna z czasem niesmiało przebłyśnie słonko :D

knocke

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 05, 2004, 09:12:42 »
tzn?

mr00wa

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 05, 2004, 12:08:35 »
tzn?
Uwaga, tlumacze: to znaczy trzeba miec troche krytyki wlasnej i pokory.
BTW, chetnie obejrzalabym Twoja strone traktujaca o faktach i ludziach okresu IIWS  :twisted: