Witam,
Wczoraj Mav zasugerował, żebym pozmieniał ustawienia pogody, ponieważ niektórzy z Kolegów mieli problemy z FPS.
Z ciekawości zerknąłem co tam jest poustawiane i oto zrzut:

Rozumiem, że zima się nie podoba, bo ponoć zmniejsza FPSy. Możliwe, nie przeczę, że to prawda, choć ja tego nie zauważyłem. Zawsze myślałem, że to ilość obiektów (samów w szczególności) jest newralgiczna i wpływa bezpośrednio na framerate. Kolega Schmicht w prywatnej rozmowie bardzo trafnie zauważył, że wasze misję kampanijne mają znacznie więcej obiektów na ziemi niż moja dogowa i z FPSami sobie jakoś radzicie. Przykro mi, że tak jest, ponieważ te moje misje zawsze miały w założeniu wydajność jako priorytet.
Ponadto proszę pamiętać, że u mnie też obowiązują pewne zasady i staram się zbliżyć nieco do zasad "as real", teraz mamy zimę, więc trudno wymagać, żeby nie było śniegu i mrozu, może u nas tego w kraju nie widać, ale tam i owszem. Proszę zatem ubierać walonki, uszatkę i waciak, bo rozumiem, że od częstego dyndania na szmacie można złapać katar.
Kolejna sprawa, proszę nie zmieniać payloadów bez mojej zgody, wczoraj zauważyłem, że Kolega ||**Boberros**|| używał r27**. Jeszcze raz taka akcja i będę kopał, mój serwer od zawsze słynął z tego, że przestrzega się ustalonych zasad i - jak wierzę - w dużej mierze dzięki temu mógł funkcjonować ~2 lata bez większych problemów.
Serdecznie zapraszam, szczególnie stronę blue, której taktyka "Kupą Panowie raźniej z radarem na volume max" - bardzo mi się podoba.
oddany sprawie,
boski logos
S!