Autor Wątek: RC, czyli nie tylko redukcja!  (Przeczytany 107171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: RC, czyli nie tylko redukcja!
« Odpowiedź #270 dnia: Października 15, 2014, 15:20:37 »
Raczej taśma lub folia alu. Też tym oklejam, ale trzeba uważać bo tłumi dosyć dobrze sygnał radiowy (czasem po odwróceniu modelu czuć ekranowanie). Wygląd jednak piękny jest. :)

« Odpowiedź #271 dnia: Października 18, 2014, 10:33:17 »
Ja już prawie skończyłem. Wszystko podłączone, działa. Próba kołowania odbyła się, koła doregulowane. Brakuje jedynie osłony silnika, nad którą walczę i dodatkowych zdobień. Myślę, że całkiem nieźle wyszło jak na pierwszy w życiu model:

http://zapodaj.net/bbe8459e90d59.jpg.html
http://zapodaj.net/b622138b8abaa.jpg.html
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #272 dnia: Października 18, 2014, 19:28:04 »
No, ładniusie cacusio. Faktycznie z maską powinno być jeszcze lepiej. Czekam teraz na obrazki ruchome :)
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

« Odpowiedź #273 dnia: Października 20, 2014, 14:26:42 »
To znaczy że nie jest malowany? To z czego go zrobiłeś?? Poza tym trochę dziwne że nie chcesz malować, skoro będziesz się bawił w atrapy i odgłosy...

Skrzydła - styropian, pokryty folią (taka mniej więcej jak kiedyś stosowana jako ekran za grzejnikowy - tyle że o wiele mocniejsza. Właściwie dźwigar mogłem sobie darować)
Kadłub - zielone coś, oklejone tą samą folią. Do bardziej krągłych elementów wykorzystany styropian.

Ogólnie model bardzo udany - szkoda jedynie że 30 dkg ołowiu do wyważenia - przód krótki a ramię dość długie.
Raczej nie bedę go malował - tym bardziej że jeden z oryginalnych był srebrny, choć oczywiście oliwkowy kolor na pokryciu tego samolotu występował najczęściej.

« Odpowiedź #274 dnia: Grudnia 02, 2014, 10:22:13 »
Myślę, że tutaj będzie pasował ten filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=ssL4QJDtk_k

« Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 31, 2014, 15:52:29 »
Oblatałem Storcha na nartach. Pięknie wyglądała czerwień detali na tle bieli śniegu i błękitu nieba... Niestety, oblot odbył się bez świadków, więc nie ma też dokumentacji; a tymczasem pogoda się zmienia, trzeba będzie Boć(z)ka znów postawić na koła. Albo na pływaki...
Get a bike. Break FREE!

« Odpowiedź #276 dnia: Stycznia 06, 2015, 14:32:09 »

:)
Get a bike. Break FREE!

« Odpowiedź #277 dnia: Stycznia 06, 2015, 16:21:27 »
Coś nie_regulaminowe oznaczenia ma ten Wasz Storch.  8)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2015, 17:28:40 wysłana przez Mekki »

Offline HAV

• *
  • LAST CAT STANDING
« Odpowiedź #278 dnia: Stycznia 06, 2015, 19:08:50 »
Pozwolę sobie podlinkować mini relację z budowy już nie mini URAL'a 4320-31 wygrzebaną w necie...

http://englishrussia.com/2012/01/19/their-hobby-is-making-mini-cars/

« Odpowiedź #279 dnia: Stycznia 06, 2015, 22:22:39 »
Utrzymany w konwencji "podsumowanie prób w locie" filmik z dzisiejszej zabawy:

LINEK DO TUBKI

Ze względu na zwiększony opór wiszących nart wymieniłem motorek na nieco (bardzo niewiele) mocniejszy. Jak widać nawet tak spory samolocik może z powodzeniem grać rolę "parkowego latacza" (latawca?...). Zabawa niezła. Szczególnie dla gapiów, a głównie tych mniejszych.
Get a bike. Break FREE!

« Odpowiedź #280 dnia: Stycznia 06, 2015, 22:38:00 »
Bardzo fajne. Nie spodziewałem się tak krótkiego rozbiegu i dobiegu, prawie VTOL ;) . A nie ma jakiegoś patentu na ogranicznik do nart, żeby tak nie wisiały? Jak głupie pytanie to przepraszam, ale w wolno latających nie fachowiec jestem.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #281 dnia: Stycznia 06, 2015, 22:49:36 »
Patentów jest nawet kilka, ale "producent się nie wyrobił" :) a śnieg i czas na filmowanie były tylko dzisiaj. Do końca tygodnia się z domu nie wyrwę, a śniegu już pojutrze nie będzie. Do tego weekend zapowiada się całkowicie nielotny... :(
Get a bike. Break FREE!

« Odpowiedź #282 dnia: Stycznia 12, 2015, 15:24:48 »
W temacie "patentu" artykulik TUTAJ. Co prawda w nieludzkim języku, ale w dosyć prostej odmianie. Na ew. pytania postaram się odpowiedzieć w sposób bardziej akceptowalny.
Get a bike. Break FREE!

« Odpowiedź #283 dnia: Stycznia 18, 2015, 19:04:19 »
W poszukiwaniach modelu prostego jak budowa cepa (w obsłudze) trafiłem na takie coś (przykład fotki z sieci):

Model prosty, tani, obiecujący; więc złożyłem go do kupy w kilka wieczorów. Dzisiaj odbył się oblot:

LINEK DO TUPKI

Prawda że śmieszny?
Get a bike. Break FREE!

« Odpowiedź #284 dnia: Stycznia 25, 2015, 21:46:19 »
Mam wrażenie, że jeszcze ze dwa posty i dostanę wątek na własność :P A oto nad czym ostatnio siedzę w przerwach między jednym żyro-eksperymentem a drugim, natchniony zmiennością tego, co widać za oknem:

Filmiku jeszcze nie ma z przyczyn operacyjnych - jakoś nie udaje mi się zgrać w jednym czasie wolnej chwili, kamerzystki i sprzyjającej aury. Zdaje się ma to coś wspólnego z faktem, że wszystkie trzy to baby... :D
Get a bike. Break FREE!