Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 195201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #840 dnia: Października 15, 2006, 13:08:29 »
Czy dzisiaj wieczorem coś się szykuje "w powietrzu" - dawno się nie bawiłem "loczkiem", ale wreszcie zrobiłem porządek ze sprzętem i łączem więc chętnie porobię Wam trochę za cel powietrzny (na MiG-29)

PS. Mogę też postawić serwer jak będzie taka potrzeba, ale musicie mi przesłać jakąś misję, bo nie mam akurat nic gotowego (może jutro coś pokombinuję).

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #841 dnia: Października 15, 2006, 14:18:38 »
No to ja się piszę na drugi cel :) Jak będziemy lecieć we dwójkę to nam będzie raźniej spadać  :020: Tak około 22.00 najchętniej.

« Odpowiedź #842 dnia: Października 16, 2006, 14:22:45 »
Dzisiaj o godzinie 20.00 zamierzam postawić serwer w celu przetestowania swojego łącza i komputera przeznaczonego na serwer. IP pojawi się w opisie mojego GG.

Misja ma następujące tło:

Rosja jest w stanie wojny z Gruzją i cześć niedobitków gruzińskiego lotnictwa (Su-25T) ucieka na Ukrainę, która udziela im swojej bazy na Krymie. Wybucha konflikt Rosyjsko-Ukraiński i Rosja dokonuje desantu (Kuzniecow i Ska) na zachodnie wybrzeże Krymu zajmując przyczółek z lotniskiem Saki.

Po stronie Rosyjskiej samoloty Su-33 (z lotniskowca) oraz Su-27, Su-25T i Su-25 (z zajętego lotniska Saki), a po Uraińskiej Su-27, MiG-29S, Su-25 i Su-25T (Gruzińskie) - z dwóch lotnisk lądowych.

Emo

• Gość
« Odpowiedź #843 dnia: Października 16, 2006, 14:44:03 »
... po Uraińskiej Su-27, MiG-29S, Su-25 i Su-25T (Gruzińskie) - z dwóch lotnisk lądowych.
No a gdzie F15 dla mnie ? :karpik  :002:

« Odpowiedź #844 dnia: Października 16, 2006, 15:31:09 »
No a gdzie F15 dla mnie ? :karpik  :002:

No niech będzie - zrobi się amerykańską interwencję zbrojną też  :002:

Ech, że te "farmerskie zarazy" muszą do każdej się wojny wmieszać - jak w "realu"118:
« Ostatnia zmiana: Października 16, 2006, 15:43:38 wysłana przez Razorblade1967 »

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #845 dnia: Października 16, 2006, 16:05:37 »
Tylko mi żabki nie tykać :021:

Offline Rolam

« Odpowiedź #846 dnia: Października 17, 2006, 01:20:11 »
No, to kolejna porcja wrażeń

Gdzie ta flaszka..., oby się nie stłukła ...

"Follow the white rabbit"

"Ojoj, chyba czuć spaleniznę..."

"Patrz pan, człowiek z oka spuści na pięć minut , to nawet kół nie zostawią..."

http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #847 dnia: Października 17, 2006, 08:16:43 »
Było fajnie, ale nauka na przyszłość też jest. Stawianie Żaby przy pasie, jednym kołem na trawie, nie jest najrozsądniejsze :) .

« Odpowiedź #848 dnia: Października 17, 2006, 08:40:04 »
Było fajnie, ale nauka na przyszłość też jest. Stawianie Żaby przy pasie, jednym kołem na trawie, nie jest najrozsądniejsze :) .

A ten bug nie wiem z czego wyniknął bo gruzińskie SU-25T były ustawione w edytorze normalnie na parkingu  :065:

Co prawda misja była tworzona trochę na szybko, z dość dużą ilością obiektów naziemnych, bo chodziło mi o przetestowanie możliwości łącza i starego komputera, który postanowiłem pozostawić (po zakupie nowego) właśnie na potrzeby "serwerowania" - ale akurat te "żaby", tak głupio, to nam gierka ustawiała.

Przy okazji dziękuję tym, którzy przybyli i zechcieli potestować sprzęt i łącze. Co prawda więcej spadałem niż latałem, ale przynajmniej spadałem w dobrym towarzystwie  :003:

Jeżeli są jakieś uwagi co do ustawień to proszę o przekazanie, przy okazji jeżeli ktoś ma misje "dogfightowe", w które się bawicie to podeślijcie - serwer na pewno będzie stawiany częściej. Co do on-linowych misji jestem trochę "do tyłu", bo "moja" ekipa rozpadła się przy przejściu na FC (potem był PL-MOD) i od tego czasu w zasadzie latałem w sieci tylko kilka razy. Tak więc nie znam aktualnych "trendów" i jeżeli są takie stałe misje czy teatry działań to po prostu zapodajcie.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #849 dnia: Października 17, 2006, 19:49:14 »
Jest jakiś plan na dziś. Testujemy jakiś serw?

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #850 dnia: Października 22, 2006, 09:54:25 »
Witam
W ostatnim czasie, coraz więcej osób ma możliwość stawiania serwera i stąd moja prośba, aby osoby, które będą mogły i chciały stawiać serwer zadeklarowały tutaj swoje numery gaga i IP.  IP oczywiście tylko wtedy, kiedy jest stały. Można byłoby też po zadeklarowaniu się tych osób sporządzić listę serveróv  i otworzyć zamknięty temat z listą tych że serwerów.
Dlaczego wpadłem na ten pomysł? A dla tego, że często ktoś pyta się mnie na gaga czy dziś jest jakieś latanie, no i ja też czasem tak robię. Po sporządzeniu takiej listy każdy nowy pilot bez trudu mógłby nas odnaleźć czeluściach netu. Myślę ze taka lista dałaby nam możliwość spotykania się częściej większych grupach. Wystarczyłoby tylko obserwować gaga czy ktoś ma w opisie IP.
Pozdrawiam,
Maverickdan

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #851 dnia: Października 22, 2006, 13:05:18 »
Mav po pierwsze IPki często są podawane w temacie, można sobie spisać albo trzymać w LOCFG.
Po drugie nie każdy chce podawać do publicznej wiadomości swój IP, woli to ograniczyć to wąskiego grona zainteresowanych.

To taka moja luźna dygresja.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #852 dnia: Października 22, 2006, 15:28:09 »
Wiesz Mazaczku nie każdy ma czas włączać, co chwilkę loka i biegać po IPkach sprawdzając czy ktoś postawił serwer. Ja na przykład jak nie widzę na gadulcu u kogoś IP to sobie nawet gitary nie zawracam. No a wiesz jak ma ktoś manie prywatności to zawsze może założyć nowe konto na serverku gaga tylko do celu informowania ze serverek stoi. Ja nikogo do niczego nie zmuszam
pozdrowionka

menek

• Gość
« Odpowiedź #853 dnia: Października 22, 2006, 16:48:26 »
popieram stworzenie takiej listy w całej rozciągłości.
również jak nie widze opisu na GG to nie uruchamiam FC, a już coraz więcej osób ma możliwość stawiania serwera więc latam tylko na serwerach osób które mam na liście w GG.   :003:

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #854 dnia: Października 23, 2006, 17:26:48 »
Myślę, że to dobry pomysł. Jeszcze lepszym byłaby tablica ogłoszeń lotów. Ale to już problem samych osób stawiających serwer, by informowany o zamiarach przynajmniej kilka godzin wcześniej. Jeszcze lepszym rozwiązaniem byłaby mailowa grupa rozgłoszeniowa. Piszesz maila i dostają go wszyscy, którzy są zainteresowani generalnie lotami wspólnymi.