Witam !
Zdam krótkie sprawozdanie z misji którą wczoraj lecieliśmy. Misja to Interdiction, 3 dzień kampanii, dwa samoloty, na każdym po dwa Mavericki, dwie GBU-31 v3/b, i cztery AMRAAMY.
Piloci to ja i Carolus
Początek misji około godziny 6:15, uruchomienie samolotu z rampy no i jazda !

Start z lotniska Kimpo z pasa 14L. Przez całą misję staramy się utrzymać dość bliską formację, start jednak z dość ciężkim ładunkiem i na dopalaczu postanowiliśmy zrobić w nieco większym odstępie.

Po starcie redukcja obrotów do +/- 105 RPM lekki kąt wznoszenia i wchodzimy na 25000 ft.

Po wlocie nad cel, bez większego problemu z pomocą AWACSA, zlokalizowaliśmy jakiś jadący opancerzony batalion, niestety bomby nie trafiły, za małą poprawkę na jadące pojazdy wzięliśmy ale już przed Maverickami nie uciekli. Dodatkowo jeden z przelatujących IL-76M spowodował że odpaliłem w jego kierunku aim-120c. Chwilę później już go nie było

Z tej częsci misji jednak screenów nie ma bo... zapomniałem o nich

Po zaatakowaniu celów, znów zacieśniliśmy formację i obraliśmy kierunek na bazę. Lekkie rozluźnienie formacji przed rozpoczęciem schodzenia:

No i samo lądowanie:

Cóż, ja z niecierpliwością czekam aż ktoś z 13stej wrzuci jakiś raport z misji udokumentowany screenami

Pozdrawiam, Dominik