Autor Wątek: Szkola u Pana Dziadka  (Przeczytany 148217 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kamyk

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #105 dnia: Października 09, 2004, 11:41:04 »
Swieta racja AI to tylko algorytm ale za to wspaniale pokazuje mi wszystkie moje bledy :))))) po prostu wszystko co jest za wolno kazda chwila niezdecydowania konczy sie dla mnie zdumiewajaca szybko :) teraz dopiero widze jak duzo przedemna pracy :)

choc sadze ze jest napewno jakas takie fikolki dla ktorych jak zachowuje sie bardzo schematycznie tak jak przy beczce obronnej

JA niestety nie moge postawic serva jesli ktos ma ochote i cel by takowego postawic niech napisze tu na forum gdzie kiedy o ktorej godzinie poda gg i jesli tak jak kos mowil nasze umiejetnosc sa choc troche zblizone podejme sie treningu :) oczywiscie o ile nie bdzie mi to kolidowalo z innymi zajeciami :)))))

Pozdrawiam wszystkich studentow i wszystkich nowo upieczonych orlow przestworzy !!!

[ Dodano: Sob 09 Paź, 2004 12:45 ]
grad pewnie pisalismy post w jednym czasie wiec twojej wypowiedzi nie zauwazylem jesli tylko bedziesz mial juz ochote to wyslij mi wiad na gg  5787666 nawet jesli mnie nie ma powinienem to pozniej odebrac (ale conajmniej dniowe wyprzedzenie) bym mogl okreslic czy moge wpasc jesli nie masz nic przeciwko

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #106 dnia: Października 09, 2004, 18:07:28 »
Dziadku drogi Dziadku my nie chcemy jeszcze spac...... , no nie moglem sie powstrzymac od takiego poczatku :lol: (niektorzy beda wiedzie z czego to cytat)
Prosilbym bardzo o te traki szkoleniowe gdyz moj brat cwiczy na sucho na razie i by mu sie przydalo. Ja moze tez cos podpatrze. Tak wiec gdyby nie sprawiloby to Ci problemu to na adres: rutkov@wp.pl.
Z gory dziekuje!
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

ToTom

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #107 dnia: Października 10, 2004, 19:37:01 »
Cytat: Kos
Ale do tego potrzebny jest trening i duzo cierpliwosci. Przykladem tutaj jest kolega ToTom. Po kilkunastu spedzonych razem ze mna godzinach nie straszni juz dla niego sa przeciwnicy AI i teraz szuka lepszych wsrod zywych pilotow.

Bo AI robi w kółko to samo...
A co do żywego przeciwnika, to Szanowny Dziadek Kos nadal spuszcza mnie w dół szybciutko, co nie znaczy że tak samo łatwo jak kiedyś...
Nie wyobrażam sobie nauki latania w Iła bez Szkółki. Tzn. wyobrażam sobie, ale to byłaby masakra.
Jestem za tym, żeby polatać sobie pod nieobecność Dziadka u kogoś z zewnętrznym IP. Tylko jesli się da, to późnym wieczorem, (po 20.00 najwcześniej i przed 23.00  :wink: ) i jakby Dziadek był tak miły i "sparował" jakoś chętnych, bo nie wiem jak kto lata (żeby nie było "do jednej bramki").

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #108 dnia: Października 21, 2004, 19:18:46 »
Mam pytanie, kiedy Dziadek Kos organizuje swoje szkólki, i jak można do niej dołączyc??
Bo jestem chętny do podszkolenia swoich umiejętności:))
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

ToTom

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #109 dnia: Października 21, 2004, 19:28:26 »
Z tego co się orientuję to Szkółka jest otwarta od poniedziałku do piątku w godzinach 17-20. Ale po szczegóły trzeba do Szefa uderzyć. Najlepiej pw albo GG.

Sufler

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #110 dnia: Listopada 02, 2004, 09:55:10 »
Witam po dlugiej przerwie:)

Dziadek pewnie przyjmie kazdego chetnego tylko nie wqiem jak to u Kosa z czasem jest :)
Nauka u Dziadka jest extra, duzo sie mozna u niego nauczyc bo jest cierpliwy a nie tak jak ja :)
A co do latania z innymi to pewnie na HL da sie polatac ze Stigiem, Tretterem i Siara tylko trzeba z nimi pogadac:)

ToTom

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #111 dnia: Listopada 06, 2004, 09:22:30 »
:569: Panowie :!:
Mój pierwszy post w tym wątku napisałem w Sobotę,  04 Wrz, 2004.
Dzisiaj mamy 6 Lis a ja właśnie jestem po ostrym lataniu z Konrafem.
Mówiąc krótko - kto chce się szybko nauczyć radzić sobie w powietrzu, to do Dziadka :!:  
Okres nauki skróciłby się o miesiąc, gdyby nie brak czasu i pechowe "konflikty terminów" z kalendarzem Kosa.
Jeszcze dużo trzeba dopracować, ale...  8)

dragonfly

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #112 dnia: Listopada 16, 2004, 11:58:10 »
Heh, czytam sobie ten temat i sam pomyślałem że mgłbym się załapać. Mam tylko pytanko: w jaki sposob mam się skontaktować z Kosem? Czy jak go na GG zagadam to mnie nie pogoni? :wink:

grad

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #113 dnia: Listopada 17, 2004, 16:49:39 »
Cytat: dragonfly
Czy jak go na GG zagadam to mnie nie pogoni?

Po to podajesz swój nr gg, żeby mógł z niego skorzystać każdy czytelnik tego forum. Kos podał swój, więc się nie krępuj. Sam nawiązałem z nim kontakt w ten sposób.

PS. Jak widisz, ja swojego gg nie podałem, więc zostaje tylko PW ;)

Gacus

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #114 dnia: Listopada 21, 2004, 20:36:33 »
Witam wszystkich!

Jestem właśnie po rozmowie z Dziadkiem Kosem... i właśnie z tego powodu piszę tego posta :D

Mam pytanie/prośbę do osoby, która jest z mojego rodzinnego miasta - MALBORK - o to żeby się skontaktowała ze mną (Dziadek Kos pamięta kogoś, kto z nim "latał" z Malborka)

Daj znać na gadu-gadu (2265973) lub na e-mail: gacus.mk@wp.pl

Nie mam złych zamiarów  :P  :P  :P

dragonfly

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #115 dnia: Listopada 29, 2004, 11:13:14 »
Ze względu na trojana który poszatkował mi software, nie mogłem sobie polatać w szkółce, ale dzisiaj postaram się stawić :D .

Schmeisser

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #116 dnia: Listopada 29, 2004, 11:22:31 »
Cytat: dragonfly
Heh, czytam sobie ten temat i sam pomyślałem że mgłbym się załapać. Mam tylko pytanko: w jaki sposob mam się skontaktować z Kosem? Czy jak go na GG zagadam to mnie nie pogoni? :wink:

O dziadek to kawał złego sukinkota  8)  , ma wielkie  kły , okrwawione zwykle , pod zadnym pozorem nie dawaj swojego gg

Gacus

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #117 dnia: Grudnia 01, 2004, 11:10:03 »
Dzieki Dziadku Kosie... za pomoc...

Znalazłem tą osobę (a raczej to ta osoba znalazła mnie :) ) niedługo się zgłoszę do szkółki ;)

Kos

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #118 dnia: Grudnia 01, 2004, 15:16:53 »
Ciesze sie, ze moglem pomoc.

Informuje takze, ze szkolka chwilowo dziala na "zwolnionych obrotach" ze wzgledu na moj stan zdrowia - grypa albo podobne swinstwo.

Mam jeszcze jedna prosbe do wszystkich chetnych aby ze mna polatac - piszcie do mnie na GG, nawet jesli widzicie, ze nie jestem dostepny. Odpowiem zawsze jesli tylko zobacze wiadomosc, chyba, ze otrzymam ja w trakcie prowadzonych zajec - wtedy odpowiem natychmiast po ich zakonczeniu.

Offline Zeke

• ZB
  • *
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #119 dnia: Marca 01, 2005, 13:31:45 »
Właśnie jestem po (około) 20-tu godzinach nauki latania w Szkółce. Wcześniej dużo latałem offline (pewnie ze 3 lata? :) ) stąd nie trzeba było mnie uczyć takich rzeczy, jak startowanie. Od niedawna skorzystałem z promocji pewnego monopolisty i podłączyłem się do sieci, więc od razu na HyperLobby (na starym IL 2). Tu szybko się okazało, że latam jako tarcza strzelnicza, głównie dla amatorów czereśni ;). Problem - frustracja - poszukiwanie rozwiązania - rozwiązanie: szkółka Dziadka Kosa. Szybko się okazało, że mam straaasznie dużo pracy przed sobą. I 'z pewną taką nieśmiałością' (cytat z reklamy prawie lotniczej - bo była ze skrzydełkami :) ) zacząłem się coraz regularniej pojawiać na treningac w szkółce. Czasem trening to powtarzanie akrobacji, ćwiczenie i jeszcze raz ćwiczenie, ale czasem - kartkówka. Ja + Kamyk kontra Dziadek Kos + 303_Pinker. Wynik prawie oczywisty, ale jaka adrenalina :). Robię postępy, już umiem kontrować przy oznakach stalla, coraz rzadziej wbijam się w ziemię po moim błędzie; wciąż wpadam w swoje stare, nieefektywne schematy działań, po których słyszę: "Bo jak słowo daję, odżałuję te 2 godziny jazdy i przyjadę wybić ci z głowy to zawracanie w poziomie!". Przydałoby się więcej instruktorów, żeby Kosa odciążyć - np Kos atakuje, ja się bronię, a ktoś trzeci obserwuje i komentuje (lub rzuca wskazówki - co zrobić, i co źle robię) - takie lekcje dużo dają (znów podziękowania dla Pinkera). I wiem, że są strony www z opisami figur akrobacyjnych i taktyki, ale przydałaby się strona szkółki - gdzie można by dodawać rozszerzające opisy na podstawie błędów popełnianych przez uczniów (przykładowy problem: beczka obronna - ster kierunku w stronę obrotu samolotu, czy przeciwnie? - któregoś razu jak ćwiczyłem offline, sam, to mi się pokręciło i nie byłem w stanie powiedzieć). Po pierwsze, jak ktoś by popełniał ten sam błąd, to Kos mógłby powiedzieć: Rozdział 3, strony od 11 do 12, na blachę na jutro :). A po drugie, doświadczenia z lekcji gdzieś tam by się zbierały (kumulacja wiedzy), i może na przyszłość instruktorów by przybyło (tylko kto by miał tyle cierpliwości, co Kos). A po trzecie, taka strona z filmami *.avi, rysunkami przedstawiającymi figury, mogłaby być podstawą do wprowadzenia do 9/39 na przyszłość - przecież brak porządnego helpa i wprowadzeń do latania poszczególnymi maszynami jest bolączką naszego niedoskonałego symulatora.

Mam wrażenie, że moje umiejętności teraz i na początku szkółki to dwa zupełnie różne światy. I już wkrótce znów włącze się na HL - ale teraz to już nie tylko ja będę spadał :) - dzięki nauce w Szkółce. Jak ktoś się zastanawia, obawia albo jest nieśmiały - to niech się przestanie przejmować, msg przez gg albo pw do Kosa, i umawiać się na lekcje. A właśnie, na stronie Kosa, jeśli taka powstanie, mogę napisać dział 'psychologia początkującego pilota' :).
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)