Autor Wątek: BoB II: WoV złote!  (Przeczytany 13318 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Elwood

• Gość
BoB II: WoV złote!
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 20, 2005, 14:29:15 »
Obejrzałem.
PANOWIE, ZMIENIAMY LOTNISKO !

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 20, 2005, 14:45:06 »
Wygląda super, ale niestety, pewnie zabraknie mi środków :roll:  . Ale zobaczę, jak nigdzie nie znajdę monografii Bf 109 Aj-Pressa, to może kupię.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 20, 2005, 15:20:54 »
Filmik prezentował się spoko ale wstrzymam się jeszcze z brawami. No i te dźwięki silnika. Fajnie będzie łupać z MGFF do tych Spitów siedząc w Foczce A4 albo Mietku ;] Poza tym duże brawa za to co programiści zrobili z Rowana :D

Tylko żeby multi był jeszcze :cry:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 20, 2005, 15:25:49 »
Dla mnie filmik jest bomba. Niezly klimacik i dzwiek silnika. No i samolot wydaje sie, ze jakos lata (nie-pionowo do gory, znaczy sie  :D ).

Mysle, ze jesli programisci z Rowana zrobia multi, a potem jeszcze udostepnia kod gry, to bedziemy miec wreszce cos wartosciowego. Za rok, dwa, maybe...

303_Michcich

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 20, 2005, 15:43:58 »
widzialem filmik i wymieklem - oczywiscie chodzi o dzwiek merlina i oglny klimacik :)
z ostatecznymi brawami proponuje sie wstrzymac do momentu jak oblatamy FM, ale trza przyznac ze jest obiecujaco a na pewno lepiej niz sie mozna bylo spodziewac po odgrzewanej gierce sprzed paru lat.

W polaczeniu z genialnym systemem kampanii z oryginalnego BoB Rowana giera powinna po prostu wymiatac. Sprawe odwzorowania "gruntu" zalatwia mody pewnie.

Ciekawe co na to Olo - Bob VoW obnaza niestety cala jego glupote i koszmarne bledy...FB powinno miec dokladnie to co ma BoB2 - klikalne kokpity, prawdziwe dzwieki i podrasowany FM (zamiast tysiecy samolotow). Mysle, ze Olowi zostalo jeszcze tyle oleju w glowie, zeby to zaczaic i jego BoB nie bedzie jednak strzlanka.

W ogole ida dobre czasy dla simow mysle - wypuszczony przez shockwave dodatek do Fs04 "Wings of Power" ma podobno najlpeszy FM foki dostepny na rynku - filmiki i opis tutaj

Poza tym jest jeszcze jedna wazna iformacja - srednia wieku graczy komputerowych idzie w ogore ! Nie dziwi nic - w koncu co robicie Panowie po powrocie z roboty/uczelni ? :) Ogladalem ostatnio jakis program o zabojadzkiej firmie Infogrames, gdzie bylo o tym, ze jest coraz wiekszy popyt na gry "powazne" a nie po prostu strzelanki. Nastpeuje powolna smierc 13-latka z Kansas. Nie znaczy to oczywiscie, ze nie bedzie gier dla gnojkow ale na pewno beda rosly segmenty gier dla ludzi w wieku "slusznym" lol (czyli naszym)

I tym optymistcznym akcentem.....

« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 20, 2005, 15:52:43 »
Fimik :shock:
Tekstury gruntu :?
Dźwięk :D (tylko kmy zbyt mało mięsiste, ale mogę się mylić :wink: )
W 2 czy 3 miejscach kamerka trochę wariowała, takie "podskoki"
Wychylanie się :)
Woda-za mało było widać
Ogólnie :D
FM trzeba by samemu sprawdzić

Sufler

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 20, 2005, 16:37:03 »
zamiast jesc obiad... właśnie stygnie.... oglądnełem filmik.....

no jestem pod wrażeniem

co do klikalnego kokpitu, to mam nadzieję, że zamiast myszką będę mógł przypisać sobie klawiature... jakoś tak wole...
cool.. jest to wychylanie się z kokpitu .... odjazd
zwróciliście uwagę na jakość tekstur? na pewno:)
woda całkiem całkiem, chumry odjazd

na dzwiekach się nie znam i już :) więc sie nie wypowiadam:)

no tak, trzeba bedzie sprawdzić FM i DM
mam nadzieję, że jak wsiąde do foki której nie lubie to jednak dam rade Spitowi z AI na poziomie ACE
no i zobaczymy jak zrobią AI, mam nadzieję, iż będzie to lepiej zrobione niż w Il2/FB/AEP/PF

mnie sie podoba, tylko, że u mnie chyba nie pójdzie :(

« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 20, 2005, 16:40:32 »
Co wy z tą foką? Foka i foka. Foki nie ma. :)

pozdrawiam
ROB

Sufler

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 20, 2005, 17:14:42 »
ale sie pojawi:)

Butcher Bird must be !

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 20, 2005, 17:43:16 »
W filmie "Bitwa o Anglie" nie widzialem ani jednej.  :D  :lol:

Dla mnie ta gra bedzie dopiero warta, jak wystapi w niej La-7 3x20. Buahahhaa.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 20, 2005, 18:49:14 »
Cytat: Sufler
co do klikalnego kokpitu, to mam nadzieję, że zamiast myszką będę mógł przypisać sobie klawiature... jakoś tak wole...

Pewnie będzie można, to w końcu nie tak wiele funkcji, miejsca na klawiaturze na pewno wystarczy :) .
Zauważyliście, jaki zawodowy, "herbaciany" akcent ma pilot :D ? Mam nadzieję, że Niemcy nie będą mieli takiego głosu, jak na ogół w filmach...

JZG_Von Fritze

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 20, 2005, 19:31:00 »
Ja też się jeszcze wstrzymam z oceną - tekstury ziemi ehem  :shock: spodziewałem sie czegoś wiecej. Ale super uczucie głębi widzenia przy starcie i lądowaniu (o możliwości wystawienia facjaty z kabiny już nie wspomnę), a dźwięki...sam miód. Mam też nadzieję, że pilot nie pytał wieży o kierunek wiatru z czystej ciekawości  :lol:  ale zgadzam się w 100% z Wami - FM trzeba będzie samemu poczuć i sprawdzić.
Co do Foki to też mam dziwne wrażenie, że się pojawi - przecież po zakończeniu okresu właściwej BoB nie zafundują nam chyba napisu GAME OVER...

~S~

PS: Jestem dumny ze swojego wkładu do wzrostu średniej wieku graczy  :lol:  :lol:   :lol:

« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 20, 2005, 19:31:06 »
Cytat: tomek1988

Zauważyliście, jaki zawodowy, "herbaciany" akcent ma pilot :D ? Mam nadzieję, że Niemcy nie będą mieli takiego głosu, jak na ogół w filmach...

Oryginalna gra była zrobiona przez fajfokloków. Jej nowe wcielenie jest robione w międzynarodowym, nie zamerykanizowanym za bardzo składzie.

pozdrawiam
ROB

Śmigiełko

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 20, 2005, 19:37:49 »
Mnie się też poboba. Jestem ciekaw czy ruchy głową (wychylanie) były realizowane za pomocą hata czy np tracIR. Dziwięki super choć kaemy faktycznie takie jakieś bez mocy.
Oby ktoś u nas wydał.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 20, 2005, 20:16:04 »
Ruszanie makówką i jej wychylanie to definitywnie track ir z 6dof.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...