Autor Wątek: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator  (Przeczytany 95836 razy)

1 Użytkownik i 1 Gość przegląda ten wątek.

robsik

• Gość
Odp: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator
« Odpowiedź #180 dnia: Września 20, 2006, 08:31:02 »
Ja już dwa razy wpadłem w korek, ale za każdym razem udało mi się wyjść nie tracąc na wysokości więcej niż 300m. Faktem jest, że nie jest łatwo i za każdym razem myślałem, że już po mnie, ale udało się. W moim przypadku mocno pomaga odpowiednie skręcenie rudder'a - ale tylko na chwilę - wtedy mi się przestaje tak mocno kręcić i w odpowiednim momencie lekko go podnoszę - z reguły wychodzę nieco skręcony, ale to już nie przeszkadza...

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #181 dnia: Września 21, 2006, 19:04:07 »
Ja już dwa razy wpadłem w korek, ale za każdym razem udało mi się wyjść nie tracąc na wysokości więcej niż 300m. Faktem jest, że nie jest łatwo i za każdym razem myślałem, że już po mnie, ale udało się. W moim przypadku mocno pomaga odpowiednie skręcenie rudder'a - ale tylko na chwilę - wtedy mi się przestaje tak mocno kręcić i w odpowiednim momencie lekko go podnoszę - z reguły wychodzę nieco skręcony, ale to już nie przeszkadza...

A robiłeś tego korka na Discusie 2c (18 m) lub tak jak Maymar pisał ASW27?

Tak czy siak trzeba poćwiczyć z przyszykowanym palcem pod klawiszem "q"  :021:

Juz jakiś czas temu na forum Condora był zamieszczony filmek z Eastern Alps 2.0:
http://rapidshare.de/files/30453735/EA2.0_teaser1.rar
Filmek ma genialną muzyczkę w tle  :001:

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #182 dnia: Września 22, 2006, 00:48:45 »
Rzuciłem robotę w kąt i siadłem do testowania korków na wyżej wymienionych szybowcach, w obu przypadkach z pełnym balastem.
Po kilkudziesięciu wciśnięciach klawisz „q” znalazłem sposób na wyprowadzenie, nawet dość szybkie. Załóżmy że kręcimy się lewo czyli wprowadzając w korkociąg - przy minimalnej prędkości drążek na siebie, lewy pedał i tak trzymamy. Czekamy dłuższą chwilkę aż się korkociąg ustabilizuje i puszczamy sobie luźno drążek i pedały. Szybowiec powinien się ładnie kręcić. Następnie ponawiamy zaciągnięcie drążka wraz z lewym pedałem i w momencie podniesienia dziobu do góry oddajemy drążek jednocześnie wychylając go w prawo i kopiąc prawy pedał. W tej pozycji przytrzymujemy póki nam się lot nie ustabilizuje w dół. Następnie wyprowadzamy z nurka. Nie należy używać hamulca bo pogarsza tylko sprawę.
Testowałem kilka razy, szybowiec wytrzymał (pewnie w rzeczywistości skrzydła by odeszły po takim manewrze). Jak ktoś chętny do zobaczenia tego całego manewru to poniżej zamieszczam track na razie z ASW27, jutro jak mi czas pozwoli nakręcę jeszcze raz discusa 2c.

http://download.yousendit.com/3AE1A8E0661F8FB9

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #183 dnia: Września 22, 2006, 10:05:04 »
A filmik widziałem już kiedyś - w sumie nic specjalnego, a ma ktoś za to może linka do filmu "Dogfight"? Ten to był dopiero fajny, chętnie bym sobie go przypomniał
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

robsik

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Września 22, 2006, 16:58:17 »
A robiłeś tego korka na Discusie 2c (18 m) lub tak jak Maymar pisał ASW27?

W zasadzie to mam nie wiele godzin wylatanych, ale większość z nich właśnie na ASW27. Na prawdę jest to wyprowadzenia - tak jak kolega SG4_Rush bardzo dobrze to opisał.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #185 dnia: Września 23, 2006, 00:41:31 »
a taki tam filmik nagrałem, bardziej na zasadzie testu jak wstawić do youtube, ale na temat Condora - dokładnie holówka z ASK13

http://www.youtube.com/watch?v=9CTuDQyyw0U

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #186 dnia: Września 23, 2006, 00:49:30 »
Mój jedyny komentarz do tego to ziiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeewwwwwwwwww...

Lądowania też są tak ekscytujące?  :118: :118: :118:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

EwaDarek

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: Września 23, 2006, 01:58:05 »
Witam, YoYo specjalnie dla ciebie wyszperałem w swoim archiwum filmik o który prosiłeś. Może teraz Mazak nie będzie się naśmiewał z nas hahahaha. No może to nie Me 109 ale i szybowczyki potrafią się troszkę powiercić na niebie http://rapidshare.de/files/34095101/CondorSDD1.wmv.html

maymar

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Września 23, 2006, 11:16:58 »
a taki tam filmik nagrałem, bardziej na zasadzie testu jak wstawić do youtube, ale na temat Condora - dokładnie holówka z ASK13

YoYo oj chłopie jak ty możesz na otwartych hamulcach latać  :karpik prze to istne marnotrawstwo paliwa Cmelaka i czasu w jakim się wznosisz - docenisz to startując na zawodach pod koniec jointime gdzie będziesz sie musiał nieraz wznieść na 2500m przez 10-15min. (wliczając w to znalezienie komina) - Zamknij następnym razem te blachy i popracuj trymerem na holu :010:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #189 dnia: Września 23, 2006, 13:01:40 »
spox, czasem używam go do ASK13 8) co do czasu faktycznie może być dłużej,nie sprawdzałem, ale wysokość się nie zmieni na którą holówka cie wyniesie, jest trochę mniej jurny wtedy choć wiem, że to wbrew regułom

Dałem ten film co wstwił Darek, można go zobaczyć tu http://www.youtube.com/watch?v=ZIfiW_BqTP0
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2006, 13:12:32 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #190 dnia: Września 23, 2006, 23:23:02 »
Ok, jest nowa produkcja VIDEO, wrzucę gdzieś w lepszej wersji

http://www.youtube.com/watch?v=PQg-PdylIvk

www.yoyosims.pl

syd

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Września 25, 2006, 12:43:07 »
Witam panów. Ostatnio kumpel z aeroklubu podrzucił mi swojego Condora do prztestowania (ile go musiałem prosić :) :P ). Wszystko pięknie się instaluje bez problemów, tylko potem jak próbuję grać to wywala mi się po paru sekundach. I to różnie. Czasami wystartuje sobie, polatam i wyląduje, czasami jeszcze nie zdążę wystartować i już leży. Dziwne jest też to że raz zuełnie się gra wyłącza, innym razem wraca do menu, a jeszcze kiedy indziej pokazuje jakbym sam zakończył lot. Dzieje się tak na wszystkich patchach. Próbowałem zmieniać ustawienia grafy i nic. Mój komp: Athlon64 3000+, 1GB RAM (dual), Radeon Saphire X800 GT. Pomóżcie bo jestem zdesperowany. :(  :015: :015: :(

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: Września 25, 2006, 14:14:28 »
Mam!!:)
Właśnie ściągnąłem sobie wersję download ze sklepu simmarket. Wszystko poszło bez problemu, teraz tylko muszę ściągnąć patcha, jakieś fajne scenerie, no i latać :)
Jeszcze raz dzięki za pomoc:)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #193 dnia: Września 25, 2006, 14:36:34 »
Mam!!:)
Właśnie ściągnąłem sobie wersję download ze sklepu simmarket. Wszystko poszło bez problemu, teraz tylko muszę ściągnąć patcha, jakieś fajne scenerie, no i latać :)
Jeszcze raz dzięki za pomoc:)

No to zapraszam do wspólnego latania online na patkach, latamy prawie codzień, późnym wieczorkiem (21-22 do 23-24), wejśc można przez www Condora - serwer Ekipa Polska, jak jesteś zainteresowany info na PW ale i tak najpierw potrenuj, poczytaj itp.

@syd. Jeśli wersja 1.0.9 i wywala to dziwne, komp spełnia ci wymogi wszystkie, poprobuj windowed mode, reinstalację, nowe sterowniki. Zajrzyj też na forum Condora w tematy dotyczące CTD

www.yoyosims.pl

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Września 25, 2006, 15:09:45 »
Dzięki za zaproszenie :)
Jak tylko poćwiczę i będę jako tako latał to na pewno skorzystam :)