Autor Wątek: 1.2 "Black Shark"  (Przeczytany 141194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DzulianP

• Gość
Odp: 1.2 "Black Shark"
« Odpowiedź #240 dnia: Lutego 14, 2006, 20:39:48 »
Chciałbym się dowiedzieć odnośnie śmigłowców: czy wirnik śmigłowca kręci się ze stałą prędkością a tylko kątem łopat wirnika ustawia się prędkość kierunek i wysokość czy jak to jest ?

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: Lutego 14, 2006, 21:13:57 »
Chciałbym się dowiedzieć odnośnie śmigłowców: czy wirnik śmigłowca kręci się ze stałą prędkością a tylko kątem łopat wirnika ustawia się prędkość kierunek i wysokość czy jak to jest ?

Zastanow sie... po co w smiglowcu manetka by byla?
Wsluchaj i przypatrz sie kiedys startujacemu czajnikowi... to bedzie dowod, iz predkosc wirnika sie zmienia

« Odpowiedź #242 dnia: Lutego 14, 2006, 21:26:27 »

Na ten temat trochę "rozmawialiśmy" tutaj http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5455.15.html
- zerknij bo nie warto powielać, a jest tam chyba odpowiedź na Twoje pytanie

DzulianP

• Gość
« Odpowiedź #243 dnia: Lutego 14, 2006, 21:51:18 »
Lancer, makietę, to i ja potrafię zrobić, szczególnie tak optymistyczną, popatrz na radar jaki jest montowany na Mi-28 to DzulianP tak, prędkość obrotowa wirnika jest zmienna, jednakże nie zmienia się jej w trakcie lotu, podobnie jak w samolotach z napędem turbośmigłowym, ustawia sie optymalną wartość obrotów przed startem i nie zmienia bez potrzeby przez resztę czasu. Wszelkie ruchy pionowe i poziome wymusza się zmianą kąta natarcia łopat.

No i o to mi chodziło / Dzięki  (wiadomo, że wirnik zmienia prędkość natomiast właśnie mi chodziło o to czy zmienia się ją podczas lotu często.

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: Lutego 15, 2006, 13:57:15 »
Witam
Ok,fajnie że będzie śmigłowiec w locku,ale po co od razu taki kosmos.Jak już dają samoloty z lat 80tych to niech dadzą śmiglowiec z tamtej epoki.Dla mnie to bez sensu.Może niech zrobią jeszcze dwa dodatki,jeden z samolotem F-22 a drugi dodatek z jakimś pojazdem ze "Star Wars"

pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #245 dnia: Lutego 15, 2006, 14:08:03 »
Marudzicie kammeraden, nie róbcie z tego PF'a. Osobiście może i bym preferował coś z suszar albo chociaż po wjertoljocie dla każdej ze stron. Niemniej traktuję go jako ciekawostkę bo sami przyznacie że symulacji śmigłowca jest jak na lekarstwo więc biorę to co mi dają.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #246 dnia: Lutego 15, 2006, 14:12:03 »
Bo o Black Shark'u trzeba myśleć jako o nowym symulatorze na enginie LockOn'a, który "zupełnie przypadkiem" jest kompatybilny z FC. To pomaga ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

kaa

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: Lutego 15, 2006, 14:17:54 »
Powód wyboru Ka-50 jest jak mi się wydaje dość błahy - ED kiedyś zapowiedzieli, że będą symulować tylko jednomiejscowe maszyny. Jak wspomnę Longbow2 to CP/G funkcjonował całkiem nieźle - choć jego rola sprowadzała się do ostrzegania o niebezpieczeństwach i obsługi TADS, dzięki czemu gracz nie musiał ręcznie szukać i obramowywać celu.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #248 dnia: Lutego 15, 2006, 14:34:53 »
Coś tam goście z ED mruczeli, że będzie Apache w jakimś nowym produkcie co się ma nazywać "Tank Killers". Prawdopodobnie wszysto na engine LO. Ma być A-10, Su-25, Hokum i Apache. Co do daty to samo ED przyznaje, że nie ma pojęcia kiedy i czy w ogóle.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

bzinek

• Gość
« Odpowiedź #249 dnia: Lutego 15, 2006, 18:47:38 »
Obejżałem [obejrzałem] właśnie film i jestem rozczarowany tym co zobaczyłem.Nie wiem jak jest u ruskich na lotniskach ale tyle kurzu to w życiu nie widziałem pod smigłowce.Może to jakiś pył wulkaniczny sie rozsypał albo albo susły pokopały nory i tyl e lużnego piasku wurzuciły spod ziemi.Wychowałem sie na lotnisku byłego 47 szpłś i widziałem śmigłowce w lotach na niskich wysokościach nad różnymi powierzchniami i jedynie nad śniegiem sie taka zadymka unosi i oczywiście nad pustynią a nie nad trawa i nad betonem nawet odrobinki nie ma.A i śmigłowiec lata jakoś tak łatwo wszystkie manewry takie płynne jakby komputer tym sterował a nie człowiek.żadnych nadmiernych wychyłów no ale to narazie wersja beta może poprawią.
« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2006, 14:50:27 wysłana przez Kusch »

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Lutego 15, 2006, 19:06:24 »
No pewnie, bo kurz to najważniejszy element symulacji  :002:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #251 dnia: Lutego 15, 2006, 19:08:20 »
I woda...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #252 dnia: Lutego 15, 2006, 19:30:56 »
Na forum.lockon.ru najczęściej pojawiające się skargi dotyczące tego filmiku to: kurz, dźwięki i brak cieni łopat wirnika  :021:
Aha i jeszcze podkład dźwiękowy  :121:

Jakby ludzie nie mieli innych problemów.....
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

DzulianP

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: Lutego 19, 2006, 13:57:47 »
Pewnie producenci chcą tą symulacje bardziej urealnić, wyobraźcie sobie sytuację gdyby nie było tych efektów, tylko bardziej sztywny lot - jestem przekonany o jeszcze gorszych opiniach.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #254 dnia: Marca 03, 2006, 17:56:20 »