Autor Wątek: 1.2 "Black Shark"  (Przeczytany 141216 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: 1.2 "Black Shark"
« Odpowiedź #225 dnia: Lutego 13, 2006, 17:33:17 »
Pojęcie UFA w przpadku Black Sharka nabiera nowego znaczenia  :002:

ło mamo, trzymaj ale to, to lata, dynamikę ma niezłą, zauważcie, też że sporo elementów prosto fizycznych - jak np. te loty bokiem, kurz unosi sie tylko nad trawą, gdy wlatuje koleś nad zajezdnię brak już dymków

a jaki wojskowy miuzik, chociaz jest cos o karabinach i skrzydłach samolotów  :020:
http://www.lockon.ru/index.php?end_pos=133&scr=products&lang=en
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #226 dnia: Lutego 13, 2006, 17:54:29 »

Prostszego wiropłata do wymodelowania już nie ma  :002:
Na łatwizne chłopaki idą... jak zawsze  :118:
« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2006, 14:51:07 wysłana przez Kusch »

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Lutego 13, 2006, 19:44:34 »
Nie ma co, Lock On na klipach wygląda elegancko.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: Lutego 13, 2006, 20:52:49 »
IEeeeee, a mnie jakoś to zupełnie nie podnieciło... Gdyby tego, co pokazali miało nie być od początku, to w ogóle po co ten BS?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #229 dnia: Lutego 13, 2006, 20:57:27 »
Film ekstra i najbardziej mnie cieszy, że u mnie FC dotychczas nie wygląda gorzej, tak więc śmiem twierdzić, że BS nie tylko na klipach wygląda ok, ale to niestety kosztuje :015:.
Krótko mówiąc: BS rządzi niepodzielnie  :020: :020:
Film jest z bety, więc czuję w kościach, że dodatek dostaniemy zanim dni się ponownie zaczną robić krótsze.

pozdrawiam,
qrdl

Nie mogę się powstrzymać... ale porównanie "slide show fimu" z FO w porównaniu z omawianym filmem wypada... wypada - wstrząsająco :118: :118: :118:

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: Lutego 13, 2006, 21:29:01 »
Nie mogę się powstrzymać... ale porównanie "slide show fimu" z FO w porównaniu z omawianym filmem wypada... wypada - wstrząsająco :118: :118: :118:
I na filmie się skończy  :118: :118: :118:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #231 dnia: Lutego 13, 2006, 23:20:42 »
Oj tak, szczególnie, że LockOn jest na rynku już od 3 lat, a FO jeszcze ma conajmniej 10 misięcy do momentu wydania  :121:

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #232 dnia: Lutego 14, 2006, 00:14:15 »
Oj tak, szczególnie, że LockOn jest na rynku już od 3 lat, a FO jeszcze ma conajmniej 10 misięcy do momentu wydania  :121:

Widzisz na conajmniej pół roku od premiery 1.2 (a jest to tylko dodatek) jest już beta, a co jest na conajmniej 10 miesiecy od wydanie FO ?

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #233 dnia: Lutego 14, 2006, 00:49:51 »

Widzisz na conajmniej pół roku od premiery 1.2 (a jest to tylko dodatek) jest już beta, a co jest na conajmniej 10 miesiecy od wydanie FO ?

No jak to? Są screeny które ciężko odnaleźć i pakowane są na FTPa z predkością światła wiec ludzkie niedoskonałe oko ich nie widzi  :004:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #234 dnia: Lutego 14, 2006, 10:02:03 »
Tak, tak my też wolelibyśmy Mi-24

Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

« Odpowiedź #235 dnia: Lutego 14, 2006, 10:05:39 »
Tylko jaka będzie przeżywalność pilota Ka-50 w multi?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #236 dnia: Lutego 14, 2006, 10:47:54 »
Co do wiropłatów, ja wolę maszyny, w których pilot coś robi, gdzie każdą zmianę skoku ogólnego i okresowego musi kontrować nogą i gdzie połowa zjawisk fizycznych związana ze śmigłowcami nie jest wycięta magiczna różdżką:
http://video.google.com/videoplay?docid=-6596247059952798220&q

Prawdziwi piloci latają układami klasycznymi ze śmigłem ogonowym  :003: przynajmniej można skierować nos maszyny w punkt w ułamek sekundy i poprawnie wykonać hamerheada  :002: no i maszyna nie jest koszmarem mechaników (zwykle :004: )

Ja też bym tak chciał... na podstawie filmu ocenić, że 50% zjawisk fizycznych jest wycięta.. coż najwyraźniej nie jestem taki eksperten, alebo brak mi 6 zmysłu.. :-)

pozdrawiam,
qrdl

ps. FO jeszcze nie ma, i pewnie nie będzie nigdy, ale nie zmienia to faktu, że już skutecznie na siebie zarabia, vide area 51, więc nie jest to argument w stosunku do FC/BS, biorąc pod uwagę, że FO ma być "następną generacją symulatoró", śmiem twierdzić, że raczej pokoleniem, a pokolenie zmienia się co 20 lat, więc oczekujmy FO ~2023  :021:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #237 dnia: Lutego 14, 2006, 11:02:20 »
Ja też bym tak chciał... na podstawie filmu ocenić, że 50% zjawisk fizycznych jest wycięta.. coż najwyraźniej nie jestem taki eksperten, alebo brak mi 6 zmysłu.. :-)
Chodzi mi o układ konstrukcyjny wiropłata a nie jego odwzorowanie w symulatorze, ale jeżeli już dochodzimy do tego to...  :021: a nie będę nic pisał bo znowy skontrujesz z FO  :121:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #238 dnia: Lutego 14, 2006, 12:44:54 »
Fajnie ale co to ma wspólnego z 1.2 Black Shark?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Lutego 14, 2006, 15:11:28 »
Ma to tyle Mazaczku wspólnego, że zanim BS wyjdzie - na podstawie filmu, którego niewąpliwie zasługa jest, że powstał z bety, czyli z działającego programu, ale jak widzę i to może świadczyć przeciwko ED - to już a priori wiadomo, że jest w ~50% wycięty z praw fizyki. A jeśli chodzi o FO, to nie wyskakuję tak o sobie na tego kulowago konia, ale sądzę, że jest to w tej chwili jedyny "program" porównywalny, z LOFC/BS (np. z faktu rozwijania przez developerów, nie tylko na zasadzie dodatków, które diametralnie nie zmieniają FM). Czy zatem istnieje jakieś tabu związane z FO?
Sundowner, ja się nie przyczepiam ani do Ciebie, ani do FO (zwróć uwagę, że to Ty demonstrujesz w podpisie moją wypowiedź, więc chcąc, czy nie chcąc jak czytam Twoje posty, to od razu narzuca mi się FO  :020:), tylko nie mogę się pozbyć wrażenia - może i błędnego, że Ty z faktu, że nad FO pracuje ekipa profesjonalistów (czemu nie przeczę, ale również nie mam odpowiedniej wiedzy, aby mieć pewność w tej materii), wyciągasz daleko idące wnioski, co do przyszłego, a w obecnej chwili pozostającej jedynie w sferze deklaracji (widział ktoś cokolwiek z działającego środowiska FO?), realizmu. Być może błędnie interpretuję Twoje intencje, ale moja interpretacja nie odnosi się do konkretnej Twojej wypowiedzi, a od tonu Twoich wypowiedzi od dawien dawna.
Wracając do BS, Sundowner, powiedź mi tak szczerze, czy posiadanie wirnika ogonowego w śmigłowcu jest koniecznością czy nie? Moim skromnym zdaniem istnieją i latają konstrukcje, które problem stabilizacji, redukcji momentu wirnika, czy jak to inaczej jeszcze nazwiesz, skutecznie niwelują innymi technikami? Mi pisanie o wirniku ogonowym i "prawdziwych" pilotach nieco przypomina teorię, że latać się nie da maszynami cięższymi od powietrza.

Panowie... cieszmy się tego co mamy i niedługo mieć możemy, bo jak sami wiecie rynek jest wątły, a FB/PF to "symulacja symulatora"... te słowa również kieruję pod swoim adresem, wyczkując - już bez ironii - FO.

pozdrawia,
qrdl