Właśnie skończyłem pogaduszkę z kolega przez moja nowa komórke , super jakośc dzwieku, a w tle widziałem jak jego żona przewija latorośl...
Realne ? Oczywiście. Ogólnie dostępne ? Również.
Kto z was przypuszczał 4 lata temu, że niedługo będzie możliwe prowadzenie videorozmowy. Ja napewno nie, mimo bardzo entuzjastycznego podejscia do techniki.
Ulubiona śpiewka przeciwników autonomizacji środków bojowych to 'wola walki' ,'czynnik ludzki'.
Zdefiniujcie proszę pojęcie 'wola walki'. Maszyna ma napisane if #enemy >0 then goto :killall UNTIL enemy=0
Z jednej strony terminator zapętlony w sposób powyżej zaprezentowany

Z drugiej człowiek myślący o rodzinie naprzykład, działający pod presja i najczęsciej w deficycie czasu. Personalnie stawiał bym na pierwszego.
Wszystko rzecz jasna kreci sie wokoło pieniądza - jeśli wyjdzie że taniej jest posłać na linie maszynę bezzałogową to ona tam poleci i zrobi zapewne wszystko to samo co pilot mógłby zrobic, jesli zaś nie to ludzie będą latać.
Takie dyskusje stanowią miłą odskocznię i okazję do popuszczenia wodzy wyobraźni, ale nie stawiałbym wnioski z nich wypływające więcej aniżeli jest obecnie wart telefon komórkowy z protokołem video albo egzemplarz książki Odyseja Kosmiczna 2001