Autor Wątek: jedyna słuszna opinia  (Przeczytany 6722 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
jedyna słuszna opinia
« dnia: Marca 08, 2004, 16:04:02 »
Noobs expansion pack...erm to jest Ace Expansion Pack.  Na dzień dobry rzuca się w oczy pro farmerski instalator produktu, nie pytający o nic takiego na co moglibyśmy nie odpowiedzieć, czyli o miejsce w którym zainstalowaliśmy Forgotten Battles. Trudno wymagać od trzynastolatka by panował nad własnym komputerem prawda? A tym bardziej od trzynastolatka z Kansas. W efekcie wszyscy ci którzy dopuścili się zbrodni wymiany systemu operacyjnego na jednej partycji i pozostawienia zainstalowanych gier na innej, maja zapewnione kilkanaście minut kombinowania jak tu zmusić instalator do wyświetlenia innego dialogu niż 'Forgotten Battles not found, aborting'. Yoo dude, i say ,U had to make da format pc..
Ale Be sure, da się to obejść.
Po instalacji wita nas ten sam obrazek Megaparcha, tyle ze czerwone zgłoski informują nas ze zainstalowaliśmy Ace Expansion Pack.
Ok.. Jedziemy.
Apsik już postawił grę, kolaborant Michcic ujeżdża Spitfira w milczeniu, co może świadczyć o brzydkich rzeczach które wyczynia z radości przed swoim komputerem, hihihi ale poważnie.
Rozwijam dialog wyboru maszyn i ...ulalala cóż za bogactwo. Nawet mnie serce zabiło.
Na pierwszy ogień idzie Gotha WaggonFabrik 229, ochrzczony z miejsca mianem Batmanolota. Kokpit... ehmm ,poniżej nawet moich mało wyśrubowanych standardów. Przy otwarciu ognia solarium w środku. Ale olać to i tak najczęściej latam bez kokpitu  :D. Próba silnikowa która by postawiła w ogniu każdy gwizdek kończy się zdławieniem jednego silnika. Odpalam ponownie i startuje. Bezpośrednio po starcie wykonuje pętlę przy 80 km/h .... dodam iż latanie powoli latającym skrzydłem to wkurzanie ponurego. Ergo: Go229 do niczego.
Potem idzie pod joystick Tania, czyli Ta-152. Fetyszysta Apsik pół dnia mówił że się bawi w ubieranie Tani... :D,  i ze jej futerkiem się bawi hihihihi
Moim zdaniem cos jest nie tak z samym modelem tego samolotu , z jego proporcjami. Gdzieś zniknęła jego elegancja i lekkość zastąpiona ordynarną nie wyszukaną smukłością. A może to po prostu głębia spojrzenia jaką oferuje nam środowisko 3d pozwala obiektywnie ocenic kształt maszyny? Anyway, troszeczkę jestem rozczarowany.
Odpalam Aryjskiego Penisa, czyli Świstaka z PaKiem  55 mm. Rwie to do góry jak zwykły Świstak, podlatuje do Psika w Batcrafcie, celuje ....buuum! Apsik zniknął. Całe szczęście ze nie ma za dużo kulek w zasobniku bo mogło by być wesoło, gdyby wszystkie dzieci zaczęły tym latać.
Chce odpalić Me-163 czyli słynnego Kometa o napędzie rakietowym. Engine unoperable... Ja jestem w stanie zrozumieć tnącą się teksturę na krawędzi lotki czy solarium w kokpicie, ale powiedzmy sobie szczerze, niemożność uruchomienia silnika podczas gry w trybie dogfight, to... nawet już nie przegięcie, to wyraz totalnego olewajstwa klienta, świadczący o tym że NIKT nie testował tej maszyny. Skandal! Ze określę to ulubionym słowem znanego drogowego kryminalisty.
Polatałem jeszcze pozostałymi maszynami ale opisywanie ich uważam za bezcelowe, skupmy się na tym na co każdy z czytających czeka :P Czyli opis zmian w grafice buhahah. Żartowałem, przejedzmy się po modelu lotu.
Ja osobiści nie pamiętam już jak latały maszyny w FB 1.0 więc powtarzam to co usłyszałem ' maszyny latają w sposób zbliżony do pierwszej odsłony FB'. Jako że od momentu ukazania się FB moje oczekiwania względem modelu lotu uległy znacznemu obniżeniu, uważam obecny model lotu za całkiem akceptowalny. Maszyny myszkują chwile po manewrze, czuć ich bezwładność ,no i już najważniejsze nie da się np. przelecieć polowy mapy taka Dorą z wyłączonym silnikiem. W czasach późnego Iła Dopracowywanego, ilość bugów w grze by była nie do przyjęcia nawet jako założenie najczarniejszego scenariusza, ale czasy się zmieniają i obecnie to top class produkt.  'I say ya dude, theres a cool graphxs and da azzkickin pony, its cool'
Tylko mam nieodparte wrażenie… że to już nie mój świat, ja już nie pasuje do niego ze swoim podejściem...

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 08, 2004, 16:51:09 »
Ja się od razu przyznaję bez bicia, że Kometem jedynie raz (1) fliegałem, podobnież jak Zbereźniak-Isajewem onegdaj... po prostu uznaję samoloty z napędem rakietowym za szmelc dla samobójców w jedynie słusznej sprawie... co ja wam będę kręcił - nie lubię ich i tyle.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Schmeisser

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 08, 2004, 16:54:21 »
ups lol
pojechalem po naszym Von Roli z rozpedu :DDDD

Kos

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 08, 2004, 17:18:26 »
Ja sie nie wypowiem aby znow mi nie zarzucono, ze sie "jeze".

Micho

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 08, 2004, 19:26:25 »
szmajser will be szmajser :lol:

Schmeisser

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 08, 2004, 20:06:13 »
okreslcie sie czego wy chceta :P
jak narzekam - zle szmajser-whiner
jak mowie ze jest ok jak dla mnie - zle , zapewne nazistowskie scierwo jakas pulapke zastawia tym

cokolwiek powiem zle :P

jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 08, 2004, 20:57:50 »
Cytat: Schmeisser
jak mowie ze jest ok jak dla mnie - zle , zapewne nazistowskie scierwo jakas pulapke zastawia tym

Tak sobie myślę, ze stosujac przebiegłe nazistowskie uberplany wyhodowałeś żmije na własnej piersi  :lol: Teraz wszędzie wietrzymy podstęp  :lol:

Sufler

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 08, 2004, 22:59:58 »
ooooo......

podstep? my juz zobaczymy jak sie kolegen Schmeisser zachowa podaczs przesluchania w gabinecie Herr Therra Waffen SS :)

no Schmeiss no my Cie sprawdzimy pod katem zgodnosci ze standardami niemieckimi.... zmierzymy czaszeczke itd :)

:twisted:

Waylander

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 08, 2004, 23:11:24 »
Po przesluchaniu Szmajs will be overmodeled  :lol:  :lol:  :lol:  :mrgreen:

Sufler

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 09, 2004, 08:53:02 »
Way..

miales na mysli facelifting?  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Schmeisser

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 09, 2004, 09:26:26 »
oboje
pakujcie sie
wyjezdzacie w Góry Harzu
odpowiednia dieta , swierze powietrze, sporo ruchu i nowi przyjaciele dobrze wam zrobi lmao

Sufler

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 09, 2004, 09:47:11 »
Herr Schmeiss ja juz jestem po przeszkoleniu :)
teraz pracuje w SD :)

ale kolege zapraszamy do siebie :)

mamy pare niespodzianek do zaprezentowania :)

bieg na 100 m przez drut kolczasty :)
sparing z kojem do baseballa:)
albo na deserek cos jak elektrostymulacja :)

oczywiscie zapewniamy odpowiednie ubranko :) dresy w pasy i drewniane adidasy:P

Waylander

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 09, 2004, 09:55:33 »
Cytat: _VR_C_Therr
drewniane adidasy:P

Zwane pieszczotliwe KLUMPY  :mrgreen:  :mrgreen:

Oczywiscie nie zabraknie tez jazdy crossowej  przez pole minowe  :mrgreen:

Sufler

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 09, 2004, 10:09:34 »
no i jako wlasciciele gospodarstaw agroturystycznego zapewniamy nocleg w warunkach  hotelu **** czyli

nieogrzewane pokoje 6 osobowe z zabazpieczeniami antywlamaniawymi w oknach i drzwiach
wartownikow przed hotelem z nadwyraz uprzejmymi psami strozujacymi marki Rottweiler tudziez Dobermann
diete skladajaca sie z 1 posilku - przy okazje zadbamy o pana linie

w razie pytan prosimy o maila na adres sonderkomanndo@waffenss.de
 :twisted:  :twisted:  :twisted:

CyC_Benito

• Gość
jedyna słuszna opinia
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 09, 2004, 10:16:04 »
Moje trzy grosze :

1. podoba mi sie nowy niemiecki celownik :)
2. podobaja mi sie nowe samoloty zwlaszcza dwuplatowe :) na ktorych mozna robic naprawde zakrecone dogfighty :)
3. podoba mi  sie spitfire :) z ktorym napewno beda super walki na VEFie :)
4. podoba mi sie p38
5. podoba mi sie ze wreszcie z kmow w mietkach mozna kogos rozwalic :) nie poswiecajac na to dwoch minut
6. podoba mi sie to ze samoloty sa ciezsze w tym sensie ze czuc przy krytycznych predkosciach ze nie jest to szybowiec
7. nie podoba mi sie ze spit z dymem i z dziurami potrafi leciec piec minut to samo king cobra i pewnie inne czerwone samoloty tez :P
7a nie podoba mi sie to ze przegrzany spit dalej lata tak samo
8. nie podoba mi sie ze dym w spicie jest przezroczysty i mozna celowac a w mietku nie i uwazam to za kpine w zywe oczy :P
9. nie podobaja mi sie palmy
10. podobaja mi sie teksty polskich pilotow :)  zwłaszcza niech to szlag :) jeszcze bardziej podobaja mi sie teksty slowakow :P
11. podoba mi sie 110 :) , wreszcie na vefie bedziemy miec cos podobnego do ila :)

to narazie tyle

pzdr

ps. ma ktos linka do tej tabeli osiagow samolotow zrobionej przez Youssa ???