Autor Wątek: Imprezy i pokazy lotnicze  (Przeczytany 105107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Imprezy lotnicze
« Odpowiedź #255 dnia: Maja 09, 2016, 13:54:26 »
Obiecane fotki z Łasku tu.

Fakt, piękne zdjęcia. Gratulacje :D

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #256 dnia: Maja 18, 2016, 07:57:18 »
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #257 dnia: Maja 22, 2016, 20:29:11 »
Wczoraj w Latkowie można było z bliska pomacać Apacza, wejść do Blackhawka, EC135 i oczywiście naszych maszyn.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #258 dnia: Maja 27, 2016, 23:37:32 »
Dawno nie przeglądałem tego wątku i dopiero zauważyłem Twój ostatni post. Fajnie Ci te zdjęcia wyszły  ;) Jakim szkłem robione (ogniskowa)? Wszystko z ręki czy monopod?
Miałem Sigmę 150-500mm z wypożyczalni z mojej pracy ;) Wszystko z ręki, nie umiem z monopodu.
Na jutro załatwiłem sobie Nikkora 200-500mm do Poznania na Aerofestival. Oczywiście piknik pod płotem od strony portu lotniczego. Polecam miejscówkę! Byłem rok temu zarówno na terenie "festiwalu" jak i pod płotem i tym razem nie mam zamiaru wchodzić. ;)

PS: Jak ktoś się wybiera z 3 miasta to mam miejsce w samochodzie. Pisać szybko na PW, bo idę spać. ;) Start jutro między godz 7, a 8 rano.
PS2: Mile widziana osoba ze skanerem częstotliwości lotniczych, bo jak ruch autobusów będzie taki jak w zeszłym roku to program pokazów można między bajki włożyć.
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #259 dnia: Czerwca 01, 2016, 14:44:16 »
Latające Kocice na Aerofestiwalu w Poznaniu w niedzielę:

Plus kilka udanych ujęć:

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #260 dnia: Czerwca 03, 2016, 08:46:02 »
Jutro w Pruszczu na obchodach 49blot na statyce ma pojawić się Apache i Chinook. W powietrzu chyba tylko para Mi-24, ale jak ktoś ma blisko to zapraszam. ;)
https://www.facebook.com/49BLot/posts/1552217318415447
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #261 dnia: Czerwca 13, 2016, 20:46:58 »
W miniony łykęd w Chełmie odbył się całkiem miły piknik lotniczy z okazji dziesięciolecia lokalnego PWSZ. Udało mi się strzelić kilka fotek, jedną się nawet pochwalę, bo splot okoliczności przyrody, oświetlenia, ogniskowej i braku punktów odniesienia sprawił, że wygląda jakby to było zdjęcie makiety :D

Diorama

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #262 dnia: Czerwca 21, 2016, 22:53:32 »
W sobotę impreza w Świdwinie.
http://21blot.wp.mil.pl/pl/1_411.html

« Odpowiedź #263 dnia: Czerwca 23, 2016, 13:17:34 »
Czy ktoś ma jakiś bardziej szczegółowy program pikniku w Krakowie (bardziej szczegółowy niż: http://www.pikniklotniczy.krakow.pl/index.php/piknik2016/program ) ?

« Odpowiedź #264 dnia: Czerwca 23, 2016, 17:32:57 »
Jak dobrze pójdzie to dostaniesz przy kasie,wydrukowany razem z biletem :)

« Odpowiedź #265 dnia: Czerwca 23, 2016, 22:03:16 »
2 posty wyżej jest link do programu imprezy w Świdwinie. W Krakowie, program pikniku można za to dostać (o ile "dobrze pójdzie") wydrukowany razem z biletem, a więc już po zakupie. Mógłbym zapytać z czego wynika ta "krakowska tradycja" ale i tak pewnie bez 0,7L tego nie zrozumiem ;D

Zapytam zatem: Czy ktoś z szanownych kolegów zakupił już bilet i dysponuje tym tajemniczym wydrukiem? Czy istnieje jakakolwiek szansa by program ten wyciekł do sieci? (Oczywiście jeżeli ujawnienie takich informacji grozi implodowaniem naszej planety i w dodatku spowoduje, że koty zaczną chodzić tyłem, to aż tak mi nie zależy. Ale w przeciwnym razie...)

« Odpowiedź #266 dnia: Czerwca 24, 2016, 00:23:09 »
Muszę Cię zmartwić. To jest standardowy program i raczej nic dokładniejszego nie będzie. Muzeum prowadzi bardzo ogólną politykę informacyjną i dodatkowo z roku na rok jakiekolwiek informacje o Pikniku pojawiają się coraz później i w coraz bardziej ograniczonej formie.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #267 dnia: Czerwca 24, 2016, 10:44:38 »
No cóż bardziej zmartwiony już nie będę  ;) Dziękuję za potwierdzenie, że to nie ja szukałem zbyt pobieżnie, a po prostu nie ma czego szukać  ???

Szkoda tylko, że organizatorzy nie domyślają się, że nie każdy uwielbia niespodzianki. Oraz, że nie wszyscy chcą biegać od pasa startowego do grup rekonstrukcyjnych krzycząc "o jeeeejuuu, z drugiej strony zaczęło się!" :o

A tak na poważnie, moim skromnym zdaniem, przedstawienie jakiegoś planu (który może i ulegnie zmianom, może i zostanie zrealizowany choćby w 40%, czy  też +/- 0,5h) wygląda mniej chaotycznie niż ogólnikowe "4-godzinny blok I i II pokazów (które samoloty w którym bloku?) a w tym samym czasie 9h z grupami rekonstrukcyjnymi". To trochę jakby iść do teatru wiedząc, że na scenę wyjdzie Stuhr (tylko nie wiadomo po co, w jakiej roli i jaką sztukę zagrają)  Wiem, że trochę jojczę. Ale w swej naiwności marzę, że słuchy o tym "jojczeniu" dotrą kiedyś (choćby w towarzyskiej rozmowie) do Twórców Polityki Informacyjnej Pikniku.

« Odpowiedź #268 dnia: Czerwca 25, 2016, 19:59:57 »
Program pikniku pojawił się na facebooku dosłowne na godzinę przed rozpoczęciem pokazów :D Jutro będzie pewnie podobnie.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2016, 14:34:02 wysłana przez KosiMazaki »
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

« Odpowiedź #269 dnia: Czerwca 26, 2016, 00:36:51 »
Tylko, że Instytut Magii, Guseł i Wróżb, znany szerzej jako IMGW na podstawie fusów z kawy, wspartych konsultacjami z szamanami, zapowiada burze z wiatrem do 70 km/h.  Więc program może się posypać. Oby nie. Ja swoje zaliczyłem dziś do 14.00. Zdjątka jakieś wrzucę jak zobaczę co mi wyszło (ponad 400 do przeglądnięcia).
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali