Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 195183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #735 dnia: Września 21, 2006, 00:50:02 »
A wracając do Menka, to aż musiałem iść sobie zapalić przez drania  :020:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #736 dnia: Września 21, 2006, 00:56:39 »
Fakt, Menek dziś rządził :002: Nic mi przy tym nie zostawił do odstrzelenia na stojance :021: tylko jakąś pojedynczą maszynę zdołałem podpalić z działek, a na ogół to pozostało mi tylko latanie w kółko i przyglądanie się temu pogromowi. Aż żałuję że nie strzeliłem żadnego skrinszota :121:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #737 dnia: Września 21, 2006, 01:08:43 »
Menek miał dobrą motywację po wczorajszym, pozatym latanie rowami ma opanowane do perfekcji a to punktuje przy takich misjach :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #738 dnia: Września 21, 2006, 01:11:52 »
Do momentu jak ktoś tam chłopców z rurami nie wpuści  :121:

Offline Rolam

« Odpowiedź #739 dnia: Września 21, 2006, 08:54:43 »
Odkuję się , zobaczycie że się odkuję... :D
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

menek

• Gość
« Odpowiedź #740 dnia: Września 21, 2006, 17:47:41 »

Cześć
Mam wielką prośbę do osób którzy hostują nasze rozgrywki.
Panowie proszę utawiajcie szczegóły na serwerze na 50 km ponieważ latając tuż nad ziemą po pewnym czasie zaczyna sie robić straszliwa klatkoza, nie wiem na ile jest to wina słabszego sprzętu a na ile mulenia sie serwera.  :005:

wielce zobowiązany...

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #741 dnia: Września 21, 2006, 21:23:35 »
Cześć
Mam wielką prośbę do osób którzy hostują nasze rozgrywki.
Panowie proszę utawiajcie szczegóły na serwerze na 50 km ponieważ latając tuż nad ziemą po pewnym czasie zaczyna sie robić straszliwa klatkoza, nie wiem na ile jest to wina słabszego sprzętu a na ile mulenia sie serwera.  :005:

wielce zobowiązany...

Wlasnie... ja musialem przez te "zaciachy" skonczyc gre bo mialem poniezej 10fps  :005: Sprzet mam dobry, 2Gb ramu i po jakims czasie po prostu masakra - na poczatku rozgrywki mialem srednio ponad 30fps! Czemu sie tak dzieje? Czy mozna temu jakos zapobiec? Co jest czynnikiem wywolujacym taki stan rzeczy?

P.S.
Nie wiem czy to odpowiedni dzial do takich rozwazan wiec prosze admina o ewentualne przeniesienie tego postu do bardziej odpowiedniego dzialu! Dziekuje...

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #742 dnia: Września 21, 2006, 21:36:21 »
Chwileczkę, przeciez to jakiś nonsens. Ustawienia graficzne hosta i klienta nie są łączone. Każdy je ustawia niezależnie bo gdyby było odwrotnie to host mający rozdziałkę 1600X1200, zakładając że mam monitor starego rondla i gram w 640x480 by mi go spalił bo by sie przełączył. Zresztą nie spotkałem się z grą która by narzucała jakieś wymagania graficzne odgórnie podczas multi. Pozatym co w wypadku kiedy ktoś ma starsza grafę od hosta któa nie obsługije pewnych efektów?

Owszem spotkałem się z czymś takim ze np. cienie się wyłącza na serwerach AA ale to ustawienia multi są. Myślę że podobnie jest z LO i jedyne ustawienia które są przekazywane to dotyczace rozgrywki + jakieś inne drobnostki. Pozatym ja mam ustawione 50km i chodzi git.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

balc3r

• Gość
« Odpowiedź #743 dnia: Września 21, 2006, 21:52:04 »
Wiele rzeczy można przestawić oszukując  :004: lekko hosta (host wymusza w loczku pewne ustawienia np. tj sceneria i widoczność).
Jesli komputer nie da rady wyświetlać scenery High, wystarczy plik High.scn, ktory znajduje się w ...\Ubisoft\Eagle Dynamics\Lock On\Bazar\Terrain\Scenes zastąpić plikiem Medium.scn i zmienić jego nazwę na High  :004:;
tak samo możemy wprowadzić poprawke w pliku graphics.cfg dla średniego sprzętu - surface = {14000, 80000}; zmienić te 800000 na 45000 lub 50000 (hmm muszę to dokładnie sprawdzić - mam nadzieję, że się nie pomyliłem).

Pozdrawiam i sorki, że w tym dziale  :004:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #744 dnia: Września 21, 2006, 21:56:09 »
Ustawienia, które narzuca serwer LO to:

- Scenery (Low, Med, High)
 - Civilian Traffic (Yes, No)
 - wszystkie ustawienia pogody, a tam mamy chmury, mgłę, wiaterek i widoczność w sensie przejrzystości powietrza (czyli to o co prosi menek)

Pozostałe takie jak visibility range (co ustawia odległość w jakiej pojawiają się drzewa, budynki itepe) i inne modyfikacje konfigu każdy ma już własne.

Sam nie zauważyłem jakichś tragicznych przyciachów, może dlatego, że mam ustawienia grafiki z pewną rezerwą płynności, może dlatego, że minimalizowałem parę razy grę na pulpit, nie wiem (mam 1Gb RAM'u). Faktem jest, że program po długiej i emocjonującej grze multi z dużą ilościa "respawnów" lubi zwolnić, z drugiej strony na świecie serwery Lock On'a stoją jakoś i działają.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #745 dnia: Września 21, 2006, 22:03:15 »
No własnie ja też wczoraj miałem płynną grę. Dzieki za wyjaśnienie some1 ;]

Ps. Jak Wam dalej będzie klatkować to latajcie wyżej  :118: a tym co poniżej ja się zajmę :D
Ps2. Zawsze można jeszcze latać z maksymalnym zoomem  :021: :118:
« Ostatnia zmiana: Września 21, 2006, 22:14:24 wysłana przez KosiMazaki »

menek

• Gość
« Odpowiedź #746 dnia: Września 22, 2006, 18:51:51 »

czy dzisiaj planowane sa jakieś prace ziemne na lotnisku czerwonych i niebieskich ?
bo chetnie bym wykopal kilka dołków.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #747 dnia: Września 22, 2006, 19:13:17 »
Menek przerażasz mnie  :020: :banan :karpik

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #748 dnia: Września 23, 2006, 00:09:20 »
Ponownie dziękuje Wam wszystkim za serwerek oraz za mile spędzony czas przy wspólnych lotach.

Co jak co ale akurat dziś miałem dzień niczego sobie... A nie mówiłem Mazaczku że się na Was odkuję :020: :021: :118:

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #749 dnia: Września 23, 2006, 00:23:27 »
No Wam, Tobie i Some1owi dzisiaj wszyscy wlatywali pod HUDa, później Sun się rozruszał. Mi szło tak sobie, ciężko mi było Was zaskoczyć i musze coś z tym zrobić. Wyprowadziłem kilka akcji albo mnie zgubiły eksperymenty, albo zamotałem się. Trudno, ogółem było sympatycznie.