Autor Wątek: Newview.  (Przeczytany 27041 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
newview
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 14, 2005, 11:04:31 »
Brzmi super zachęcająco.Ściągnąłem już sobie ten programik. I teraz instalacja jest przez config w menu, jeżeli dobrze zrozumiałem - sam się wypakowuje gdzie trzeba?

Bis zum bitteren Ende.

kaa

• Gość
newview
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 14, 2005, 11:07:22 »
Cytat: kaa w pierwszym poście na pierwszej stronie napisał
nie instaluje się go, wystarczy rozpakować gdziekolwiek.

coś niejasne?  :wink:

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
newview
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 15, 2005, 11:38:28 »
Wczoraj zainstalowałem sobie newview. Dla mnie lipa. Być może coś źle zainstalowałem, ale zrobiłem wszystko tak jak koledzy wcześniej napisali. "Grzybek" nie działa, kiedy robię zakręt za pomocą steru kuierunku obraz przechodzi w ta samą stronę. Tak samo ze sterem wysokości. Może wiecie " gdzie jest pies pogrzebany?". Póki co latam starym systemem.

Bis zum bitteren Ende.

kaa

• Gość
newview
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 15, 2005, 11:42:17 »
no cóż... na pewno zrobiłeś coś nie tak. napisałem co trzeba zrobić żeby aktywować grzybka i wyłączyć pływanie obrazu. a mojego ini próbowałeś?

może inaczej. komuś się udało? bo niewykluczone że o czymś zapomniałem napisać. choć wątpię.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
newview
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 15, 2005, 12:03:13 »
Kaa, w pierwszym poście napisałeś" wybieramy joystick  i grzybka". GDZIE wybieramy tego grzybka? Może tego nie wykonałem, chociaz postępowałem kolejnoi według Twoich rysunków.... A pływanie obrazu? To sa dwie ostatnie wartości ustawione na "0"? Ini skopiowałem dokładnie od Ciebie.

Bis zum bitteren Ende.

kaa

• Gość
newview
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 15, 2005, 12:06:10 »
wszystko jest na drugim obrazku. device to joystick. pov to grzybek. po prawej masz pole testów, żeby sprawdzić czy dobrze ustawiłeś - czy grzybek reaguje na ruchy. jeśli tak to dajesz apply i idziesz dalej.

[ Dodano: Sro 15 Cze, 2005 12:11 ]
jest jeszcze coś: w iłowym conf.ini jest linia trackIRUse. wartość parametru powinna wynosić 1. jeśli wynosi 0, to należy zmienić.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
newview
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 15, 2005, 12:45:28 »
No właśnie wszystko zrobiłem tak jak napisałeś. Zmieniłem też conf.ini w samej grze. Nie wiem w dalszym ciągu, dlaczego cholera nie działa...?

Bis zum bitteren Ende.

kaa

• Gość
newview
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 15, 2005, 14:13:25 »
nie mam pojęcia... a w samym newview grzybek reaguje poprawnie? jeśli tak, a w grze nie, to muszę spytać, czy na pewno usunąłeś w grze wszystkie bindy z hata? próbowałeś wcisnąć F1?

ciekaw jestem, czy innym nowym użytkownikom postępującym wg moich instrukcji się powiodło... :roll:

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
newview
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 15, 2005, 15:32:43 »
Czekaj,czekaj....
Usunąłem całą "klawiszologię" odpowiedzialną za "rozglądanie się", a także za zmianę widoków zewnętrznych (czyli np. NUM 4, NUM 8 itp..,) Coś jeszcze trzeba usunąć?

Bis zum bitteren Ende.

kaa

• Gość
newview
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 15, 2005, 15:43:26 »
tylko to co napisałem wcześniej - chodzi o to, żeby grzybek nie był używany jednocześnie przez grę i newview.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
newview
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 15, 2005, 16:08:47 »
Całkiem sie pogubiłem... - czy chodzi o to, żeby w menu gry pt."sterowanie" w działach "widoki" i "rozglądanie się" (czy jakoś tak) były puste pola (tzn. bez przypisanych komend klawiszo - joystickowych?).

Bis zum bitteren Ende.

newview
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 15, 2005, 16:28:01 »
Jezeli sam dobrze zrozumialem - to tak. Nedlugo sam to wyprobuje to sie na temat NV troche rozpisze ;).

kaa

• Gość
newview
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 15, 2005, 16:53:55 »
dokładnie. chodzi o to by funkcje te nie były przypisane do hata, a domyślnie - są.

BamSey

• Gość
newview
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 18, 2005, 21:05:41 »
Wszystko jest w porzadku Kaa zrobiłem dokłanie jak opisałeś i teraz pomykam az miło:) Twoje ustawienia (czułosci HAT) też są ok sądzę że nie będe ich zmieniał.

newview
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 06, 2005, 09:29:41 »
Wreszcie odpaliłem u siebie newview, ale w wersji wz. 34, do której dokładną instrukcję znalazłem na czeskim forum AH. Newview działa, ale za to nie mogę korzystać z rozglądania się myszką, a bardzo do tego przywykłem. Coś źle zainstalowałem, czy tak musi być i nie ma na to rady?