Autor Wątek: 1.2 "Black Shark"  (Przeczytany 141825 razy)

Offline some1

• Global Moderator
Odp: 1.2 "Black Shark"
« Odpowiedź #330 dnia: Czerwca 30, 2006, 09:53:30 »
1. Zjem swój egzemplarz LO, jeśli BS nie wyjdzie przed 2007  :021: :021:
Tak czy siak qrdl ma duże szanse na niestrawność, rzekłbym, że 50:50.

A co do The Battle Simulator, to owszem, jest to projekt przeznaczony na rynek wojskowy, na tym etapie rozwoju jednak jest to po prostu LockOn po tuningu, obejmującym między innymi możliwość dopisania do kodu zastrzeżonych danych już u odbiorcy. Domyślam się, że klient będzie miał duży wpływ na wygląd produktu, który otrzyma, gdyby znalazł się chętny z $$, toby nawet Tomcata zrobili. Zresztą nie ma co gdybać, na razie jest to raczej tylko demo technologiczne, które ma pokazać co fabryka potrafi.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #331 dnia: Czerwca 30, 2006, 10:18:18 »
Hmmm jeżeli to tak wygląda to raczej na 99% to co widać na filmie nie będzie miało odzwierciedlenia w grze  :008: Ot dostaniemy parę klikanych bajerków zgodnie z klawiszami LO:FC jak włączenie elektroniki i zmiana koloru HUD,a + parę spraw, które gracz przełączał za pomocą crossfire na pulpicie na jednym z filmów, a już myślałem, że bojowy FS : \
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #332 dnia: Czerwca 30, 2006, 10:40:31 »
Mylisz się. Zresztą post wcześniej pisałeś, że mówimy o klikanym kokpicie już od dawna. Jeżeli by tak było to po pierwsze ukamienowano by twórców, po drugie, nie udostępniano by tego publicznie, tak jak nie udostępnia się filmów z A-10C, a po trzecie, po co zagranicznemu odbiorcy symulator rosyjskiego śmigłowca, który występuje w przyrodzie w ilości plus, minus 10 sztuk.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #333 dnia: Czerwca 30, 2006, 11:06:24 »
W swoich postach na pewno się nie myle, mogę się mylić co do ostatecznego wyglądu LO:BS. Proste - zauważ, gdzie dali video. Nie dali pod tytułem Lock On:BS, ba nie dali na stronie LockOn.ru nawet, a na forum tematu nawet nie skomentował nikt z ED. Dali na stronie promującej tytuł jako symulator dla woja (coś jak Steelbeast/Stealbeast Pro). Klikacze będziesz miał ale wg.mnie nie w takim zakresie jak na video, programowanie też będzie prostsze. A czemu Ka-50 w demie reklamowym? Raczej chyba też nie trudno to wytłumaczyć - czy my byśmy robili coś takiego o np.F-111 czy PZL-130? Bierze się to co jest "pod ręką", gdzie "ma się układy" i dokumentację. Grupą docelową strony www.thebattlesim.com nie są przecietni zjadacze chleba, zwłaszcza ci PCtowi, którzy chcą grę kupić za 30 euro.

Pożyjemy zobaczymy, ja chciałbym by to tak wyglądało, ale moje zdanie jest inne.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2006, 11:11:31 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #334 dnia: Czerwca 30, 2006, 12:14:35 »
Szczerze mówiąc co ma być to będzie. Mi pewnie nie dane będzie pośmigać na jesień w BS, bo będę śmigał w innej sympatycznej organizacji państwowej :P ale powiem w ten sposób. Na zaprezentowanych filmach kokpit klikany jest i działa więc pewnie sporo czasu i pracy zajeło im wpasowanie tego w sam symulator, więc wydaje się że troszkę bezsensem było by "wyrżnięcie" tego z sima tylko dlatego że tamten jest dla wojska a ten to komercja. Do tego dochodzi fakt że filmiki są, kokpity były obiecane ale może to skończyć się tak że kokpit klikany odziedziczy tylko ten "wiertoljot" a reszta maszyn zostanie na tym etapie który jest obecnie. Zresztą co tajnego i ubernowoczesnego jest w klikanym kokpicie?. Cieżko powiedzieć, ja jednak nalegam na wiadro zimnej wody na głowę :)

Aha jeszcze jedno, gdyby to było było dla woja to nikt by nie zamieścił tego pod zwykłym adresem dostępnym dla wszystkich. Tak czy siak to moim zdaniem dobry marketing, im więcej wody w usta nabierają twórcy pod pretekstem pracy, ty, większy szum robi się wokół tytułu i jest o nim głośno. Efekt jest taki że mamy reklamę za friko i stado napalonych ludzi gotowych sprzedać pół swojej rodziny i psa (+ teściowa gratis) żeby nabyć tytuł. Dodam że w tym wypadku nie ma znaczenia czy to będzie kosztować 30 "ojro" czy 130...Oni i tak kupią.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: Czerwca 30, 2006, 12:18:58 »
A może dwa tytuły ? Może filmik jest czymś w rodzaju zapowiedzi czegoś co może wstawać wsłaśnie na silniku LO ? Takie fantazje świeżo przebudzonego :)

Kusch, Świerowi tylko chciałem dokuczyć troszkę, tak troszeczkę tylko. To dobry chłopak jest  :021: :021: :021:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #336 dnia: Czerwca 30, 2006, 13:53:49 »
Co tu będziemy gdybać, pisze jasno i wyraznie:

"Although in reference to "The Battle Simulator" line of professional product ( http://www.thebattlesim.com/ ) , two movies have been released that show an early look at the Ka-50 technology that will also be used in Black Shark."

reelcash

• Gość
« Odpowiedź #337 dnia: Czerwca 30, 2006, 14:02:43 »
to ze ta sama technologia zostanie uzyta nie znaczy ze tak samo bedzie to wygladac :)
ja tam sie nie podniecam - wystarczy mi wiertolet zriobiony na poziomie - nie musze miec klikalnego cock-pita :)

swier

• Gość
« Odpowiedź #338 dnia: Czerwca 30, 2006, 14:26:08 »
hehe oczywiście że jestem dobrym chłopakiem  :icon_kajdankiplusz_126: :icon_kuleczka_162:

a co do tematu ... będzie co będzie jak Mazaczek filozoficznie zauważył, ale osobiście nie wierzę w spiskową teorię Jojka

Znaczy myślę, że w LO-BS będzie dokładnie to co jest na filmikach. Ale słuszne jest pytanie Redaktora na ile to będzie miało odzwierciedlenie w odwzorowaniu działania poszczególnych systemów, a na ile to będzie tak, że żeby wystartować trzeba kliknąć takie i takie przełączniki w takiej a takiej kolejności .. i na tym bedzie siękończyła rola klikadełek. Nadzieję na full wypas daje szczegółowość odwzorowania systemu abris. imponujące.

Tak czy inaczej - ślinię się na myśl o LO-BS  :003:  Heh mam trochę jak Rilkasz - wystarczyła by mi akuła zrobiona jak su25T. I tak bym miał priapizm
 :020:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #339 dnia: Czerwca 30, 2006, 15:59:21 »
Też jestem optymistą jeśli chodzi o te filmiki.

Po 1 jak sam Yoyek zauważył, pokazują to, o czym było już wiadomo: klikalny kokpit, wymodelowany Kabris, AFM dla Vikhr'a, rykoszetujące pociski. W sumie tylko o Harrierze nie słyszałem, ale mogłem to przeoczyć, albo zapomnieć.

Po 2 tak jak napisałem kilka postów wcześniej te filmiki to takie demo mające pokazać na co stać programistów, żeby zainteresować potencjalnego klienta. Potencjalnego klienta takiego produktu pewnie nie interesuje Ka-50. Ale interesuje go jak będą mu w stanie zrobić A-10C, F-16, B-52, czy J-11. A w takiej sytuacji wystarczy pokazać Kamowa, który jest robiony pod BlackSharka i będzie fajnie. :)

Po 3 temat wisi na forum.lockon.ru, nawet go przypięli, wypowiadało się paru betatesterów i jakoś nikt nie pisze sprostowań, że to nie ta gra, wręcz przeciwnie.

So what's the problem?   :004:

Według mnie może być tylko lepiej.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #340 dnia: Czerwca 30, 2006, 16:40:07 »
Właśnie Dmut z ED napisał, że specjalnie dla tych, którym klikany kokpit się nie podoba, będzie specjalna opcja w menu, cold start i hot start. Prawdopodobnie będą też inne ułatwienia (Akuła zrobiona jak Su-25T - To moje przypuszczenia).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #341 dnia: Czerwca 30, 2006, 19:20:44 »
No to sehr gut, zatem po wyjściu LO:BS będzie chyba moim ulubionym simem, hardcore ponad wszystko (chyba, że FPSów będę miał 10 na GF7800GTX 256Mb), ale online latamy oczywiście na cold & dark  :002:

W sumie Whirlwind of Vietnam będzie już miał klikany kokpit (choć bardziej gra prostsza pewnie), aż boję się końcówki roku...

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #342 dnia: Czerwca 30, 2006, 19:27:09 »
ale online latamy oczywiście na cold & dark  :002:

Nie wiem, czy cold, ale dark na 100%. :004: Trzeba będzie zrobić użytek z noktowizorów, skoro trafią wreszcie na wyposażenie jednostki. 8)

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: Lipca 01, 2006, 14:09:48 »
Ciekawe, jak to będzie działało bez Track IR. Poza tym, gdzie w filmie jest kursor? Chyba nie będzie niewidzialny?

« Odpowiedź #344 dnia: Lipca 01, 2006, 14:13:53 »
Fraps może ukryć kursor podczas nagrywania, wtedy na filmikach go nie widać.