Autor Wątek: Problemy, pytania o gre online  (Przeczytany 31672 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Iceman

• Gość
Odp: Problemy, pytania o gre online
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 27, 2006, 16:26:52 »
Moje laczko to 768/192(256), okolo bo czasem jest duzo szybciej nawet w granicach 4 mbit na downloadzie. Lacze jest stabilne jak skala - kablowka, dziala na nim tylko moj komputer wiec mowy o lagach wywolanych przez innych uytkownikow byc nie moze. Ja ogolnie problem zwalam na pamiec (tylko 512). Teraz rozszerzylem o 256, ale na razie nie testowalem jak to wyglada - watpie zeby calkowicie wyeliminowalo to problem. Moze to tez byc u mnie spowodowane przez bardzo stary komputer (athlon 1.4@1.53) i pozostale, nie najnowsze komponenty, chociaz jestem przekonany ze to cos panowie z LP maja na sumieniu - taka wrodzona nieufnosc  :021:

« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 27, 2006, 17:22:31 »
Tylko sęk w tym że nienatknołem się jeszcze na nikogo kto by miał podobne problemy, nagrałem kawałek Frapsem, puściłem paru osobom i każda z nich widziała pierwszy raz cos takiego. Więc moje pierwsze podejżenia padły na Neostrade.

Iceman ja musiałem wsadzić 1 giga ramu zeby dało się latać w miare płynnie a procek mam Athlon 2 giga.

No coż też "miłością" do nich niepałam, ale zobaczymy co przyniesie nowy patch. Mają pozmieniać kilka rzeczy, podnosząc stabilność w Multi. zobaczymy co z tego bedzie ale jakoś jestem sceptykiem.

Pozdrawiam Fiero

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 27, 2006, 17:36:40 »
Powiem tak - na razie to ja nic do tego zloma nie wkladam, bo musialbym wywalic praktycznie wszystko zostawiajac co najwyzej napedy, muzyke i moze obudowe w co szczerze watpie, bo w moim midi niewiele juz sie miesci  :) I tak nie wiem czy dobrze zrobilem dokladajac kostke pamieci - zobaczymy. Do F:AF wystarczy a na FO kupie cos nowego za "duze" pieniadze :) Co do "buga" to ja tez moge swoj track dorzucic dla jakis inwigilatorow z LP :) bo jezeli pojedynczy przypadek moze tylko byc wyjatkiem od reuly, to od dwoch zaczyna sie juz powoli robic tlum ;) Nie wiem, ale ktos jeszcze chyba zglaszal takie freezy w grze po sieci. Qba chyba. Najbardziej denerwuje mnie to, ze czasem po dlugim freezie moja maszyna traci sterownosc i wyglada to tak, jakbym przeciagnal i zlamal konstrukcje samolotu. Maszyna zaczyna skrecac, wszystko glupieje.
Tak jak mowie, sciagnij sobie fsauto - bardzo fajny program do wylaczania procesow. Szybciutko scalisz pamiec i pozbedziesz sie balastu nieuzywanych lub niepotrzebnych procesow, a po grze samo wszystko wraca do normy. Wg mnie to taki must have do Falcona zwlaszcza, kiedy ma sie mniej niz te 768 mb ramu

« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 27, 2006, 18:45:35 »
Z tym FSauto faktycznie poproboje a na FO to przyjdzie nam jeszcze troche poczekać (o ile wogole wyjdzie), ale jeśli bedzie tak jak mozemy zobaczyc na filmikach to sprzęcik wymienie stricte pod to.

No ale faktycznie jezeli to nietylko ja mam takie problemy z Falconem to cos jest na rzeczy. 
Gdyby ktokolwiek chciał potestować ustawienia oto moje GG 1152799.

Pozdrawiam Fiero 

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 20, 2006, 14:03:06 »
Jak w temacie - potrzebuję jakiegoś pewniaka.
Odblokowałem dostęp AF do internetu, dodałem te porty UDP i wklepywałem po kolei IP kolejnych serwerów, które znajdowałem w różnych miejscach i cały czas mam "Server connection timed out!" i nadal nie wiem, czy serwer jest martwy, czy coś jest nie tak z moją siecią.

Po chwili...

Ja tam spec od sieci nie jestem, ale wygląda na to, że jak mam wyjście do internetu z akademickiej sieci LAN, to nie mam swojego IP. Wszedłem na www.whatismyip.com i wyświetlił się numer ip, niby mój. Kumpel też to sprawdził na swoim kompie (współlokator) i ma ten sam IP - to potwierdza to, co powiedziałem.

Wielka szkoda, bo Lock On sobie z tym radził (HyperLobby).

Wygląda na to, że zostaje Hamachi. Jest jakiś chętny do wypróbowania takiego połączenia?

Byłbym wdzięczny za pomoc.

Proszę używać wyszukiwarki ok ? Temat z problemami online już istnieje !
Przenosimy
Boba Fett

« Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2006, 14:32:56 wysłana przez Boba Fett »

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 20, 2006, 17:38:42 »
Przy takim dzieleniu IP za lanem jest jedno wyjście - przekierować porty 2934 i 2935 na twój IP wewnętrzny. Miałem dokladnie to samo w domu.

Ale do tego trzeba mieć oczywiście uprawnienia admina, także będziesz musiał ładnie poprosić swojego.

Oczywiście po tym grać będziesz mógł w Falcona tylko ty, wspólokatorzy nie :)

Niektóre gry faktycznie radzą sobie z tym, ale niestety Falcon do takich nie należy.

To samo rozwiązanie będzie się mogło tyczyć prawie wszystkich tytułów, w które nie mogłeś pograć online - trzeba tylko znać porty wykorzystywane przez daną grę.

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 20, 2006, 17:52:21 »
Proszę używać wyszukiwarki ok ? Temat z problemami online już istnieje !
Przenosimy
Boba Fett

Przejrzałem sporo tematów, ale ze względu na moją prośbę (Hamachi) postanowiłem zrobić nowy temat.
Sorry.

BigMac:
Wolę nie mieć nic wspólnego z tymi typami spod ukruszonego rdzenia :005:
Zresztą zawsze jak dochodzi do rękoczynów, to lecą ze skargą :021:
Narazie zostanę przy mojej prośbie dot. Hamachi, a z tymi portami to może w październiku coś podziałam...
Ale dzięki za odpowiedź!

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 20, 2006, 18:11:55 »
A czy to Hamachi nie wymaga też postwienia na serwerze (czyli znów admini)?

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 20, 2006, 18:17:20 »
Bucic

Sam jestem na wewnętrznym IP, mam to szczęście że właściciel firmy dostarczającej necik to mój długoletki kolega i po jednym telefonie miałem przekierowanie.
BigMac dobrze Ci radzi, wydaje mi się że nie masz zbytnio wyjścia jak zwrócić się do administratora :(
Hamachi odpada, bo to też rozbija się o administracje, tak jak pisze BigMac.

Pozdrawiam

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 20, 2006, 18:29:15 »
No to rzeczywiście masz szczęściei zazdroszczę Ci :) , bo ja kiedyś ubiję tych "swoich" buców :090: Mogą wszystko, a im nikt nic nie może zrobić. Szkoda gadać, ale już się nie zastanawiam, skąd takie zjawiska w polityce/urzędach (to są studenci!).

Ale już korzystałem z Hamachi. Z kumplem "z zewnątrz" wymieniałem się open source dlatego myślę, że taka próba na AF byłaby rachciach i zrobione.

Eghm ! Bucic na Bogów !
Boba Fett

« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2006, 02:53:26 wysłana przez Boba Fett »

3mw

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 08, 2006, 17:46:45 »
Nie wiem, czy już wiecie, ale w nowej wersji HyperLobby można pograć w Falcon 4 AF w starej był tylko Superpack 3.

kozak

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 25, 2006, 19:47:39 »
Witam!

Wesołych świąt  :020: ...z okazji tych swiąt, mój znajomy i ja próbujemy odbyć wspolne loty w Falcon 4 AF. Hamachi w ruch, serwer na LAN... połączenie - kolega znajduje się w Lobby, ja uruchamiam Tactical  Engagment i... kiedy on próboje(próbuje) tam dojść kończy się to napisem "connection failed".
W lobby wszystko spoko - widzimy się na chat'ie i jest ok =)

Postanowiłem przkierować dane porty i połączyć się Via Internet - bez zmian...

Pozdrawiam,
koziu=)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2006, 20:05:24 wysłana przez Kos »

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 25, 2006, 20:19:18 »
A temat wisi przyklejony na pierwszej stronie... Ale co tam są święta :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Bialy_ICE

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 07, 2007, 03:48:46 »
Jak wchodzę w właściwości połączenia sieciowego to mam IP właśnie zaczynające się na numerki 192.168.xx.xx czy to znaczy że nie polatam online?
Porty 2934, 2935 ustawiłem do zezwoleń na wyjątki i też jak do tej pory lipa. Ciągle Time Out!!
Pytałem administratora sieci o przekierowanie zewnętrznego adresu IP i usługa jest płatna.
Ale tak do końca nie wiem czy to pomoże w połączeniu i zanim admin zrobi mi przekierowanie chciałbym się dowiedzieć czy to działa u kogoś i czy mi pomoże.
Chodzi mi o uzyskanie podobnego połączenia jak w IL2 na HL lub ostatecznie dowolnego nawet jak postawie serwa dla innych.
W Iłku na HL latam online bez problemu.
Może jeszcze trzeba coś zrobić o czym nie wiem.
Na pewno nie spocznę dopóki gra na online wreszcie odpali :020:
Pozdrawiam fanów Falcona.

gg 10209076

Bialy_ICE

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 07, 2007, 13:03:54 »
I po problemie.
Nie do końca byłem przekonany do tego że to wina administratora sieci. Sądziłem że błąd leży po mojej stronie. A tu taki bat..... :karpik BigMac miał jednak racje. Po przekierowaniu adresu IP Falkon online śmiga jak zegarek :021:
wkońcu :020:

BigMak.....wielkie dzięki przydała się pomoc :002: