Autor Wątek: Falcon 4.0 - pytania  (Przeczytany 13064 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 02, 2005, 13:40:53 »
Zawsze do usług :)

:564:

Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 05, 2005, 01:05:05 »
Panowie, takie pytanko: jakim klawiszem lub układem klawiszy otwiera sie i zamyka owiewkę kabiny, to taki drobny, ale cieszący oko szczególik, a ja nie mogę znależć takiej informacji. :roll:

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 05, 2005, 01:07:36 »
Shift+Ctrl+C  Otwiera nam owiewkę
Shift+Ctrl+Alt+C zmienia kolor HUD (tak ze względu na podobieństwo ;) )

Pozdrawiam

Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 05, 2005, 01:08:50 »
Dzięki, Boba :wink:

Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 05, 2005, 12:31:55 »
Ja mam pytanie odnosnie modelu lotu F16, otoz nie wiem czy to tylko umnie tak  jest , ze lecac F16 obojetnie jaka wersja moge krecic "piruety" , ostro skrecac i samolt nigdy nie wpadnie w korkociag .Moje pytanie brzmi czy system Fly-by-wire jest taki "cudowny" czy poprostu cos zle zainsatlowalem.Aha  i jeszce pytanko.Czy sa jakies dodatki porawiajace wyglad baz.Bo to co obecnie prezentuja wyglada beznadziejnie.Wiem ze powstaje "F4 Airbase project" ktory ma zmienic kompletnie wyglad lotnisk , ale czy nie powstalo cos podobnego juz wczesniej ?Z gory dzieki za pomoc.

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 05, 2005, 13:16:45 »
Tak, system FbW jest tak doskonały. To nie jest błąd, polecam lekturę na jego temat. Co do wyglądu baz, co Ci sie w nich niepodoba ? Są tam wszystkie urządzenia konieczne na lotnisku, grafika? polecam HiTiles :) Wygląda to o niebo lepiej. Projekt "F4 AirBase" poprawi tekstury płyty pasa czy dróg kołowania i postoju, po za tym podmienia teksturkę pod lotniskiem, swoją drogą bardzo tragiczną (baza wojskowa z kołującymi 747 ?! Płaskimi jak listki)

Pozdrawiam

Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 05, 2005, 13:29:41 »
Cytat: Boba Fett
Tak, system FbW jest tak doskonały. To nie jest błąd, polecam lekturę na jego temat. Co do wyglądu baz, co Ci sie w nich niepodoba ? Są tam wszystkie urządzenia konieczne na lotnisku, grafika? polecam HiTiles :) Wygląda to o niebo lepiej. Projekt "F4 AirBase" poprawi tekstury płyty pasa czy dróg kołowania i postoju, po za tym podmienia teksturkę pod lotniskiem, swoją drogą bardzo tragiczną (baza wojskowa z kołującymi 747 ?! Płaskimi jak listki)

Pozdrawiam

Jakbys zauwazyl mam wgranego Hitiles :D  , ale z tego co wiem on zmienia tylko wyglad ziemi a nie baz. A co do projektu F4 AirBase ma on ponoc  zmienic nie tylko pasy i stojanke ale i  wyglad pojazdow , hangarow wiez kontrolnych itd.Moze te bazy tylko u mnie tak tragicznie wygladaja ale tekstury nie sa odpowiednio rozmyte, porpostu niskiej jakosci , to samo tyczy sie czolgow i innych pojzdow.Czy u was tez tak to wyglada czy ja cos skopalem :)

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 05, 2005, 13:41:45 »
Cytat: Psycho

Pozdrawiam

Jakbys zauwazyl mam wgranego Hitiles :D  , ale z tego co wiem on zmienia tylko wyglad ziemi a nie baz. A co do projektu F4 AirBase ma on ponoc  zmienic nie tylko pasy i stojanke ale i  wyglad pojazdow , hangarow wiez kontrolnych itd.Moze te bazy tylko u mnie tak tragicznie wygladaja ale tekstury nie sa odpowiednio rozmyte, porpostu niskiej jakosci , to samo tyczy sie czolgow i innych pojzdow.Czy u was tez tak to wyglada czy ja cos skopalem :)

Hm, faktycznie, nie zauważyłem, moja wina :). Projekt ma owszem zmieniać te obiekty, ale zwróć uwage na tekstury pod baze, to już przegięcie :) Co do obiektów naziemnych, tak, tekstury nie są najlepszej jakości. No ale, albo realizm albo grafika, przynajmniej obecnie. Zawsze zostaje LockOn :P Jeśli chodzi o same bazy, u mnie wygląda to zadowalająco :) Ale może nie jestem na to wyczulony, wyżej niż grafike stawiam realizm pola walki i samolotu. Ktoś na forum Lock Ona zauważył że Falcon ma kiepski model lotu, przepraszam czego ? F-16 ? czy Miga 29 ? :) Bo co do miga mogę się zgodzić natomiast Viper ma model lotu idealny, oparty na wiedzy ludzi latających na nim, co zresztą jest zrozumiałe ze względu na to że gra główną role w Simie :) Niestety my frend, Falcon to głównie realizm pola walki, nie grafika, i nigdy się to nie zmieni, wielu zapaleńców stara się jak może aby to poprawić i czynią cuda, ale nigdy nie dogonią LockOn pod tym względem :) Połącznie pięknej grafiki i realizmu to już Fighter Ops, a to dopiero przed nami :)

Pozdrawiam

Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 05, 2005, 13:57:21 »
Cytat: Psycho

Pozdrawiam

Hm, faktycznie, nie zauważyłem, moja wina :). Projekt ma owszem zmieniać te obiekty, ale zwróć uwage na tekstury pod baze, to już przegięcie :) Co do obiektów naziemnych, tak, tekstury nie są najlepszej jakości. No ale, albo realizm albo grafika, przynajmniej obecnie. Zawsze zostaje LockOn :P Jeśli chodzi o same bazy, u mnie wygląda to zadowalająco :) Ale może nie jestem na to wyczulony, wyżej niż grafike stawiam realizm pola walki i samolotu. Ktoś na forum Lock Ona zauważył że Falcon ma kiepski model lotu, przepraszam czego ? F-16 ? czy Miga 29 ? :) Bo co do miga mogę się zgodzić natomiast Viper ma model lotu idealny, oparty na wiedzy ludzi latających na nim, co zresztą jest zrozumiałe ze względu na to że gra główną role w Simie :) Niestety my frend, Falcon to głównie realizm pola walki, nie grafika, i nigdy się to nie zmieni, wielu zapaleńców stara się jak może aby to poprawić i czynią cuda, ale nigdy nie dogonią LockOn pod tym względem :) Połącznie pięknej grafiki i realizmu to już Fighter Ops, a to dopiero przed nami :)

Pozdrawiam

Boba zle mnie zrozumiales , nie jestem kolesiem typu "O jaka ladna grafika postrzelam sobie troche ", nie , tez przekladam realizm nad wyglad , a Lock On-a porzucilem , gdyz mimo ekstra grafiki symulator ten nie dorasta do piet Falcon-owi.Tak sie pytalem bo warto by bylo troszeczke polepszyc wyglad tych baz , ale oczywiscie z powdu nich nie rzuce Falcona w kat :).Moze wydac sie to smieczne ale do teraz lubie sobie polatac na F14 Fleet Defender z firmy Microprose (1994r), ktorego grafika jest lekko mowiac przestarzala  :D Ale to niestety jedyny symulator  F14 , ktory trzyma jako taki poziom realizmu.Sorry za off-topic

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 05, 2005, 14:05:18 »
Fiuu, F-14 Fleet Defender, pamiętam do dziś nie przespane noce nad nim :) Kolega siedział obok i wspólnie kontrolowaliśmy akcję, taka symulacja załogi F-14  :lol: Niezapomniane chwile  :cry: To tyle OT :)

Pozdrawiam

pawel

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 05, 2005, 17:50:03 »
A właśnie...Ja w sprawie tego FBW. Boba, pisałeś kiedyś, że można gdzieś wyłączyć tą dziwną opcję, że po przekroczeniu dozwolonego limitu przeciążenia samolot robi hrrrrup...! Jak możesz to przypomnij sobie jak to zrobić, będę wdzięczny. Strasznie mnie to irytuje i denerwuje.
pozdrawiam

Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 11, 2005, 23:47:04 »
Mam problem z cokpitami w falconie ,  sa one otoczone niebieska kontura  , widoczna na screenie (niestety z powodu  kompresji screena do formatu jpg. nie jest to az tak wyrazne i na screenie wyglada to w miare znosnie, a  w grze jest o wiele grubsza i bardziej nasycona).Dodam ,ze wystepuje to we wszytkich cokpitach zarowno w tych z FF3 jak i z firmy Stopworks i Aeyes.Czy wie ktos moze czym to jest spowodowane ? Z gory dzieki

Zdjecie jest robione w nocy , gdyz efekt ten jest wtedy najbardziej widoczny, przypominam ze w grze kontury sa o wilele grubsze i bardziej nasycone , zdjecie jpg niestety nie pokazuje tej ostrosci  a bmp  zbyt duzo wazy by je wkleic.

U mnie jest to samo, kombinowałem z różnymi sterownikami i nic nie pomaga. Mam kartę nvidia.

Tez posiadam karte nvidia i mam wgrane najnowsze detonatory

Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 12, 2005, 00:17:31 »
Na zdjęciu nic nie widać, jest całe czarne :?

szydlo

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 12, 2005, 10:40:36 »
Mam pytanie ,kiedyś widziałem ktoś dawał screeny z ustawieniami do cobra config editor jakoś teraz nie moge ich wyszukać, ale niech ktoś wypisze jak najlepiej ustawić falcona by grafika była jak najlepsza ,a poziom gry bym realistyczny. Z góry dziekuje!

John.Doe

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 12, 2005, 12:46:07 »
U mnie jest to samo, kombinowałem z różnymi sterownikami i nic nie pomaga. Mam kartę nvidia.