Autor Wątek: Wspólne latanie online - zapraszam  (Przeczytany 39848 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Skopro

• Gość
Wspólne latanie online - zapraszam
« Odpowiedź #240 dnia: Czerwca 26, 2005, 01:00:53 »
Cytat: Kusch
Pamiętacie niejakiego Skopro_PL który zrobił Polskiego skina do Miga 29?
Pare razy tu zaglądnał może z 1,5 roku temu nawet pare postów napisał.Pozniej słuch o nim zaginął.Może nie podeszło mu coś z forum zresztą nieważne.
Uznałem za stosowne poinformować was iż człowiek ten własnie nawołuje do organizacji polskiego sqadu latającego na Mig-29 a w przyszłości na F-16.Jeżeli są zainteresowani to tutaj link gdzie można z gostkiem obgadać to i owo;
http://forum.lockon.ru/showthread.php?t=9196

jenki Kusch ,no nie bylo mnie bo zubilem link na ta strone..ale tak jak link pise..zeby zrobic squad polskie na mig29 i f16..co wy na to?! f16 skin sie bawie na teraz ,,,pics....potrzeba mi jest logo squadron z 6 ELT albo,3ELT,10ELT  ..jesce sie bawie z skinem..

F-16 Polish proposed paint scheme

http://img.photobucket.com/albums/v107/skopro/ScreenShot_029.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v107/skopro/ScreenShot_031.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v107/skopro/ScreenShot_032.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v107/skopro/ScreenShot_033.jpg

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: Czerwca 28, 2005, 22:59:16 »
W misji, w której dozwolone są wszystkie typy rakiet (max3), mam zamiar przenieść lotnisko czerwonych dalej od lotniska blue, żeby zarówno jedna jak i druga strona miała nieco więcej przestrzeni do manewrów taktyczno-strategicznych. Co o tym sądzicie, czy pozostawić bez zmian i np. zwiększyść strefę rażenia lotniskowych samów?

pozdrawiam,
qrdl

ps. zadaję pytanie, bo latamy wspólnie i chciałbym wspólnie ustalać pewne sprawy..

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #242 dnia: Czerwca 28, 2005, 23:07:26 »
Ekhm troche glupio mi sie wypowiadać gdyż ostatnio mało latam (czas) ale to było by bardzo rozsądne rozwiązanie moim zdaniem.Gdyż obecnie wystarczy zaledwie wystartowac aby znalezc sie w zasiegu np R-27/AIM-7
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #243 dnia: Czerwca 28, 2005, 23:15:36 »
Gdyż obecnie wystarczy zaledwie wystartowac aby znalezc sie w zasiegu np R-27/AIM-7

Zgadza się. Zrobiło się bardzo ciasno dzięki rakietom dalekiego zasięgu, lata się praktycznie bardzo nisko, albo wysoko krąży w okolicach lotnisk, stąd płynie moja propozycja.

pozdrawiam,
qrdl

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: Czerwca 28, 2005, 23:26:52 »
Zaczęliśmy latać na tym samym sprzęcie :), bo on się nadaje do tego górzystego terenu i walki partyzanckiej (oczywiście mówię o 29). Przy okazji okazało się, że kiedy mamy do dyspozycji termonamierniki i rakiety IR średniego zasięgu (strona niebieska, poprzednio na F'ach), tak samo jak strona czerwona, to przewaga liczebna po naszej stronie staje się znacząca.
Co z tym zrobić? Na pewno rozwiązaniem nie jest eutanazja po stronie Blue, raczej dodatni przyrost naturalny po stronie RED :). Poza tym - nie wiem - ale strona RED chyba nie lata na TS, a powinna (albo odpowiedniku). Łączność cholernie punktuje przy walce wieloosobowej.

Zwiększanie odległości pomiędzy bazami, moim zdaniem nie ma sensu, gdyby chodziło o to, że za blisko i za dużo, uciekałbyś w góry, a tego nie robiłeś, tylko szedłeś często morzem, przynajmniej przy mnie. Jaś (szacuneczek), to już wogóle ... wodolot  :lol:.

Zwiększenie dystansu zmusi nas nie tyle do innego modelu walki co do przesiadki na SUki, bo MIGom nie starczy suchej karmy.

SAMy mają  dość duży zasięg u Ciebie ... raczej nie da się zbliżyć do twojej bazy za blisko. Ale biorąc pod uwagę zasięg rakiet IR ruskich, może faktycznie troszeczkę można by zwiększyć zasięg SAM, ale co najwyżej o 1/3 aktualnego zasięgu, bo inaczej nie będzie sensu wystawiać nosa z gór. Nie wiem czy da się tak zrobić.

Reasumując. Myślę, że trzeba ogłosić mobilizację pilotów do drużyny RED, bo jak MAV wróci do eskadry (chwilowo niedomaga) to już w ogóle nie będzie mowy o równowadze.

Takie jest moje prywatne zdanie, a serwer Twój szanowny Qrdl'u więc decyduj i latamy dalej :). Ja jestem zawsze chętny, bo tych "wojen" nie da się porównać do niczego.

Pozdrawiam :).

P.s. No tak, tak. Szanowny Kusch coś się obija ostatnio ... co się porobiło ...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #245 dnia: Czerwca 28, 2005, 23:51:27 »
Cytat: McHaron
raczej dodatni przyrost naturalny po stronie RED . Poza tym - nie wiem - ale strona RED chyba nie lata na TS, a powinna (albo odpowiedniku). Łączność cholernie punktuje przy walce wieloosobowej.

Właśnie, 80-90% czasu ja latam sam, więc nawet nie byłoby z kim gadać...
SAMy mają dość duży zasięg u Ciebie ... raczej nie da się zbliżyć do twojej bazy za blisko.

U mnie bazy broniły, od strony z której nadlatujecie, 2 tunguskie + szwabskie "cuś" co i tak nic nie "strancało", a u was jest TOR + jakiś zachodni szmelc z rakietami IR, który potrafi perfidnie sprzedać niespodziankę albo kilka nieprzyjemnych pestek po płatowcu :-). Dziś wywaliłem tunguske i był 1 TOR, tak więc pod tym względem jest równo, bo jak się dziś Emo przekonał TOR potrafi być groźny - ja to mam za każdym razem jak wychynę zza górki nad wasze lotnisko. Tak więc tutaj mam po TORze na lotnisko + jakiś specyfik koalicjanta :). Poza tym samy są "level random", więc zależy co komu się trafi w danej misji, wam to chyba zawsze experten ;-). Zresztą wszystkim chętnym mogę podesłać misję do wglądu :-)
Zwiększanie odległości pomiędzy bazami, moim zdaniem nie ma sensu, gdyby chodziło o to, że za blisko i za dużo, uciekałbyś w góry, a tego nie robiłeś, tylko szedłeś często morzem, przynajmniej przy mnie.

Akurat jak przyszedłeś, to próbowałem zmienić taktykę przeciwko morderczym rakietom 27ET wypuszczanym w moim kierunku najczęściej przez Tracexa, co stało się dla mnie cokolwiek frustrujące, bo 2/3 moich prób dolecenia w miarę bezpieczne górki, kończyło się zejście od Tracexowych R27ET.

Powiem wam jak to wygląda z mojej perspektywy... jeśli jest ktoś z 27ET i drugi np. w 15C, to po wzięciu mnie w 2 kije (jeden pasywnie od tyłu, drugi po oczach radarem), to mam marne szanse dopaść upragnionych gór - to proste: jeśli zwiększe pułąp, to dostanę w tyłek, jeśli nie zwiększe, to moje rakiety mają tragicznie mały zasięg i ten od przodu mnie puknie bez buzi :-).
Tak więc zwiekszenie odległości służyć by miało również rozciągnięciu w czasie dolotu, bo na dzień dzisiejszy po zestrzeleniu kogoś u mnie nad lotniskiem, w mgnieniu oka pojawia się on spowrotem gotowy do walki. Oczywiście działa to w dwie strony, ale jeśli tym którzy mają przewagę liczebną w końcu skończą się rakiety, to zajmie trochę czasu powrót i uzupełnienie paliwa, amunicji... i w tym widzę swoją szansę choćby na co 3 start "bez obstawy" :-)
Ale z czułością i uwagą wysłucham innych głosów, tak bardzo mi nie zależy na tej zmianie, ot kiedyś się nauczę latać 5m nad ziemią w każdym terenie :-)

pozdrawiam,
qrdl

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #246 dnia: Czerwca 28, 2005, 23:56:04 »
przyrost naturalny po stronie RED :)

Chętnie się przyłącze, tylko najpierw muszę zmienic łącze do netu (na dniach) i przekonam żonę do wydatku 30 dolców ( to już trochę trudniej ) na FC.

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: Czerwca 28, 2005, 23:58:43 »
Cytat: qrdl
Powiem wam jak to wygląda z mojej perspektywy... jeśli jest ktoś z 27ET i drugi np. w 15C, to po wzięciu mnie w 2 kije (jeden pasywnie od tyłu, drugi po oczach radarem), to mam marne szanse dopaść upragnionych gór - to proste

No masz rację, oczywiście, ale problemem nie jest to, że idzie na Ciebie 2, lecz to, że Ty idziesz sam :(. Może faktycznie postaw jeszcze jednego Tor'a. A może tylko swoją bazę przesuń na dalszą, tą pod lotniskowcem.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #248 dnia: Czerwca 29, 2005, 00:13:39 »
Na pewno rozwiązaniem nie jest eutanazja po stronie Blue, raczej dodatni przyrost naturalny po stronie RED

Jak by dobrze podejść np Schmeissera,że np nie da rady :mrgreen:  zresztą wróbelki cwierkaja,że już cała stara gwardia lata na nowym wcieleniu Foki :mrgreen:

Zwiększenie dystansu zmusi nas nie tyle do innego modelu walki co do przesiadki na SUki, bo MIGom nie starczy suchej karmy.

Kwestia dobrego podejscia.Jak sie chce to można sie bujać i bujać tym Migiem :wink:
Zreszta chodzi o zwiekszenie odleglosci maks o 50/100km (oczywiscie dla rakiet bo gunzo powinno zostac tak jak jest)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #249 dnia: Czerwca 29, 2005, 00:15:54 »
Jak by dobrze podejść np Schmeissera,że np nie da rady  zresztą wróbelki cwierkaja,że już cała stara gwardia lata na nowym wcieleniu Foki  

Pewnie latają gdzieś na HLu :-)

Offline Kwazar

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: Czerwca 29, 2005, 01:11:49 »
Reasumując. Myślę, że trzeba ogłosić mobilizację pilotów do drużyny RED, bo jak MAV wróci do eskadry (chwilowo niedomaga) to już w ogóle nie będzie mowy o równowadze.

Ja się chętnie przyłącze :) Jeżeli TS to team speak to też mam. Ponieważ jeszcze nie latałem online, dlatego prosiłbym Cię Qrdl'u o podesłanie mi tej misji...oraz o inne cenne dla poczatkujacego informcje..:)
"Watching the stars from 39,000 feet with a granola bar in one hand
and a cold bottle of water in the other is a great way to unwind" K. Rosenkranz - Vipers In The Storm

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #251 dnia: Czerwca 29, 2005, 08:17:06 »
Zreszta chodzi o zwiekszenie odleglosci maks o 50/100km (oczywiscie dla rakiet bo gunzo powinno zostac tak jak jest)

Gunzo i Short IR, bo z tym nie ma problemu, stare zasady wypracowane na aktualnej mapie są bez zarzutów.

menek

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: Czerwca 29, 2005, 10:35:30 »
Witam
Panowie gdzie mozna Was spotkac na necie
kiedys kolega qurld stawiał serwerek, ostatnio chyba ma dużo pracy.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: Czerwca 29, 2005, 10:54:20 »
Cytat: menek
Panowie gdzie mozna Was spotkac na necie
kiedys kolega qurld stawiał serwerek, ostatnio chyba ma dużo pracy.

No co Ty, knajpa "U Qrdl'a" czynna średnio co 2 dni. Zawsze w godzinach wieczornych, czyli powiedzmy od 19:00 - 20:00, do zmęczenia. IP zawsze stoi na opisie GG Towarzysza Qrdl'a.

Ja nie wiem, może nie wszscy ten opis widzą, może obywatel Qrdl ma ustawione GG na "pokazuj tylko znajomym" i trzeba się u niego "wpisać" na listę. Ja opis widze zawsze.

Proponuje wyrazić chęć latania na GG Qurdla i będzie wszystko... i zapraszamy do lotów, bo jazda jedna z lepszych.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: Czerwca 29, 2005, 19:30:49 »
Zapraszam dziś o 20:00 CET, IP serwera w moim opisie GG!!
Proszę czytać briefing....

pozdrawiam,
qrdl