Autor Wątek: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]  (Przeczytany 189050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

NiKuTa

• Gość
Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF.
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 09, 2005, 11:33:39 »
Patche od wersji bodajze 4.0 zawierają wersję PL.
Wystarczy wejść do pliku conf.ini znaleść zakładkę [rts] i wpiasać locale=pl i polska wersja gotowa.

Lukas

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 09, 2005, 11:58:06 »
Cytat: NiKuTa
Patche od wersji bodajze 4.0 zawierają wersję PL.

:D o, dzięki to naprawdę dobra wiadomość (może trochę gorsza dla mojej kieszeni, bo już nie ma podstaw aby nie dokupić sobie PF)!
a swoją drogą zapytam o patche Panów z LEM-a, ciekawe co odpowiedzą  :wink:

kaa

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 09, 2005, 14:40:26 »
jakby to powiedzieć... są mniejsze, bo je zmniejszyli. :P

« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 12, 2005, 11:58:43 »
Cytat: Lukas
Dzięki kaa, tylko jakbyś mógł powiedz mi jeszcze coś, z tego co kojarzę to polskie wydanie PF to wersja 3.04, a co z nowymi patchami, w końcu UBIkacja uraczyła nas już wersją 4.02, czy te patche nie zmienią PF na angielską wersję?

ja mam Sturmovika PL i do tego Patch 4.02 języka mi to nie zmieniło wiec tobie tez nie powinno

[ Dodano: Sob 12 Lis, 2005 12:04 ]
Mam takie pytanko może się ono wydać idiotyczne a mianowicie
Jeżeli mam zainstalowany FB+AEP+PF do tego patch 4.02
czy można doinstalować patche do FB typu 2.04(właśnie dostałem od kumpla płytkę)
czy może wgrywając 4.02 wcześniejsze patche sa w standardzie??
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

kaa

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 12, 2005, 12:09:59 »
a brakuje ci jakichś maszyn? nie kombinuj.

NiKuTa

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 12, 2005, 12:11:31 »
Troszke pomyśl i bedziesz wiedział.
Oczywiście ze poprzednie patche są w standarcie. Gdyby ich nie było to bys nie miał np. połowy samolotów. Teraz masz wersje 4.02 a w tym wszystkie wersje 2.xx, 3.xx i 4.xx.

« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 12, 2005, 12:14:33 »
chciałem dorzucić sobie dodatki od FB typu barbarossa itp. ale one potrzebują 2.04
a ja przed tym zamontowałem 3.01m 3.02bm 3.03m-3.04m 4.01 i 4.02 do PF-a
a patcha 2.04 dostałem teraz
i nie wiem czy instalować  żeby nie spieprz...

[ Dodano: Sob 12 Lis, 2005 12:17 ]
coż moge powiedzieć:
moja dziękować a dziękować dziękować :lol:
no to zaraz sobie wrzucę barbarosse hehehe
jeszcze raz wielkie dzięki
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34

NiKuTa

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 12, 2005, 12:19:27 »
:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Jeśli masz ostatni patch to masz wszystkie wersje FB, AEP i PF jakie do tej pory wyszył. Jeśli jest napisane ze potrzebuje 2.04 to już to masz. Jak by było napisane ze potrzebujesz 3.03 to już to masz i niczym nie musisz sie przejomować.

« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 12, 2005, 12:32:11 »
Dobra dzieki jeszcze raz

pozdrawiam

Lukas

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 12, 2005, 20:00:33 »
Czy ma może ktoś bezpłatny dodatek do Battle over Europe - "RAF"? Miał on ok.11 Mb i był dostępny na stronie Just Flight, jeszcze jakieś 1/2 roku temu. Będę wdzięczny za udostępnienie go.

Thorgall

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 13, 2005, 02:32:55 »
Przepraszam Panowie, ale ten temat, długi czas był poświęcony jednemu problemowi, od jakiegoś czasu zaglądam tu niepotrzebnie, bo komuś nie chce się pogrzebać na tym forum!
Wszystko na inny temat można znaleść, to może zakończyć te składanki? Ja np. czekam na konkrety w tym temacie....

QuRa

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 13, 2005, 10:41:01 »
Witam mam DUŻY problem, bo nie mogę pograć sobie z kolegami w necie jak widzę, jak 4 moich kumpli ma opis IŁ i IP na które wejść to coś mi się robi, bo wiem, że nie mogę sobie zagrać.:cry:

Mam wersje 4,01m taką jak kumple mam Internet przez kablówkę i powyłanczane wszystkie firewalle wszystkie zapory windowsa. Skopiowałem sobie nawet cały plik iła od kolegi żebym miał tą samą wersje.Ale w żaden sposób nie mogę się połączyć ciągle Timeout. Wiedząc, że to nie przez grę poszedłem do kolegi, co ma taki sam net, co ja a który nie lata w iła i spróbowałem u niego i też się nie dało, więc już zgłupiałem, więc jest to wina neta tylko teraz pytanie czy da się to jakoś zrobić, bo chyba się zastrzelę, jeżeli się nie da.
 :566:
Proszę o pomoc mam na dzieje że się da to zrobić a co jest najciekawsze jakiś dzień przed tym zamówiłem sobie joya   :|

Proszę pomóżcie mi :lol:

[ Dodano: Wto 15 Lis, 2005 17:52 ]
czy jest tutaj ktoś kto jest w stanie mi pomóc ?? :?:

kaa

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 15, 2005, 21:55:42 »
Cytat: QuRa
poszedłem do kolegi, co ma taki sam net, co ja a który nie lata w iła i spróbowałem u niego i też się nie dało

przyblokowane porty?

PS
na HL/Ubi też nie śmiga?

seba200

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Listopada 16, 2005, 10:25:52 »
witam
jestem swiezyzna albo raczej urzytkownik widmo(jak to ktorys z forumowiczow rzucil) i przejde odrazu do konkretu. Gra rewelka, no ale ten internet(zawsze problemy). Mam zainstalowany IL2 szturmowik Forgotten battles bez patcha  + IL2 szturmovik Forgotten Battles ACE EXPANSION PACK z zainstalowanym najpierw patchem 2,01, a nastepnie sciagniety 2.04(wszystko zgodnie z poradami tutejszymi) sciagnalem program HyperLobby Pro 3.x Client zalogowalem sie podalem haslo itd.

Czy ktos mi moze powiedziec czy ktos wogole gra w to co ja posiadam? bo z tego co zauwazylem to w pokojach do forgotten battle sa gracze pacific fighters z patchem 4.02 , a il2 szturmowik - jest zawsze pusty ewentualnie 2-3 osoby. Czy jest jakis inny program oprocz ubi i tego co posiadam to laczenia online? a moze ja cos przeoczylem w tym HyperLobby?

z gory dzieki
seba[/b]

[ Dodano: Sro 16 Lis, 2005 12:13 ]
Aha jeszcze jedno, po 20 minutach gry mam twardy restart co moze byc przyczyna? mam directx 9c i 256 karte graficzna, pentium 4 -  3,2 Ghz. Wzasadzie komp wypas a twardy restart niewiem dlaczego mi sie pojawia, poprostu wywala kompa po okolo 20 minutach gry.
Moze to wina sterownikow ,ale ze jestem swiezym posiadaczem pc i gry to niewiem z kad to sciagnac zeby dobrze chodzilo.

pozd
seba

Offline Rolam

« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 16, 2005, 13:08:33 »
1. masz tylko fb+aep, na serwerach jest Merged (Fb+Aep+PF instalowany do katalogu FB+patche z literką m , Kaa dokłądnie to opisał w przyklejonym temacie)

2. Restart to albo wina dźwiękówki na płycie głównej (jeśli takeij używasz),albo co bardziej pradowpodobne za słaby zasilacz. Jeśli masz coś w stylu Codegen,Feel, Deer nawet 400 W to lipa. To są "chiniole". Markowy Chieftec, Tagan, topower o mocy 360-400W mają 2-3 razy lepsze zasilanie i tam zwiech nie będzie.
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."