Autor Wątek: 1.2 "Black Shark"  (Przeczytany 141453 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: 1.2 "Black Shark"
« Odpowiedź #570 dnia: Grudnia 29, 2006, 15:02:10 »
Tutaj:
http://forum.lockon.ru/showpost.php?p=277851&postcount=337
jest kilka ciekawych informacji cyrylicą pisane.

Na ile pozwala mi moja znajomość rosyjskiego i translator rus-pol (heh, raczej to drugie) info jest następujące:

W 1.2 będzie 28 wirtualnych satelitów systemu NAVSTAR i 24 systemu GLONASS. Zamodelowano realną procedurę określenia położenia helikoptera na podstawie sygnałów z satelitów.

Za pomocą odpowiedniego skryptu będzie można dodawać i usuwać satelity i zamodelować sytuację kiedy część satelitów przestanie działać z przyczyn losowych (albo US i RU je sobie nawzajem zestrzelą  :002:) i uzyskamy niższą dokładność nawigacji.

W śmigłowcu system INS będzie otrzymywał korektę GPS co 5 minut. Możliwa będzie także ręczna korekta poprzez zawis nad obiektem o znanych współrzędnych albo zalockowanie (?) takiego obiektu Szkwałem.

System ABRIS został bardzo szczegółowo wymodelowany, posiada około 80% funkcjonalności prawdziwego urządzenia. Rozdział instrukcji na temat ABRIS to 125 stron.

P.S.
Rypłem się ze znacznikiem w poprzednim poście, mógłby ktoś poprawić?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #571 dnia: Grudnia 29, 2006, 15:16:59 »
Fajnie, tylko obecnie fruwa zaledwie 13 satelitów Glonass, czyli de facto należałoby już na starcie "zamodelować sytuację kiedy część satelitów przestanie działać z przyczyn losowych"  :021:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #572 dnia: Grudnia 29, 2006, 15:45:33 »
System ABRIS został bardzo szczegółowo wymodelowany, posiada około 80% funkcjonalności prawdziwego urządzenia. Rozdział instrukcji na temat ABRIS to 125 stron.

NIe chodzi tu przypadkiem o system Kabris, a nie Abris?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #573 dnia: Grudnia 29, 2006, 20:21:12 »
Ja tylko tłumaczę, tam piszą "АБРИС".  :004:

Przy okazji, ADF (АРК) jest też wymodelowany, RSBN nie planują.
http://forum.lockon.ru/showpost.php?p=277932&postcount=345

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #574 dnia: Grudnia 30, 2006, 00:07:12 »
Chłopaki się wygadali na temat "Otklika" (Urządzenie ostrzegające o opromieniowaniu laserem) Otóż znajduje się w lewym górnym rogu (To te pięć czerwonych lampek, cztery z nich sygnalizują kierunek zagrożenia) Teraz niech tylko zmodyfikują model 3D, bo ewidentnie zapomnieli o czujnikach "Otklika".

Ps;
Jest nowe video Glowing Amraama, podobno prezent świąteczny :D

Edit:
W sumie można sobie darować. Jest to zbiór kilkunastu produkcji tego człowieka i nie dotyczą Black Shark..

http://www.virtual-jabog32.de/index.php?section=downloads&subcat=28&file=573&lang=en

« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2006, 00:31:13 wysłana przez Kusch »

KUBA

• Gość
« Odpowiedź #575 dnia: Grudnia 30, 2006, 00:51:06 »
Czy te białe kropki na screenie to padający śnieg ?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #576 dnia: Grudnia 30, 2006, 01:02:00 »
cha cha  -- moje pierwsze wrażenie -- o ku.....  ale gwiazd na niebie
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #577 dnia: Grudnia 30, 2006, 02:08:48 »
cha cha  -- moje pierwsze wrażenie -- o ku.....  ale gwiazd na niebie

i przeźroczyste bloki  :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #578 dnia: Grudnia 30, 2006, 09:26:02 »
Ten śnieg to już chyba od 1.0 jest. Ale co tam śnieg, okazuje się, że będzie można zmieniać w trakcie misji, konfigurację podwieszanego uzbrojenia w Ka-50. Oczywiście po wylądowaniu  :004:
Przydałoby się wprowadzić to także do wszystkich pozostałych sprzętów latających.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #579 dnia: Grudnia 30, 2006, 12:45:20 »
Dokładnie Kusch, zwłaszcza host by się ucieszył.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #580 dnia: Grudnia 30, 2006, 13:23:29 »
Dokładnie Kusch, zwłaszcza host by się ucieszył.

Mniej ucieszyłyby się potencjalne cele :121:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #581 dnia: Grudnia 30, 2006, 21:43:41 »
Chyba ED ostro świętuje Nowy Rok bo niektórzy się strasznie rozgadali :)

Aha, systemy są też zrobione w wersji z normalnym ludzkim alfabetem.  :002:

« Odpowiedź #582 dnia: Grudnia 30, 2006, 22:19:14 »
Aha, systemy są też zrobione w wersji z normalnym ludzkim alfabetem.  :002:

Przecież dla sprzętu, który reprezentuje ta gra właśnie to jest normalny ludzki alfabet  :021:

« Odpowiedź #583 dnia: Grudnia 30, 2006, 23:06:28 »
Ja tylko tłumaczę, tam piszą "АБРИС".  :004:

Przy okazji, ADF (АРК) jest też wymodelowany, RSBN nie planują.
http://forum.lockon.ru/showpost.php?p=277932&postcount=345

ADF - znany wielu nam jako NBD  czyli system radiolatarni bezkierunkowych. Moje małe Przodomóżdze podpowiada mi że ED popełniło maluśki krok w kierunku odwzorowania realnej nawigacji w środowisku pal licho jakiego tam lotnictwa , ale jednak to krok naprzód. Bo patrząc na obecnego lockona każdy domorosły kieriwca MiG a czy czegokolwiek innego śmiałby kłócić się  zę waypointy wyznaczne według włąsnego "widzimisię" to nic wielkiego , a na pytanie- na podstawie czego owe punkty sa wyznaczane ... ba! co jest wyznacznikiem do ich wyznaczania ( LORAN TACAN, VOR- A co to q...wa jest?) nie będzie za bardzo w stanie udzielić owy rozmówca jakiej takiej odpowiedzi. W najgorszym wypadku pochwali się  czymś w stylu ,że w trybie klawisza "3" albo  "2" potrafi "spuścić" kogoś  tam...Boże chroń mnie przed błyskotliwością takich Geniuszy!!!
Miejmy nadzieję ,że kiedyś ten przepiękny sim dojdzie choćby do stanu , gdzie mozność umieszczania pomocy nawigacyjnych wspomnianych wyżej  nie będzie zwyczajną herezją ani przesadą ,bo nawet najlepszy model lotu wsród simów kiedyś musi przstać być jedynym argumentem podobnie jak i niesamowite odwzorowanie bryły 3D wielu spośród obecnie  znanych w pola walki wozów bojowych . Do mnie to kiedyś przestanie przemawiać. W zasadzie juz przestaje być agrumentem świadczącym o jakości sima tego typu odwzorowanie jakichs tam pojazdów pola walki w symulatorze lotniczym
. Skoro narzekamy- w dobie możliwości zdobycia zarówno danych tyczących się awionki każdej z maszyn w połączeniu z niebagatelnymi mocami sprzętów których posiadanie w naszym domu nie jest niczym niesamowitym,  zrobienie dobrego  sima na bazie tego co już mamy   nie powinno  być niczym niemożliwym. 
W końcu ten twór epoki Direxa 8 zastrasza nas niczym "nie wiadomo co". Kupujemy sprzęty wartości rzędu 4-5 tysiaków i licytujamy się czy to idzie średnio płynnie czy  "do dupy płynnie".
Pewnie to śmierdzi niesamowitym OT ale niestety,moje ciśnienie najzwyczajniej uszło w tej chwili i to na niekorzyść FC, choć wiele innych używanych wcześniej "symulatorów" winno zebrać nie mniejsze karby jak choćby znany z innych działów foum -  The Best Sim Ever.
Jednak czytając poszczególne wypowiedzi w końcu najzwyczajniej w świecie nie powiem co  mnie trafia. 
Wracając do Tworu  BS-
NIedługo wsiądziemy w niesamowicie (patrząc na standarty "shift  home-a i Shift -enda  odwzorowany sprzęt , który prócz niezbędnych blaszaków z Core Duo co najmniej na pokładzie i podobnego im "hardwar-u" wymagał będzie od "szczęśliwego posiadacza" cierpliwości ,bo "superfajterzy" w F-15 i Mig 29 szczycący się wiedzą w stylu wspomianej wyżej kombinacji shift +End tudziueż left Win + I nie dadzą im nawet zbytniej szansy na poczciwe odwzorowanie procedury uruchomienia silników  jednego sposród 10 sztuk helikoptera w grze online, tylko frustracja się nasili.
Skoro do dziś problemem jest zebranie się w 5 typa w FC  tak jakiekolwiek granie online w poczciwej ilości graczy w BS będzie co najmniej mżonką.
Co by nie przedłużać bolesnego skowytu w stronę "jakości" naszych perełek, ani też nie wk.... nie denerwować naszych ograniczonych ilością amunicji do Lugera moderatorów zakańczam swoje preludium w temacie niezbyt odpowiedznim na owe wypowiedzi.

P.S.
Mając 30 lat nie jest dla mnie już istotnym , na które kolano kuleć będę ...
wybieram lewe!
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #584 dnia: Grudnia 30, 2006, 23:22:58 »
Edelmann, ale co się stało się  :karpik? Mogłbyś dodać streszczenie w 100 słowach  :021:

pozdrawiam,
qrdl