Autor Wątek: Problem z Logitech Extreme 3D Pro  (Przeczytany 13891 razy)

Blackmessiah

• Gość
Problem z Logitech Extreme 3D Pro
« dnia: Marca 21, 2004, 00:48:04 »
Mam problem z Logitechem Extreme 3D Pro. Joystick kupiłem w styczniu i na początku chodził jak żyleta. Precyzja ruchów, spokojne prowadzenie, zero luzów. Teraz (czyli po 2 miechach ciągłego grania w FB) jest tragedia. Joy nie da się w żaden sposób skalibrować, albo inaczej, jak się da skalibrować, to po 5 minutach kręcenia wszystko bierze w łeb. Np. beczkę w lewo samolot wykonuje szybko (tzn. normalnie) - w prawo - dwa razy wolniej. Rudder w lewo działa zawsze poprawnie, w prawo - tragedia. Próbowałem już instalować najnowsze sterowniki Logitecha, próbowałem wracać do standardu Windows - bez rezultatu.

Moje pytanie: czy tak musi być? Czy zatem Logitechy to buble, czy może jest to błąd gry lub jej specyfika. Widziałem tracki innych ludzi grających na HL i lecą w nich jak po sznurku (czyli jak ja na początku).

Ech, gdzie czasy Quickshot-ów. Chętnie bym pograł takim joyem na PC. To były joye!

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 21, 2004, 08:28:16 »
to po 5 minutach kręcenia wszystko bierze

nie krecic sie
kreca sie ofiary , mysliwcy splywaja w szybkim ataku :D

a na powaznie to poczytaj sobie artkul o tuningu wingmana na kg200

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 21, 2004, 21:09:11 »
He, he!
Temat już nieaktualny - wymieniłem na Saitka Cyborg Evo. Odpaliłem i pierwsze wrażenia: REWELACJA!!! Zobaczymy po 2 miechach. Schmeisser wie o co chodzi, bo już z nim tę sprawę.

noe

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 22, 2004, 10:37:40 »
Też mam saitekA cyborg evo - zobaczymy co sie bedzie działo narazie REWELACJA!
zmienilem z MT-161 i odrazu mnioej stalli!!

NOE

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 22, 2004, 20:33:31 »
Tak trzymać! Joystick oczywiście:)

Krzysiek_S

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 23, 2004, 13:36:43 »
Posiadam Cyborga evo od ok 4 m-cy. Gram praktycznie po kilka godzin dziennie. Poza minimalnymi luzami niczego złego nie zauważyłem, żadnych skaczących potencjometrów itp. Bardzo solidny joy, wprawdzie niezbyt ergonomiczny, lecz po kilku dniach można się do niego przyzwyczaić.

Sluvo

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 10, 2004, 18:28:24 »
Mam Logitecha dwa miesiące i pojawił się ten sam problem co miał Blackmessiah:

Teraz (czyli po 2 miechach ciągłego grania w FB) jest tragedia. Joy nie da się w żaden sposób skalibrować, albo inaczej, jak się da skalibrować, to po 5 minutach kręcenia wszystko bierze w łeb. Np. beczkę w lewo samolot wykonuje szybko (tzn. normalnie) - w prawo - dwa razy wolniej. Rudder w lewo działa zawsze poprawnie, w prawo - tragedia.

Można coś na to poradzić?
Z góry dziękuje.

P.S. Będą tylko uwzględniane poważne odpowiedzi  :)

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 10, 2004, 18:35:31 »
Wymienić (a jeśli nie masz jak, to chociaż wyczyścić) potencjometry. Więcej w temacie "Szmajser Słodowy zaprasza".

Sluvo

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 13, 2004, 17:25:26 »
Logitech "poszedł" do reklamacji :D i teraz pytania:
-czy ktoś miał jeszcze podobny problem?
-czy oddał ktoś do "naprawy" :lol: (przeczyszczą i powiedzą że jest dobrze :evil: )?
-jak się sprawuje po "reklamacji"?

Salut!

noe

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 13, 2004, 17:50:21 »
witaj !spytaj Ravena on oddał i jemu pozwolili sobie inny wybrac!
Teraz posiada Evo
pozdrawiam

raven

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 13, 2004, 18:24:35 »
Logitech zazwyczaj nie naprawia, tylko wymienia. Moj Wingman Attack 2 ma juz nastepce, wiec dano mi do wyboru - albo nowy attack 3, albo zwrot kasy. Wybrałem zwrot, polecialem jak na skrzydlach do Vobisu i dolozywszy 50 zl kupilem Cyborga Evo. Polecam z calego serca, a na joy Logitecha juz sie nie nabiore.

Sluvo

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 13, 2004, 18:50:34 »
:D  :D  :D  
Jeśli u mnie będzie podobna sytuacja to im podziękuje i kupuję "Cyborga"
Zresztą napisze jak to się zakończy.
Dzięki za szybką odpowiedź.

Salut! NJG1

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 13, 2004, 20:15:57 »
We are the Borg. You will be assimilated, your biological and technological distinctions will be added to our own. Resistance is futile. You must comply! :lol:  :lol:  :lol:

Czyżby grono użytkowników Cyborgów miało się powiekszyć ?  8)

Mazi

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 17, 2004, 01:00:58 »
Właśnie dzisiaj ( a raczej wczoraj ) wymieniłem Logitecha  (najpierw zamiast starego Extreme 3D dostałem  Extreme 3D Pro, a teraz  za kolejnego 3D Pro już podziękowałem ) na Saitek'a  Cyborg Evo.
        Jeśli chodzi o wygode to Saitek nie ma porównania z Wingmanam Pro ( przynajmniej jak dla mnie ).                                                            
        Miejmy nadzieję że zamiast tego będzie się lepiej spisywał. Oby lepiej i dłużej niż Logitech.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 17, 2004, 10:29:56 »
Od 10 dni jestem cyborgiem:)
mission acomplished - assimilited succesfully

Logitech resistance was futile :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM