Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 171999 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #165 dnia: Października 16, 2005, 12:05:58 »
Niestety nie da rady.
Taka już uroda tej gry.
Nieźle to wkurza .
Wiem po sobie jak postawie serwer i nic nie mogę z tym zrobić .
Niech Moc będzie z Wami!

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #166 dnia: Października 16, 2005, 12:06:49 »
Cytat: KosiMazaki

BTW: czy jako serwer mogę wyjśc i zmienić mosolot? bo nei wiem czy wtedy wszystkich nei kopmnie Sad

niestety wątpie, chyba że coś się zmieniło od 1.02 pod tym względem.
Nikogo nie powinno kopnąć, ale wszystkich załaduje na nowo.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: Października 16, 2005, 12:08:08 »
Cytat: Belka
Ano wlaśnie Panowie - może 1.02 tym razem, co? ;)

Kaa, mAły - o której dzisiaj? ;)

Piszcie IP w GG, to może i ja polatam :wink: . Tylko z czasem u mnie ostatnio niezbyt :| .

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #168 dnia: Października 16, 2005, 12:21:36 »
To trudno :(

Pytam dlatego że czasami by się wsparcie Qrdlowi przydało ale poza tym wkurzające jest to, że sobie praloadu nie można wybrać po wylądowaniu tylko jest się uwiązanym do jednego zestawu w dodatku nie można odczepić tego co ma się aktualnie zaznaczone tylko uzbrojenie jest w domyślnej kolejności odrzucane.

Brakuje mi też możliwości wyboru lotnisk ale to może przez to że przyzwyczajony do Sturmovika jestem (teraz tracę element zaskoczenia bo wiecie skąd nadlatuję :P ). Na koniec dodam że miła by była informacja o tym czy cię naprawiają i ile czasu do zakończenia naprawy zostało bo obecnie to się stoi z urwanym podwoziem i głupa pali :P .

Tyle jeżeli chodzi o ostatnie refleksje jak latam w Su25T
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #169 dnia: Października 16, 2005, 12:33:06 »
Chętnie bym wsparł "mind duality" ale niestety brak czasu  :(  aż mnie kręci jak to czytam.Myśle,że już niedługo polatam z wami  :P
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #170 dnia: Października 16, 2005, 12:35:09 »
To prawda Kusch należy Ci się strzał w kolano ale biorąc pod uwagę zasługi dla Luftgangsta nie mogę tego uczynić  :twisted:  :twisted:  :twisted:

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #171 dnia: Października 16, 2005, 12:57:48 »
Małe pytanko do namiętnych graczy on-line. Czy próbowaliście może używać PL-MOD w sieci - jeśli tak to czy wszystko jest OK ?. Czy w następnym wydaniu (PL-MOD 1.1) trzeba usunąć jakieś błędy ? Może uważacie, że trzeba coś zmienić - ja sprawdzałem to na sieci wewnętrznej i nie było problemów, ale jestem ciekawy czy grający przez net (HL ?) nie mieli jakiś bugów.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: Października 16, 2005, 13:47:41 »
Cytat: maverickdan
To dobry objaw uczenia się na błędach.Qrdl jest najlepszym tego przykładem.Na któryś z naszych wspólnych lotów,prawie każde jego podejście do mnie,na czołówkę kończyło się jego zestrzeleniem.

Drogi Maveriku, chyba nie doceniasz moich umiejętności  :oops: Sądzisz, że je idę na czołówkę z 15, ponieważ nie wiem jak to się kończy w 80% z takim uzbrojeniem jakie jest w misji, w którą ostatnio latamy? :-) To, że idę z wami na czołówkę, wynika ze specyfiki mojej taktyki w sytuacji przewagi ilości blue nad red. Jak ja to sobie kalkuluję? Otóż jeśli po czołówce z 15 wyjdę zwycięsko, to najcześciej nie muszę tracić czasu na szukanie następnego przeciwnika i wówczas mam 30-50% szans na drugie zwycięstwo. Poza tym jeśli ktoś złapie mnie na loka, a ja widzę, że bedę miał do czynienia z 2 15, to jak wyobrażasz sobie moją taktykę, bo uciec, to nie ucieknę, nawet jakbym chciał 8) Moja taktyka "zaangażowania jak największej ilości bandytów" ma powstrzymać falę niebieskiej szarańczy, walącej na wprost na nasze lotnisko...koszt jest wysoki, bo w 99% spadam po 2 kilach, o ile uda mi się zrobić 2 kille, a nawet za sukces w takiej sytuacji uważam, jeśli ktoś z was z braku rakiet na dopałce wraca do siebie na lotnisko, przynajmniej "nasi" mają większą szansę na udany start i oddalenie się >5km od lotniska.

Jeśli natomiast strony są zbalansowane, to na pewno z 15 nie pójdę na czołówkę, chyba, że ocenię swoje szanse na >70%.
Oczywiście dochodzi też to, że wcześniej lataliście raczej na 29 a może od 2 dni przesiadacie się na wasz inicjacyjny :-) sprzęt czyli 15, tak więc u mnie pokutuje "nawyk walki z 29". Ja też czasami ze znużenia od krążenia po wąwozach i - niestety muszę to przyznać  :oops:  - rutyny pcham się na czołówkę z 15.
Tak więc szanowny Kolego, mam nadzieję, że to jednak nie braki w moim "wyszkoleniu" powodują, że latam tak a nie inaczej.

pozdrawiam,
qrdl

[ Dodano: Nie Paź 16, 2005 3:50 pm ]
Cytat: Razorblade1967
Małe pytanko do namiętnych graczy on-line. Czy próbowaliście może używać PL-MOD w sieci - jeśli tak to czy wszystko jest OK ?.

Witam,

Mnie osobiście drażni fakt, że FC nie ma możliwości uploadu skinów, etc. przez i do graczy, tak jak to było i jest w szturmowiku. Prawdę mówiąc wszelkie mody są gitez majonez offline i do robienia zdjęć :-). Ja osobiście moda nie mam zainstalowanego, więc może ktoś się wypowie czy pl-mod nie gryzie się z czymś on-line?
A tak w ogóle, to wyrazy szacunku i podziwu za ów MOD. S!

« Odpowiedź #173 dnia: Października 16, 2005, 14:08:50 »
Cytat: qrdl
Mnie osobiście drażni fakt, że FC nie ma możliwości uploadu skinów, etc. przez i do graczy, tak jak to było i jest w szturmowiku. Prawdę mówiąc wszelkie mody są gitez majonez offline i do robienia zdjęć

Racja FC nie uploadu skinów, ale żeby wszystko funcjonowało prawidłowo i tak wszyscy gracze powinni mieć zainstalowany mod (dotyczy to nie tylko PL-MOD) w takim przypadku właściwe skiny (i państwa) są widziane przez wszystkich graczy - sprawdzałem to akurat na "sztywnym" połączeniu kilku komputerów.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: Października 16, 2005, 14:19:16 »
Cytat: Razorblade1967
w takim przypadku właściwe skiny (i państwa) są widziane przez wszystkich graczy - sprawdzałem to akurat na "sztywnym" połączeniu kilku komputerów.

A jak to jest z tworzeniem misji dla on-line? Czy jeśli stworzę misję z modem, to będzie ona funkcjonowała bezproblemowo? A co w przypadku, jeśli jakiś gracz nie będzie miał moda??

pozdrawiam,
qrdl

« Odpowiedź #175 dnia: Października 16, 2005, 16:32:30 »
Cytat: qrdl
Czy jeśli stworzę misję z modem, to będzie ona funkcjonowała bezproblemowo? A co w przypadku, jeśli jakiś gracz nie będzie miał moda??

Jeżeli stworzy się misję z modem to będzie działać bezproblemowo u wszystkich mających moda (sposób połączenia nie ma tu znaczenia - sprawdzałem na "sztywnym"). Jeżeli ktoś nie zainstalował moda to będą błędy. W przypadku PL-MOD gdzie numer kraju był pierwotnie numerem Niemiec - pojawią się Niemcy zamiast Polski. Skiny będą widziane jako defaultowe LO. Generalnie LO jest tak skonstruowany, że wszyscy gracze on-line muszą mieć wgrany dany mod, inaczej wychodzą błędy (ale tak jest w większości gier - podobnie było np. w mocno "rozbudowalnym" Flashpoincie itp.).
Jeżeli jednak wszyscy gracze zainstalują mod to nie powinno być żadnych błędów (piszę nie powinno bo właśnie włączając się tematu zadałem pytanie czy komuś się takowe nie zdarzyły - bo ewentualnie spróbowałbym poprawić)

Emo

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Października 18, 2005, 21:45:19 »
Dobra rzucać żony,rzucać prace ja już to zrobiłem  :mrgreen:  trzeba polatać Panowie wersja 1.1 ofkors

PS. W planach loty na środę i czwartek są chętni ?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Października 18, 2005, 22:17:15 »
Ja chcę w czwartek po południu/wieczorem :-)
Mam ochotę na FISia, FISia w sosie F15, mniam  :twisted:

pozdrawiam,
qrdl

Emo

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Października 18, 2005, 22:33:20 »
Q
Mam ochotę na FISia, FISia w sosie F15, mniam

oj uważaj bo się znowu udławisz jak ostatnim razem i walniesz o glebę
 :twisted:

PS. Qrdl wróciłeś na 1 miejsce mojej listy (zwanej "Zniszczyć tą czerwoną szarańcze") chwilowo prowadził el Komendante Mazak w swoim ociężałym "żabim udku" :twisted: za te dziury na moim pasie  :mrgreen:

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #179 dnia: Października 18, 2005, 23:45:35 »
Cytat: Emo
PS. Qrdl wróciłeś na 1 miejsce mojej listy (zwanej "Zniszczyć tą czerwoną szarańcze") chwilowo prowadził el Komendante Mazak w swoim ociężałym "żabim udku" :twisted: za te dziury na moim pasie  :mrgreen:

A bana chcesz? :mrgreen: Gdybym latał F15 to tez pewnie bym tak FISiował....lololol :lol:  :lol:  :lol:  Pamietaj że Ponury przychodzi po każdego ;]