Autor Wątek: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator  (Przeczytany 95686 razy)

robsik

• Gość
Odp: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator
« Odpowiedź #150 dnia: Września 14, 2006, 18:10:14 »
Na pewno bez bólu pójdzie kartą typu VISA. Poza tym w ten sposób jest dużo szybiej - kolega przy przelewie coś ciapnął nie tak i miał oczekiwania prawie 2 miesiące, zanim znaleźli jego przelew (mowa o innej firmie oczywiście). Polecam więc skorzystanie z karty płatniczej lub dogadanie się z kimś aby to załatwił swoją kartą (a Ty się z nim później rozliczysz).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #151 dnia: Września 14, 2006, 18:37:39 »
Polecam też zakup w Simmarket - sprawdzone, bezproblemowe a cena zdaje sie ta sama co na www Condora. Obecna wersja Condora to 1.0.9
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Września 14, 2006, 19:01:10 »
Dzięki
chyba rzeczywiście kartą będzie lepiej - w sumie ja mam kartę z inteligo - niby nie jest to karta kredytowa, ale ponoć można nią płacić za zakupy w internecie - mam nadzieje, ze tak się okaże w praktyce.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #153 dnia: Września 14, 2006, 19:12:32 »
Kartą inteligo można płacić bo ma kod cvc z tylu, takie cyferki na pasku podpisu.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: Września 14, 2006, 19:58:33 »
No to super :)
jeszcze raz dzięki

« Odpowiedź #155 dnia: Września 14, 2006, 20:39:35 »
Do stabilizacji służy wlaśnie trymer! Ty po prostu źle wytrymowałeś szybowiec, zbyt w górę. Najprościej: szybowiec leci w górę, traci prędkość i siłę nośną; zaczyna lekko nurkować. W locie nurkowym odzyskuję prędkość, siła nośna wzrasta i znów zaczyna się wznosić... I tak w kółko...Ojj..

Niekoniecznie. Nawet jeśli szybowiec wytrymowany jest do prędkości, przy której lata normalnie, bez pomocy "drążkowej" stabilizuje się na niej bardzo długo. Trudno jest teoretycznie wyjaśnić, jak to zrobić poprawnie, zwłaszcza w grze - w realu siły na drążku mówią wszystko... Jeśli w tych wahaniach prędkość (w grze) nie zmienia się bardziej niż 10-15km/h, myślę że możesz spokojnie tak zostawić.
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #156 dnia: Września 14, 2006, 23:54:26 »
10min filmu z ASK13 czyli ostatni patch w Condora :D http://www.youtube.com/watch?v=9OblFu8MgoI

www.yoyosims.pl

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #157 dnia: Września 15, 2006, 01:15:55 »
hehe smieszni są ci zagraniczni z tymi swoimi długimi linami :]
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #158 dnia: Września 15, 2006, 02:28:40 »
Rany, to w środku naprawdę tak szumi? Może to wina mikrofonu, ale to brzmi jak silnik odrzutowy...

Aha, obok tamtego filmiku był jeszcze jeden, dla odmiany start za wyciągarką:
http://www.youtube.com/watch?v=TxIGKW-imsY
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: Września 16, 2006, 01:45:39 »
Dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu przerwałem robotę wieczono-nocną. Od dawna nosiłem się z zamiarem przelecenia 300 km na żaglu więc postanowiłem ową „chwilkę” wolnego czasu spędzić w Condorku. Traska na szybko przygotowana bez specjalnych ceregieli – w jedną, w drugą dolinkami i przez górki (sceneria West Swiss). Taki prosty trójkącik. Wiaterek odpowiednio duży (czyt. max) co by fala mogła się gdzieś pojawić, niebo bezchmurne. Godzina startu 6.00.
Razem z Darkiem postanowiliśmy przetestować traskę przed postawieniem jej na serwerze ogólnodostępnym.
Start przy bocznym wietrze do najfajniejszych nie należy, chociaż kwestia gustu  :001:. Wywindowaliśmy się na około 3 km nad lotniskiem i rura. Rajd po dolinie na granicy wytrzymałości szybowców. Flutter od czasu do czasu przypominał mi, że przesadzam z prędkością. W słuchawkach miałem taki szum wiatru, że Darka przestawałem słyszeć.
Nie będę się tutaj rozpisywał jak tam się nam leciało bo już druga w nocy i od żony zaraz po łbie dostanę, w każdym bądź razie widoki były prześliczne, emocje porównywalne (jak nie większe) z tym jakie przeżywam w PFie jak na 6. mam gościa z przeciwnej drużyny lub wlatuję w artylerię przeciwlotniczą. A lecieliśmy tylko we dwóch. Co się dzieje w większej grupie to łatwo sobie wyobrazić. Wystarczy się przelecieć np. UWE – Ridge (108 km) jak jest z 5 lub więcej graczy a bramka startowa to okno o niespecjalnie dużych wymiarach i tam też każdy grzeje ile wlezie (nawiasem mówiąc początek mojej trasy jest podobny tyle, że bez okna więc można potrenować przed 300-tką).
Przelot 300 km zajął nam nieco ponad półtorej godzinki + 30 minut na start i podkręcenie się wzwyż. Dużo czasu więc nie trzeba, choć dla samych widoków czasem chce się trochę zwolnić, pogapić i porobić zdjęć. A wtedy 2 godzinki nie wystarczą.
Jak ktoś będzie chciał to chętnie jeszcze raz postawię mapkę, tym razem z jednoczesną możliwością podłączenia się ze strony Condora. Tylko wcześniej dać znać co bym z żoną wynegocjował 2 godziny wolnego  :002:.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #160 dnia: Września 16, 2006, 01:50:55 »
ano Condorek wbrew ogólniepojętym wyobrażeniom daje naprawdę kupę emocji - przede wszystkim dzięki walce z naturą, a może instalnij mapę z Lazurowym wybrzeżem (foto) i polecimy cos innego - byłoby z 5ciu chętnych - cos na 100km i na ASK13  :040:

www.yoyosims.pl

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: Września 16, 2006, 10:45:15 »
Oj daje emocji, oj daje  :002:, szczególnie jak wpada się w jakąś pułapkę terenową, albo jak w kominie krąży tak z pięciu innych szybowników i o zderzenie nie trudno, albo gdy brakuje przestrzeni powietrznej pod czterema literami. Sytuacji przyprawiających mnie o szczękościsk jest sporo  :001:.

a może instalnij mapę z Lazurowym wybrzeżem (foto) i polecimy cos innego - byłoby z 5ciu chętnych - cos na 100km i na ASK13
Ja chętnie polecę, ale dopiero po 20.00 bo wtedy dziecko idzie mi spać i mam trochę luzu. Dzisiaj nie powinienem mieć za dużo pracy więc spokojnie ją przełożę na nockę.
Mam poinstalowane wszystkie mapki więc do wyboru do koloru, byle by jakieś noszenia były bo doświadczenia to ja za dużo nie mam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #162 dnia: Września 16, 2006, 11:18:00 »
Ok, to można się umówić na 20.30. Zrobię wcześniej jakąś mapkę i dam na forum jej screena, IP wyślę na PW wszystkim chętnym. Wymóg - 1.0.9 Condor + mapa Provence-Alpes-Côte D'Azur  1.1 (gadki z mikrofonem na Wentylu u mazaka)

Robi się też Blanik  :001:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #163 dnia: Września 16, 2006, 19:02:02 »
Ok. Mapka na dziś:

Start lotny do 1700m n.p.m, potem bez ograniczen, zapisać sobie kurs punktów zwrotnych. Trasa na 82 Km, wiatr od południowego wschodu, noszenia powinny być dobre. ASK-13

Wymóg - 1.0.9 Condor + mapa Provence-Alpes-Côte D'Azur  1.1 (gadki z mikrofonem na Wentylu u mazaka)
Wejście na serw otwarte między 20.30 a 20.45 (15min) + 10 do wyścigu + 30 min. otwarta bramka

« Ostatnia zmiana: Września 16, 2006, 23:11:59 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Września 17, 2006, 17:10:41 »
Mam nadzieję, że nie dostanę strzału w kolano za zaśmiecanie wątku, ale w zasadzie pytania moje dotyczą Condora, więc może jakoś uda mi się moje kolana zachować :)
Ale do rzeczy. Chodzi mi o zakup condora w  Simmarket.
1.Czy jest jakaś zasadnicza różnica między wersją CD a download (np. ograniczona ilość instalacji itd..),
2.Jak wygląda sprawa ceny - na stronie są dwie: EUR 46.39 i without VAT EUR 39.99 która z nich dotyczyłaby mnie? I czy jest jeszcze jakieś cło, czy inne opłaty które muszę doliczyć.
3.Czy mogę płacić w euro mając konto złotówkowe? - podejrzewam, że tak i że bank to jakoś przelicza po aktualnym, kursie, ale wolę zapytać.