Nie wiem czy pasuje do topicu, ale czy nie uważacie, że skutecczność Mk-20 Rockeye to jakieś nieporozumienie?
Ostatnio zabrałem te cudeńka, jako że aż 3 pod pylon można podwiesić. SEAD Strike. Zrzucam prezenty w CCIP na AAA. Obserwowałem uderzenia na widoku zewnętrznym. Bomba trafiała dokładnie w cel. Jako, że kasetowa - pełno wybuchów i te sprawy.... i nic! Najpierw myślałem, że słabsza jest po prostu i tylko uszkodziłem cel. Ale w debreifie miałem w ogóle jako "miss", a to nie wchodzi w grę, bo wiem co widziałem. Skuteczność 2 na 6, choć teoretycznie powinno być 6 na 6.
Czy nie za ostro potraktowali Mk-20? Lub może jakiś specjalny sposób zrzutu jest, bo sam już nie wiem. No ekspertem oczywiście nie jestem, ale w Lock-On spisuje sie fenomenalnie. Na filmach które mam (gdzie widać zrzut Mk-20) też niczego sobie. Stąd ta konsternacja.
A żeby nie było - typowy bug: z grupy lotniskowca nadal latają przesyłki mimo że.... lotniskowiec został zatopiony.

Tak przypadkiem patrzę, a tu sprawność grupy chyba 15 % i tylko jakaś fregata czy coś płynie. A Hornety latają dalej... Szkoda, bo utrata lotniskowca mogła by skomplikować sytuację w kampanii, a tak nie ma na to de facto żadnego wpływu...
pozdrawiam