Miałem Celerona 2.4 Ghz "D", do tego 512 RAM 400Mhz DDR + GF 2 MX400 64MB, karta muz zintegtrowana.Przy włączeniu w karcie: antialasingu na x2, anizotroping wył,jakość:pośrednia.Opcje dźwięku w setupie Iła na minimum (8 chanells, 22khz,Dx i enable hardware accel.).Grafika ustawiona na Gf 2MX (a więc tak naprawde prawie na max oprócz textur ST3C).W grze grafa na Exelent. Na mapach Finlandii z max obiektów itp sprawdziłem że przy około 110 samolotach była granica wydajnosci pozwalającej grać na time:Normal ale na wyższych szybkościach już klatowanie więc naczekać się trzeba było na dolecenie do celu itp.W przeciętnej misii na 50 samolotów pyłnnie do time x2 a na x4 i x8 klata ale nie jakaś straszna więc wszystko szybciutko się działo.Aha..grałem bez stencil bufer i na 16 bit colorów.
Do twojego sprzętu dołożył bym procek tak z Celerona 3.06Ghz i jakąś kartę po
żądną (najlepiej za 1000-1500zł) i jest git.Oczywiście P4 by sie lepiej spisał i do tego 1gb ramu ale cóż. Jak masz 5000zł to kup po prostu najleprze części

na rynku i tyle (bo monitor masz pewnie,głośniki,klawiature itp więc pozostają tylko bebechy,no chyba,że z ciebie audiofil i musisz mieć Audigy 23217393172PRO

).
Podsumowując:
Pograsz na ładnej grafie ale nie na max.Jeżeli chodzi ci aby tylko ci ta gra chodziła tak aby można było w multi i singla grać bez jakiś super dupe wodotrysków to dasz rade choć zauważysz,że karta graf. blokuje ci kompa (głównie ona będzie powodem zwalniania gry).
Ja jeszcze dawniej męczyłem się na C333 z 256 Ramu

i jakoś musiało być.
Pozdrawiam.