Witam!!
To co zamieściła gazeta jest tylko wycinkiem tego co ma być i to są nigdzie nie potwierdzone informacje!Wyciągają takie newsy od władz lotniska które zajmują sie zaproszeniami różnych ekip ze świata-coś im muszą powiedzieć.Co do obnecności nawet wymienionych zespołów akrobacyjnych niema pewności.
Wszystko co opisuje gazeta przed 1 sierpnia to są to tylko przypuszczenia.
Wczoraj spotkałem się z człowiekiem zaangażowanym w organizację pokazów(wojskowy -kolega) potwierdził mi że została zaproszona cała śmietanka światowa nawet Tomcaty.
Wszystko rozchodzi sie o to że termin potwierdzeń obecności zespołów zaczyna sie dopiero od 10 lipca czyli od tego terminu do konca lipca będą napływać faxy do jednego człowieka z lotniska z potwierdzeniami uczestnictwa w pokazach ekip z całego świata.Wcześniej nikt nie ma żadnych informacji kto tak naprawdę będzie na pokazach, oczywiście wchodzą w grę jeszcze ustne zapewnienia że będą no bo inaczej mało kto zdecydowałby sie na organizacje tak dużej imprezy, ale jest to i tak trudny temat gdyż wiele grup w tamtym roku porezerwowała sobie terminy na Radom a nasz piekny kraj (normalka)powiedział NIE będzie.
Zespoły z innych krajów w tym roku wzieły poprawkę na humorki Polaków.Tak więc sami widzicie niczego nie można być pewnym.
Trochę zdradzono mi na co najbardziej liczą wojskowi organizatorzy, minowicie od wielu lat planują na pokazach zademonstrować
tankowanie w powietrzu i jest szansa że w tym roku im się uda -zobaczymy.
Tegoroczne pokazy maja być wyjątkowe jak żadne wczesniejsze!!!Przepraszam jas39 jeśli trochę zmieniłem optymistyczna wizję pokazów ale zdecydowanie wolę aby nasi koledzy byli mile zaskoczeni niż zawiedzeni-tyle tematem uzupełnienia świetnych wiadomości jakie przedstawił nasz kolega jas39grippen (jeszcze raz sorki)
Co do spania w Radomiu powoli zaczynam sie rozglądać i poajwiła sie fajna alternatywa na spanie w akademiku czekam na wycenę będę informował-jeśli ktoś sobie życzy inne informacje co do bazy noclegowej służę pomocą moge poszukać.
Dodam że jestem mocno zaangażowany w zorganizowanie "osobnych pokazów" dla społeczności forumowej-miałoby to wyglądac tak że zostalibyśmy wpuszczeni na zaplecze pokazów w piatek (jedyny termin) a wiąże sie on z naprawdę ciekawymi atrakcjami (macanie samolotów może zasiadanie nawet w nich,rozmowy z pilotami ,mechanikami,itd.)
wszystko zależy jak bardzo uda mi się zmotywować człowieka

!!aby nam pomógł.
Oczywiście nie jest możliwe aby była to bardzo liczna grupa ale robie co w mojej mocy (pierszeństwo mają tu piloci P.A.T,NJG1,administratorzy forum)
Jak znam życie chętnych na przyjazd w piątek do Radomia będzie dużo a w rzeczywistości pojawi sie parę osób także każdy ma szanse.
Tyle co ma do doniesienia wasz szpieg z krainy dzeszczowców!!!