Autor Wątek: 1.2 "Black Shark"  (Przeczytany 141540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damos

• Gość
Odp: 1.2 "Black Shark"
« Odpowiedź #525 dnia: Listopada 10, 2006, 08:38:17 »
Jeżeli szybkość zmieniania się obrazów przekracza 25 fps, to ludzkie oko nie jest w stanie rozróżnić poszczególnych klatek.
Podobno.
Oczywiście nie kwestionuję, że im więcej tym lepiej.

Tylko w przypadku zastosowania motion blur (rozmycie ruchomych elementów odpowiednie do kierunku ruchu i odstępu od poprzedniej klatki). Inaczej niestety nadal czuć brak płynności.

Wybaczcie mały OT.
  :020:

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #526 dnia: Listopada 10, 2006, 13:28:10 »
Ja przepraszam, że z innej beczki, ale mam pytanie:

Czytałem gdzieś na forum, że "Black Shark" będzie zawierał w sobie Flaming Cliffs. Czy bardziej zorientowani koledzy mogli by to potwierdzić.
Pytam bo nie wiem czy kupować czy lepiej poczekać na Sharka...... :banan
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #527 dnia: Listopada 10, 2006, 13:39:15 »
Ja przepraszam, że z innej beczki, ale mam pytanie:

Czytałem gdzieś na forum, że "Black Shark" będzie zawierał w sobie Flaming Cliffs. Czy bardziej zorientowani koledzy mogli by to potwierdzić.
Pytam bo nie wiem czy kupować czy lepiej poczekać na Sharka...... :banan

Lepiej trochę wykazać własnej inicjatywy i poczytać elementarne informacje o dodatku na lockon.ru
http://lockon.co.uk/index.php?end_pos=950&scr=default&lang=en
"...If you already have Flaming Cliffs, it will add all the 1.2 content.
If you don't have Flaming Cliffs, it will upgrade Lock On to 1.2 standard but it will not include the Su-25T and Flaming Cliffs missions and campaigns"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #528 dnia: Listopada 10, 2006, 13:54:42 »
Niech kolega się nie denerwuje. Ja wiem że to wstyd w XXI wieku nie władać angielskim, ale mam ten feler. Z translatora uzyskałem coś takiego:

"Jeżeli wy już ma Płonący (płonięcie; jaskrawy) Urwiska, to będzie dodawać cały 1.2 zadowolony (zawartość). Jeżeli wy nie robicie macie Płonący (płonięcie; jaskrawy) Urwiska, to będzie modernizować Zamek Na do 1.2 standard (standardowy) ale to nie będzie włączać *Su-25T* i Płonący (płonięcie; jaskrawy) Urwiska misje i kampanie "

Che che na mój rozum znaczy to że mam szykować 14 Eurosów.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #529 dnia: Listopada 10, 2006, 13:58:31 »
Ja się nie denerwuję, wyobraź też sobie, że może tylko ze 2x strzelałem w kolano.
Jeśli nie będziesz miał FC, to gra będzie uaktulaniona do wersji 1.2 ale bez dodatku su25T oraz kampanii i misji z jego udziałem. Grać bez su-25t się zapewne da w BS, jednak niejasna - przynajmniej dla mnie - jest kwestia misji on line, czy np. jak host będzie FC+BS, to klienci też? Tego nie wiem.

« Odpowiedź #530 dnia: Listopada 10, 2006, 14:47:59 »
...jednak niejasna - przynajmniej dla mnie - jest kwestia misji on line, czy np. jak host będzie FC+BS, to klienci też? Tego nie wiem.

Może być tak, że BS spowoduje, że samolot SU-25T będzie dorzucony jako AI, wtedy obie (LO+BS i LO+FC+BS) wersje będą on-line kompatybilne. Byłby to prosty zabieg, który ED może wykonać przy użyciu tylko części istniejących plików w FC. Zresztą w LO jest AI Su-39 więc ED mogłoby to jakoś wykorzystać - i spowodować pojawienie sie AI SU-25T i Su-25TM w LO+BS.

Z punktu widzenia kompatybilności gry sieciowej nie ma znaczenia czy dana maszyna istnieje jako "flyable" czy jako AI, stąd osoby wykorzystujące mody flyable mogą grać z tymi, kótrzy mają gołego, niemodowanego "locka" - to akurat wypróbowane w praktyce. Sadzę jednak, że serwer będzie musiał mieć LO+FC+BS, żeby można było się podłączyć Su-25T flyable - chociaż zawsze da się to "oszukać" zmieniając jedno polecenie w MEInit.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #531 dnia: Listopada 10, 2006, 15:54:22 »
Zapewne, ale polityka ED może być taka, że serwer z BS+FC będzie działał tylko z klientami BS+FC. A serwer BS-FC nie będzie działał z klientem BS+FC. To arytmetyka handlowa  :004: przypuszczam, że będzie to forma wymuszania upgrade`u do pełnej wersji. Może być, że BS gołe to np. $25 a w paku z FC $30... i spokój ducha :-)

pozdrawiam,
qrdl

ps. A poza tym $15 za dodatek w postaci samolotu su25t, to nie tak drogo w świecie dodatków dla symulatorów :-)
« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2006, 16:04:10 wysłana przez qrdl »

« Odpowiedź #532 dnia: Listopada 10, 2006, 16:09:36 »
Zapewne, ale polityka ED może być taka, że serwer z BS+FC będzie działał tylko z klientami BS+FC. A serwer BS-FC nie będzie działał z klientem BS+FC.

No to wtedy to stwierdzenie:

If you don't have Flaming Cliffs, it will upgrade Lock On to 1.2 standard but it will not include the Su-25T and Flaming Cliffs missions and campaigns"

... będzie kłamliwe - bo jeżeli obie wiersje LOFCBS i LOBS bedą standardem 1.2 to nie powinno być problemu z połączeniem sroro ilośc samoltów nie ma do tego znaczenia. Ale pożyjemy to zobaczymy ...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #533 dnia: Listopada 10, 2006, 16:24:37 »
A co w sytuacji takiej jak teraz spotyka się w misjach on-line FC, czyli mamy migi, efki i su25T. Jeśli jako host zrobię upgrade na BS (FC+BS), skonwertuję misję (wczytam i zgram pod BS :-), następnie postawię serwer z wyborem su25t dla gracza (Mazaka), to jak zachowa się klient mający gołego BS-FC i podłączający się do mojego hosta BS+FC? W sumie ja będe miał 1.2 i on będzie miał 1.2. Jak jego komp (BS-FC) będzie interpretował su25t innych graczy, którzy podłaczyli się BS+FC i latają na su25t?

pozdrawiam,
qrdl

« Odpowiedź #534 dnia: Listopada 10, 2006, 17:28:25 »
A co w sytuacji ...

Właśnie zrobiłem mały eksperyment:

- Na pierwszym komputerze (tym gdzie jest serwer LOFC 1.12a) wrzuciłem mod - tj F-16 flyable (tzn. modyfikacje F-16C z kabiną od MiG-29G i skinami PL).

- na drugim komputerze (na którym gram) pozostawiłem gołego LOFC 1.12a.

- po połączeniu serwer zaproponował mi samolot F-16C, wybrałem (myślałem, że się wywali, ale nie :001:) i po wczytaniu misji znalazłem sie w F-16 z defaultowa kabiną Su-27. Czyli gra potraktował mnie tak jakbym sobie zrobił po prostu w MEInit przy F-16C komendę "human cokcpit = yes". Ciekawe ...

Jak to odnieść to opisanego przez Ciebie przypadku?

- Jeżeli serwer LOFCBS ustawi Su-25T to gracz z LOBS powinien widzieć ten samolot na pasku do wyboru i jeżeli w tej kombinacji LOBS będzie Su-25T AI to nie będzie problemu.

Eksperymentu część druga:

- usunąłem z pliku MEInit (czyli z gry LOFC 1.12a) samolot Su-25T i wgrałem ten plik do kompa nr 2 (pierwsza stacja robocza)

- w komputerze nr 1 (serwer) i komputerze nr 3 (druga stacja robocza) - pozostawiłem oryginalny LOFC 1.12a

- odpaliłem serwer i wstawiłem do misji 1 Su-25 i 1 Su-25T wszystkie na tym samym lotnisku na parkingu.

- komputer nr 2 widział, że do wyboru jest tylko Su-25 (czy nie widział Su-25T) - wybrałem Su-25

- komputer nr 3 widział, co oczywiste Su-25 i Su-25T - wybrałem Su-25T

- misja się wgrała, ale komputer 2 (ciekawe czemu nie serwer) ustawił samolot Su-25 na Su-25T, którego nie widział no i bum!

- misja nr 2 samoloty w powietrzu samoloty się nie widziały - czyli wychodzi jakiś błąd.

- misja nr 3 nie było samolotu Su-25T tylko 2 Su-25 - wszystko było OK

Wniosek w przypadku współpracy LOFCBS i LOBS jeżeli LOBS nie wprowadzi Su-25T AI - raczej nie można będzie latać samolotem Su-25T

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #535 dnia: Listopada 10, 2006, 19:31:19 »
Some1 muza była OK. Qrdl dziękuję że o mnie i Żabie pamiętasz :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #536 dnia: Listopada 25, 2006, 09:07:57 »
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2006, 13:22:43 wysłana przez Kusch »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #537 dnia: Listopada 25, 2006, 13:15:34 »
Nowe video Glowing Amraama:

http://www.lockonskins.co.uk/linkcounter.php?LID=299

Nie wiem, czy u wszystkich, ale u mnie w Operze:

... Invalid parameter supplied.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #538 dnia: Listopada 25, 2006, 13:24:29 »
Chyba przekroczyli limit. Tutaj wersj do oglądnięcia na stronce:

http://pff.blogsome.com/2006/11/24/novo-video-do-black-shark-4/

I jeszcze:

http://stage6.divx.com/content/show/1042493
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2006, 13:32:49 wysłana przez Kusch »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #539 dnia: Listopada 25, 2006, 13:35:13 »
Link na lockonskins jest chwilowo niedostępny, bo właściciel wrzuca wersję w xvidzie o połowę mniejszą.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"