Autor Wątek: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]  (Przeczytany 189064 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

boy21o

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF.
« Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 07, 2006, 18:58:28 »
chodzi poprostu o to ze mam polaczenie radiowe i ip wewn. i grajac w inne gry moglem dolaczac do gry i ja hostowac (mimo brakow portow) ale nie moglem dolaczac do 'gry sieciowej' bo niemam portow odpowiednich  i chce sie dowiedziec tutaj czy w il-a sie gra tez na zasadzie dolacz hostuj czy w chodzi sie do tzw gry sieciowej gdzie sa pokoje i pelno graczy. Moze mi ktos pomuc? moze ma ktos polaczenie radiowe i ip wewn?

kaa

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 07, 2006, 19:08:49 »
nie bardzo kumam - na HL są "pokoje i pełno graczy" tak jak np. na GameSpy, co nie zmienia faktu, że zawsze ktoś hostuje (stawia grę), a reszta joinuje (dołącza się).

wycofuję się, jako że temat mnie przerasta. a ze względu na nietypowość pytań, w celu dalszego zgłębiania problemu, sugeruję założyć oddzielny wątek. powodzenia.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2006, 19:16:39 wysłana przez kaa »

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 07, 2006, 19:15:35 »
Drogi kolego udaj się pod podany adres, pomoże Ci w tym 2 dniowy urlop od pisania.
Dla nas zaś będzie to 2 dniowy odpoczynek od zagadek którymi nas raczysz.
O ortografii nie wspomnę.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 07, 2006, 22:13:59 »
Amen
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Angelripper

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 08, 2006, 10:32:05 »
Skoro nie możesz już pisać ;-) to sobie chociaż poczytaj
http://acn.waw.pl/sturm/multiplayer1.html

tylko dokładnie

boy21o

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 10, 2006, 09:23:14 »
hej chlopaki! Moze to sie dla niektórych wyda głupie i beda sie pizgać ze mnie ala mógł mi by ktoś wytłumaczyć dlaczego wszyscy na hb graja w pf? zawsze jak chce sie dolaczyc to wyskakuje ze wersja nie ta bo trzeba mieć np 4.02. Jak znależć kogos kto gra w fb?

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 10, 2006, 09:56:37 »
Hmm... nie wszyscy tutaj zaliczają sie jeszcze do "chłopaków", hihihi, poza tym chyba coś u mnie nie tak z polszczyzną bo nijak nie mogę zrozumieć słowa "pizgać" (może chodzi o "denerwować się" a może o "złościć") w każdym razie postaram się odpowiedzieć. Na serwerach HLa dominuje wersja gry FB+AEP+PF+patch 4.02m. Jesli takiej konfiguracji swojej gry nie posiadasz nie dziw się, że otrzymujesz komunikat o niezgodności wersji. Jest to najbardziej rozpowszechniona i najbardziej popularna wersja i dlatego tylu graczy w nią gra. W znikomej ilości można spotkać również serwery na których konfiguracja jest inna ale to wymaga sprawdzenia opisu danego serwera. Wystarczy kliknąć na przycisk "info" przy nicku usera na pierwszym slocie lub kliknąć na nicka hostującego w zakładce po lewej stronie panelu głównego HLa. Jeśli znajdziesz opis wersji zgodny z posiadaną przez Ciebie będziesz mógł wówczas wejść i pograć (pod warunkiem oczywiście, że będzie wolne miejsce). To chyba tyle.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2006, 10:44:27 wysłana przez Kos »
Dziadek Kos

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 10, 2006, 11:04:00 »
Ja dodam tylko
że na HLu z Fb to raczej nie pograsz no chyba ze umówisz sie z kolega i ktory ma ta sama werje gry i ktorys z was postawi server
Ale dla pocieszenia sa serveri Ubikacji  www.ubi.com tam bodajze dajesz Play online wybierasz gre i wio

Pozdrawiam

boy21o

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 10, 2006, 11:55:31 »
thanks!!

a pizgać się to śmiać się!!! :002: :002: :002:

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 10, 2006, 11:59:57 »
Przepraszam... w/g jakiego słownika ewentualnie jakiej gwary? Taki mały OT wybaczcie.
Dziadek Kos

boy21o

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 10, 2006, 12:31:42 »
gwara podwórkowa południowo wielkopolska :001:

kaa

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 10, 2006, 16:22:35 »
boy, wiesz czemu niektórzy mogą "pizgać"*? bo to o co pytasz zostało już w tym wątku dawno wyjaśnione.

* i to w interpretacji Kosa :)

ps
proponowałem też kiedyś (chyba nawet w tym temacie), żeby posiadacze nietypowych wersji założyli wątek w celu umawiania się na loty...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2006, 16:27:54 wysłana przez kaa »

Lukas

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 12, 2006, 16:10:53 »
Witam, po długiej przerwie!
I znów z pytaniem "jak zdobyć rozszerzenie do BoE pt. RAF?", na stronie Just Flight już nie ma odnośnika do tego rozszerzenia, a na Forum (przy pomocy szukaj) takiej odpowiedzi nie znalazłem. Bardzo więc proszę o jakikolwiek link do tego rozszerzenia, bądź o informację jak go zdobyć.

kaa

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 21, 2006, 17:02:29 »
stara strona iłka już nie działa, a na stronie pf nie ma łatek do iłka... ale spoko,  można je znaleźć na stronie ubisoftu. sznurki w pierwszym poście zostały niniejszym zaktualizowane.

PS
Lukas, BoE to dodatek 3rd party... czy więc RAF jest dodatkiem do dodatku?

boy21o

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 27, 2006, 16:05:07 »
Cześć mam mały problem z PF. Otóż Najpierw kupiłem wersje deluc IŁ:fb oraz AoE teraz kupiłem PF. Mam narazie wersje 3.04 ale nie w tym sęk otóż czytałem tutaj na forum że PF jest najlepiej zainstalować do folderu fb ale gdy zainstalowałem tak to niemoge grać żadną kampanie która jest w fb nawet niema tych samolotów a gdy próbuje otworzyć FB to komputer prosi o płyte ale żadna nie wchodzi. To tak ma być czy należy zainstalować gdzie indziej?