Chodzi mi tylko takie zapomniane slowo, moze znacie, wymawia sie je trudno bo nieuzywane, wd ... wdz,. .. wdziecznosc chyba czy jak
- ktos cos zrobil dzieku czemu w ogole tu wszyscy gadamy i z lekka szacunku by nie zaszkodzilo, nawet jesli moocno przemodelowal samoloty strony z ktora bardziej sie utozsamia.
Poza tym wkpieniaja mnie wszystkie sterotypu - piszecie ze FB do gowno, gniot, Fajny Bubel, arcade itd itp. Ale to stereotypy tak moze kazdy
Wdziecznosc owszem, przyznam ze Olo zrobil swietny simek ale nie mozna na tym poprzestac i spoczac na laurach. Nam tez chodzi o realizm, a to tez jest wyznacznik osiagow maszyn, zachowan itp, poprostu to poinno isc w parze.
btw: probowales cos pisac do Olega a propos tych slusznych zarzutow co do braku realizmu (ale konkretnie tak jak mi: bylo naprawde tak, w IL-2 bylo tak, a w FB tak) 
Jak mowilem Oleg sam sobie zasluzyl na takie traktowanie przez zwykla olewke swoich klientow przez "be sure u is wrong" gaszac wszystkich co chcieli cos mu udowodnic, wskazac bledy, poprawic itp.
Piszac te wyzej wymienione slowa nikt raczej nie ma czegos zlego na mysli, ja ich uzywam jako zamiennikow bo ile razy mozna pisac Forgotten Battles, lepiej i ciekawiej moim zdaniem jest strzelic FB czy fajny bubel. Wisz tak samo jak do Schmeissera pisze scierwo, nazistowska swinio, kupo goffna i takie tam. To sa wszystko zarty bo tak sie utarlo tutaj ze w mniejszym lub wiekszym stopniu wczuwamy sie w role zeby bylo ciekawiej i smieszniej

. Piszac nawet Olo nie mam nic zlego namysli, ot takie spolszczone luzniej przmioce imie

. Co do FB mam podobne zdanie co ty, nie podoba sie nie graj i tak tez robie bo narzekanie mi sie juz dawno znudzilo, co oczywiscie nie zmienia faktu ze trzeba by je bylo poprawic. Inna sprawa sa obiecanki Ola na temat poprawek ktore niasa nowe patche, a z tych zapeniem roznie bywa. Gdy wychodzi nowyc patch to czasami jest tam tyle bledow ze glowa boli, a to daje kolejne powody do czepiania sie. Wybacz ale moze to dlatego ze niektorzy z Nas lataja w to juz ponad 2 lata i kazda taka wtopa lub zmiana FM jest wychwytywana natychmiast wiec nie miej nam tego za zle. Rozwiazanie jest jedno, Olo bierze sie do roboty i wspolnymi silami naprawia bledy tak jak to np. robia chlopaki od Target Rabaul ! i chwala im za to. Dobra na koniec wiecej dystansu do tego co piszemy i juz ende tego pitu pitu teraz cos na temat...
O samym silniku DB601 znalazlem dosc sporo ale niestety nikt dokladnie nie napisal czy mozliwosc sterowania mieszanka tam byla. Wyczytalem natomiast ze jest tam mechaniczny wtrysk Boscha. Idac po najmniejszej lini oporu myslac jak chlop to smiem twierdzic ze owego sterowania nie mial bo i po co jak maszyna zrobi to dokladniej. Bubi potwierdzil ze E4b tez nie mial recznej zmiany. korzystajac z okazji warto zacytowac te slowa:
"Everything of the Mercedes-Benz DB 600 and DB 601 engines has been designed with a view to relieving the strain on the pilot. Apart from the throttle, all of the controls are automatic. The interchangeability which exists between these engines and the Junkers Jumo 211 places the German Luftwaffe in a very strong position for maintaining its war-planes in the field."
Niestety nie mam za wiele zrodel jezeli chodzi o Mietka bo gustuje w wynalazkach pana Kurta Tanka, a najlepiej by Ci powiedzial ekspert od Emila czyli Labi, Rola albo Edyta Gorniak zwana Schmeisserem zwana Elwoodem zwana Glosem z sali zwana Ponurym zwana Ponurym Rolnikiem z Samoobrony zwana Docentem zwana.......ehhhhh moglby sie zdecydowac na jakis konkretny nick.........lolololol