Autor Wątek: Niezwykle dobry temat i powracający niczym zły temat  (Przeczytany 7747 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Niezwykle dobry temat i powracający niczym zły temat
« dnia: Kwietnia 21, 2004, 23:35:06 »
Kiedy robaczki i gdzie robimy zlot :D

Ger0nim0

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 22, 2004, 00:09:10 »
Temat dobry i powracający jak bumerang, a czas się nad tym zastanowić. Musze zmyć plamę za nieusprawiedliwioną nieobecnośc na poprzednim zlocie.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 22, 2004, 00:24:46 »
Ja się piszę, gdziekolwiek i kiedykolwiek by nie był :)
Wyjeżdżam jutro na kilka dni, więc ustalajta :) Choć jak Was znam to i miesiąc będzie ustalanie trwało :P

Pozdrawiam :)

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 22, 2004, 00:25:53 »
Za jakieś 300 postów mniej więcej będzie wiadomo w jakiej części Polski to będzie :) Dostosuję się do większości.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 22, 2004, 01:00:20 »
Wrocław i okolice :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 22, 2004, 01:02:50 »
Cytat: Ger0nim0
Temat dobry i powracający jak bumerang, a czas się nad tym zastanowić. Musze zmyć plamę za nieusprawiedliwioną nieobecnośc na poprzednim zlocie.

No przydalo by sie :wink:

Cytat: qrdl
Wrocław i okolice :)

Czemu nie  :roll:  :roll:  :roll:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 22, 2004, 08:36:10 »
Może być też trójmiasto, ale z wypadem do Łeby, popatrzeć na wyrzutnie Hitlera albo na Hel bo tam otworzyli nowe bunkry  :D A moze kompleks Reise i wycieczka po tunelu?  g:P
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 22, 2004, 10:08:54 »
no to proponuje zamiescic liste mozliwych rozwiazan

jesli bylo by gdzies na wybrzezu to niewatpliwie leba by byla fajnym miejscem ze wzgledu na stanowiska testowe reintochterow i rheinbote , nota bene sprowadzajace sie do kwadratowej betonowej plyty :P
Dobra jest okolica miedzyzdrojow ze stanowiskiem Hochedruckepumpe czyli działa wielokomorowego - notabene kufajmany je wywiozly do siebie lmao :D i zostal betonowy pas na zboczu góry z kilkoma stalowymi komorami ktorych nie wykuli
Taki zlot 'nadbrzezny' to widze na zasadzie pola kempingowego i namiotow
Inna mozliwosc , tradycyjna to Krakow :D
Padla propozycja wroclawia , ktos wspominal o wawie

...a moze Prusy wschodnie panowie ? Odwiedzilibysmy Szefa, wpadli na kilka centów morfiny do Meyera...

reelcash

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 22, 2004, 10:16:41 »
no ja sie pisze gdzie by nie bylo :P

« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 22, 2004, 12:09:15 »
To moze tak: Jak ktos jest w stanie gdzies zorganizowac to podaje swoja propozycje, wtedy bedzie mozna wybrac, bo jesli bedziemy rzucali miastami od tak to bedzie ich 20 a nawet w polowie nikt nie wie gdzie i co zalatwic.

Ja ze swojej strony moge zaproponowac grudziadz  :mrgreen: . Niewiele tu jest ale moze po kolei:
Stare miasto i spichrza, resztki zamku krzyzackiego (zostala studnia lol), ladna panorama (to z zabytkow), cytadela zbudowana z cegiel z zamku (obiekt wojskowy, nie wiem czy by sie dalo zalatwic zwiedzanie), troche bunkrow po lasach. Sa lisie katy, lotnisko lekkich samolotow i szybowcow, ale bylem tam tylko 2 razy jako gowniarz i nie mam zadnych znajomosci (pewno juz szybciej joj albo elwood by mieli). Miejsce do spania by sie znalazlo (chociazby nad jeziorem rudnik, domki letniskowe, ja mieszkam 2km od rudnika i 5km od centrum takze daleko nie jest). Jakby to bylo malo to moge jeszcze pomyslec gdzie by mozna zrobic wypad. Jak by bylo jakies zainteresowanie to popytam o domki, ceny, cytadele. Na dzis wiem, ze 2 osobowy pokoj w hotelu srednio kosztuje 80zl za noc, piwo w knajpach 3-5zl. Grudziadz lezy nad wisla na polnoc od bydgoszczy i Torunia. Najdalej by mieli chlopaki z dalekieo poludnia, a tak jest mniej wiecej ta sama odl. z Łodzi, Wawy czy poznania.

Cos na temat cytadeli

Wlasnie spr. w hotelu RAD (niezle urzadzony hotel) noc kosztuje 110 za 2 osobowy pokoj, dzieci do lat 12 (od 5) placa 30zl (ceny weekendowe), ale mozna sie dogadac jesli jest grupa wieksza. Oczywiscie tansze tez sie znajdzie bez problemu (ten jest chyba jeden z najdrozszych ale i najwygodniejszych).  Dla zainteresowanych link
Achtung Spitfeuer!

reelcash

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 22, 2004, 12:55:15 »
ja moglbym zorganizowac w Lublinie, mysle ze dziadek kos by mi pomogl ;)
w lublinie jest w sumie conieco do zwiedzania mamy zamek na ktorym jest piekna kaplica z freskami w stylu wschodnim (ewenement na skale swiatowa) i calkiem zgrabne muzeum, do tego bardzo ladne stare miasto... jest tez oboz koncentracyjny czyli majdanek... a no i kilka naprawde ladnych starych kosciolow.. do tego miasto jest bardzo zielone, jest kupa fajnych knajpek i w ogole fajny klimat :P
co do cen noclegow to sie moge dowiedziec jak bedzie zainteresowanie... dodam ze lublin jest dosyc tanim miastem jezeli chodzi o uciechy 5 zeta to cena piwka w centrum miasta... za 15-20 zeta mozna zjesc calkiem obfity obiadek w niezlej knajpce... jak ktos bedzie pierwszy raz to mysle ze jest co zwiedzac spokojnie uikend sie zapcha
jezeli reflektowalibyscie wyjazd bardziej wakacyjny to znajomy ma osrodek wypoczynkowy nad jeziorem Krasne (45km od lublina) na pojezierzu leczynsko-wlodawskim, sa tam domki i pole namiotowe a ceny wygladaja tak:
1. POKÓJ :

3-osobowy - 70 zł/doba,
4-osobowy - 90 zł/doba

2. APARTAMENT 2-pokojowy - 150 zł/doba

3. WYŻYWIENIE :

śniadanie - 6 zł,
obiad - 13 zł,
kolacja - 6 zł

4.POLE NAMIOTOWE

osoba - 5 zł,
przyczepa 4 zł,
samochód 3 zł,
energia - 3 zł,

5. PIES 5 zł/doba

6.PARKOWANIE :

na parkingu 3 zł/doba,
na polu namiotowym - 5 zł/doba,
przy domku - 3zł/doba,

opłata klimatyczna wg ustaleń Urzędu Gminy Uścimów

jest tam tez wyporzyczalnia sprzetu wodnego (zaglowki i takie tam) wiec jak ktos ma patent mozna sobie posmigac omega po jeziorku albo zrobic bitwe wodna kajakami  :mrgreen:
sa tez miejscowy do grillowania (mozna wyporzyczyc grilla) i robienia ognisk

mysle ze jak sie nas tam pare osob zjedzie to kolo sposci z cen

polaczenie bezposrednie jest z wiekszoscia wiekszych miast w polsce... jezeli jechalibysmy nad jeziorko to zbiorka w lublinie i potem albo pksem (5 zeta w jedna strone) albo samochodami jezeli tyle sie samochodow zbierze

mr00wa

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 22, 2004, 13:28:03 »
Ja tam pisze sie na kajaki!

Tylko zaznaczam, ze z Apaczem nie plyne, bo my zawsze w przeciwne strony wioslujemy ;)

A wracajac do tematu, to moze byc tez 3city, choc pewnie latem, to straszne tabuny beda, wiec nie wiem, czy jest sens...

raven

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 22, 2004, 13:48:15 »
Dlaczego skazujecie nas na zwiedzanie zabytków? Moim zdaniem powinniśmy kontynuować chlubną tradycję zlotów w klimacie lotniczym, czyli jakieś muzeum lotnictwa itp. Ja chce coś zobaczyć, posłuchać, jak w Krakowie podczas ostatniego zlotu mieliście. Po co mi oglądać kolejny zamek? To forum lotnicze a nie kółko rycerskie. Krótko mówiąc: ja też chcę zdjęcie w Messerschmitcie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 22, 2004, 13:49:00 »
Cytat: mr00wa
Ja tam pisze sie na kajaki!

Nein, nein, nein tylko nie do Kriegsmarine :P nie dam sie wcielic no chyba ze bede mogl swojego Uboota zabrac....lololol :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 22, 2004, 14:08:56 »
Jak już wszystcy podadzą swoje propozycje to może przydało by się zapodać ankiete na temat odpowiedniego miejssca i wybrać je w drodze głosowania (być moze jawnego, w formie "głosowania postem")
We'll come in low, out of the rising sun, and about a mile out, we'll put on the music...