Autor Wątek: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator  (Przeczytany 95843 razy)

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
Odp: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator
« Odpowiedź #270 dnia: Lipca 07, 2007, 02:48:24 »
Przed chwilkę skończyłem w Condorku pierwszy locik od jakiegoś już czasu, a żeby moje wypociny w powietrzu maiły jakiś większy skutek niż rozrywka postanowiłem do złota dodać diamenty :020: . Polecieliśmy z Darkiem i z T. Siejkiem na Jantarch 2b po Prowancji. Niestety po jakiś 80 km, łącze mi nawaliło i nas rozłączyło. Każdy od tej pory leciał już na własną rękę, szkoda bo w kupie raźniej  :004:.
Trasa była trochę pokręcona ale dosyć ciekawa, nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, że nie aż tak trudna jak już zdarzało się nam lecieć. Bułeczka z masłem to jednak nie była bo do diamentów oprócz 3 godzin lotu i 300 km wymagane jest przewyższenie 5000 m. A mnie jakoś w trakcie tego lotu zawsze brakowało około 500-600 m. Dopiero pod sam koniec Przy Mount Blanc był na tyle silny żagielek, że udało mi się wyjść na ponad 6000 m. Dolot już spokojnie miałem bo zostało tylko 30 km do lotniska. I w tym momencie zorientowałem się, że nie schowałem po starcie kółka  :karpik . To se narobiłem... Po wciągnięciu podwozia doleciałem już bez żadnych problemów do końca, wylądowałem i pobiegłem z wynikami na stronkę gdzie otrzymałem diamenciki   :020:.

Teraz czas na 500 km...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #271 dnia: Lipca 10, 2007, 22:45:26 »
Gratulka Rush! Moze kiedys wspolnie po jakis medalik?  :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #272 dnia: Lipca 11, 2007, 03:47:58 »
Dzięki. No właśnie planuję w weekend w godzinach wieczorno-nocnych zrobić 500 km na Eastern Alps, więc jak będziesz miał możliwość i chęci to zapraszam  :001:. Mam nadzieję, że również Darek z nami poleci.
Lot prawdopodobnie będzie trwał jakieś 3 godzinki, głównie żagielek, może i falę się złapie ale jakoś ostatnio nie potrafię jej znaleźć  :005:.
Planuję wcześniej postawić serwer on-line więc może więcej osób się skusi.
Bliżej weekendu sprecyzuję co i jak.

EwaDarek

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: Lipca 12, 2007, 01:07:45 »
Witam, czekam też na wspólne 500 km ale nie pasuje mi sobota. Jadę do Fairford na Air Tatoo. Pewnie zejdzie mi tam cały dzień. Może przelecieć traskę w niedzielę w nocy?

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #274 dnia: Lipca 12, 2007, 14:26:04 »
Darek, gratuluję diamencików  :001:  i nastawiam się w takim razie na niedzielny wieczór.
Traskę dzisiaj w nocy będę opracowywał i na 99% będzie biegła przez scenerię Eastern Alps w wersji 2.0. Jak zwykle się będę starał nie przesadzić ze stopniem trudności :003:.

EwaDarek

• Gość
« Odpowiedź #275 dnia: Lipca 12, 2007, 17:58:00 »
Witam, Dziękuję bardzo Rush. Diamenty przeleciałem z tobą ale najlepsze jest to, że diamentową trasę przeleciałem za pierwszym razem a srebro zrobiłem za trzecim startem. Sam się uśmiałem z siebie. Jak czytam , że już siadasz do zrobienia przyjemnej i prostej traski to idę poszukać pampersa. Ostatnie twoje traski dały nam popalić.

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #276 dnia: Lipca 15, 2007, 01:17:00 »
Trasa zaplanowana:

W pliku jest jeden błąd - wiatr będzie wiał z prędkością 50 km/h. W pliku jest 14 km/h - błąd przy generacji pliku PDF w Condorze.

Bez obaw, trudno nie będzie. Jedyna co nam grozi to urwanie skrzydeł bo flatter pojawia się nader często  :021:.
Początek trasy obleciałem i z trudniejszych rzeczy to boczny wiatr przy starcie.
I tu mała uwaga - regulamin odznak zabrania restartów więc przy starcie radzę się skoncentrować bo wyrżnąć nietrudno.
W niedzielę około 21.00-21.30 postawię serwer, czas dołączania z pół godziny. Szybowiec dowolny, ale radzę wziąć szybki, napełnić wodą i wciągnąć kółko  po wyczepieniu :003:. No chyba ze ktoś chce na ASK13, Foxie albo PW5 lecieć...

Zapraszam na 3 godzinny locik po Alpach  :020:

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #277 dnia: Lipca 15, 2007, 21:39:43 »
Z powodów rodzinnych wylot opóźni się o godzinkę. Serwer postawię o 22.30.
Przepraszam za opóźnienie.

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #278 dnia: Września 22, 2007, 12:37:03 »
Patch 1.1.2 do pobrania za strony Condora:
http://condorsoaring.com/downloads.htm

maymar

• Gość
« Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 18, 2007, 15:55:59 »
Przepraszam że odgrzewam stare śmieci ale...

ruszyła polska stronka dotycząca Condora http://www.condorsoaring.may.net.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #280 dnia: Stycznia 18, 2008, 15:49:43 »
Nie mogłem się powstrzymać. Najlepszy film z Condora, jaki widziałem. Dobór utworu muzycznego nie mógłby być lepszy. Waters i Spółka - "Echoes". Gorąco polecam.

http://pl.youtube.com/watch?v=d9pAjqiRg3c&feature=related

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #281 dnia: Stycznia 18, 2008, 19:58:09 »
Dopiero teraz zauważyłem link do tej polskiej strony condora w poście maymara, niestety nie działa, są jeszcze jakieś polskie strony? Googlowanie jakoś nie zwraca nic konkretnego :(
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #282 dnia: Stycznia 18, 2008, 20:29:27 »
hmmm, mnie działa...

Jest też forum:
http://may.net.pl/forum/index.php

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #283 dnia: Stycznia 19, 2008, 12:32:24 »
Rzeczywiście, możliwe że jakiś chwilowy problem.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Boxster

• Gość
« Odpowiedź #284 dnia: Stycznia 28, 2008, 23:03:59 »
Przy płaceniu za Condorka dokonać wpłaty w wysokości 39.99 €, czy 47.57 €?
Jak wygląda sprawa z aktualizacjami/patchami, czy podobnie jak podstawkę będę mógł je ściagnąć tylko przez 14 dni?
Po wpłacie kasy przez kartę VISA jak długo czeka się na kluczyk i link do pobrania?
Jako, że wcześniej pobrałem wersję "demo" i wywala mi po ok 1-2 min. postoju/lotu to pytanie, czy to tylko przypadłość "dema" i z fullem będzie wszystko grało?