Autor Wątek: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator  (Przeczytany 95859 razy)

Odp: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator
« Odpowiedź #315 dnia: Czerwca 01, 2010, 12:33:08 »
Witam,

Czy dałoby się załapać z kolegami na jakiś wspólny lot?
Niedawno zakupiłem sobie Condora (tak wiem, że trochę puźno :003:) i chciałbym sobie polatać zespołowo.
Samemu trochę jednak nudno :005:
Na Condora nigdy nie jest za późno. :002:

« Odpowiedź #316 dnia: Października 09, 2010, 01:34:30 »
[gmod]Tutaj była spamerska treść[/gmod]

Poniżej kilka screenów. Słowacja 6.0 (sceneria darmowa, obejmuje część Polski południowej)

[gmod]Jest odpowiedni dział do spamowania ofertami z allegro[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Października 09, 2010, 18:16:07 wysłana przez Nietzscheański Nadczłowiek »

« Odpowiedź #317 dnia: Stycznia 09, 2011, 20:24:06 »
"Spamerska treść". heh
Tam była informacja, że tego sima można taniej kupić na allegro. Nie u mnie.

Anyway... Kolejna prawdopodobnie spamerska treść:

Pojawił się długo oczekiwany patch 14 oraz dodatek do Condora - Plane Pack 2.

Zawiera pięć szybowców klasy club: ASW-15, ASW-19, Jantar Standard 3, Libelle oraz LS4

Kosztuje 15 € i nie ma go na Allegro.

szczegóły: http://condorsoaring.com/

« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2011, 20:31:37 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #318 dnia: Stycznia 10, 2011, 00:13:47 »
"Spamerska treść". heh
Tam była informacja, że tego sima można taniej kupić na allegro. Nie u mnie.

Proszę zwrócić uwagę na różnicę pomiędzy poinformowaniem Forumowiczów, że "sima można taniej kupić na allegro" od podawania linków do konkretnych aukcji. Następnie proszę sobie wyobrazić, że każdy Forumowicz, jak tylko zapragnie, w tematach merytorycznych, zaczyna podawać linki do różnych aukcji: swoich, cudzych, wydających się ciekawymi, etc. Nie dość, że zaczyna się spamowanie Forum, to w dodatku linki stają się martwe po kliku dniach. Proszę więc nie podawać linków aukcyjnych, lecz formułować informacje w stylu "na allegro jest możliwe kupić taniej niż w sklepie". Myślę, że osoby czytające takie stwierdzenia poradzą sobie z odnalezieniem danej oferty.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #319 dnia: Stycznia 16, 2011, 18:05:04 »
Nie wiem co jest grane. Po zainstalowaniu patcha 14 gra zachowuje się, jakbym miał pirata (grę, nie szybowiec), tzn grawitacja jest zwielokrotniona i za holówką mam wznoszenie rzędu 0,5m/s a po wyczepieniu spadam jak cegła do ziemi. Odinstalowałem grę z korzeniami i wyczyściłem rejestry, zainstalowałem od nowa i nadal to samo.

« Odpowiedź #320 dnia: Stycznia 16, 2011, 18:36:49 »
Widać twój serial trafił na czarną listę...
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #321 dnia: Stycznia 16, 2011, 19:11:25 »
Nie śledzę uważnie ostatnio tematu, ale gdzieś przeczytałem, że problem jest dość powszechny i coś z tym zrobią...
Poza tym ponoć łączony on jest z misjami zapisanymi w poprzednich wersjach. Nowo utworzone zadanie powinno wyłączyć efekt ściągania w dół...

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #322 dnia: Stycznia 17, 2011, 10:49:26 »
Pisz do supportu, recznie Ci zdejmą blokadę. Mała przesiadka z ROF'a? Hmmmm, może bym się skusił kiedyś znów, bo online to było naprawdę fajnie, zwłaszcza wyścigi :)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #323 dnia: Stycznia 19, 2011, 13:45:26 »
Ja mam za to problem z Condorem. Dzisiaj w końcu do mnie przyszedł, chciałem od razu oblecieć srebro, a tu dupa, bo Condor tak jakby nie widzi mojej klawiatury - przykładowo musiałem przenieść ESC na guzik na joju, bo wciskałem i nic. Myszka, mimo wyłączenia opcji: "mouse look", cały czas "jest mouse look", i nawet jak nacisnę ten przeniesiony ESC, to nie jestem w stanie wystartować, bo nie mogę nią nic nacisnąć, ponieważ cały czas się rozglądam. Macie jakieś pomysły? Help pls.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2011, 17:26:52 wysłana przez KosiMazaki »
Kostek
JG300

« Odpowiedź #324 dnia: Stycznia 19, 2011, 19:40:37 »
Sorki, że post pod postem, ale nie mogłem już edytować. Przeszkadzał nview. Teraz śmiga pięknie i srebro już w kieszeni :)
Kostek
JG300

« Odpowiedź #325 dnia: Stycznia 29, 2011, 12:08:09 »
Dla zainteresowanych dzisiaj zaczynają się III Wirtualne Krajowe Zawody Szybowcowe. Więcej szczegółów pod linkiem: http://may.net.pl/forum/viewforum.php?f=28

« Odpowiedź #326 dnia: Lutego 27, 2011, 10:35:32 »
Witam wszystkich,

Mam problem z tą grą, nie wiem dlaczego ale gra przycina, brak płynności itp. Wygląda to tak jakbym miał maksymalnie z 15 FPS. Oczywiście to nie jedyny problem, kolejny pojawia się gdy wybieram szybowiec którym chce polatać, wtedy gra resetuje mi komputer, wyłącza się i włącza. Grę zainstalowałem z płytki która mi przysłali, nie dodawałem żadnych modów. Trochę się rozczarowałem, mam nadzieje ze wiecie jak zaradzić tym problemom.

procesor: AMD Phenon X4 3,2 GHz
4gb RAM
Radeon HD 4890
rozdzielczość monitora 1920x1080 (niewiem czy to ma znaczenie ale podaje)

Komputer uciągnie gry bardziej zaawansowane graficznie, więc nie wiem dlaczego skąd takie problemy z tą grą.
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2011, 12:24:32 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #327 dnia: Lutego 27, 2011, 12:42:32 »
Miałem podobny problem, pomogło ctrl+alt+delete -> proces Condor.exe -> prawy przycisk myszki, ustaw koligacię -> zostawić grę tylko na jednym procesorze.

« Odpowiedź #328 dnia: Marca 01, 2011, 15:28:13 »
Zmieniłem na 1 procesor, niestety nic to nie dało. ALe lipa.
« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2011, 15:49:22 wysłana przez KosiMazaki »

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #329 dnia: Marca 01, 2011, 17:48:25 »
Za dawnych czasów miałem podobne problemy. Trochę czasu upłynęło, ale może poskutkuje.

Co do zaciachów. Po patchach nie wiem co się pozmieniało, ale spróbuj w antywirusie wyłączyć ze skanowania pliki *.exe w katalogu gry, albo cały katalog Condora wraz z podkatalogami (ewentualnie na próbę wyłączyć antywira).
Pamiętam też, że na Viscie kolega miał problem z zaciachami spowodowanymi wyświetlaniem zbyt dużego dystansu. Ale po wprowadzeniu któregoś patcha chyba problem znikł. Spróbuj zmniejszyć dystans rysowania scenerii.
Ewentualnie jeszcze można zmniejszyć antyaliasing, tyle że to, o ile pamiętam, w opcjach 3D karty graficznej trzeba zrobić.

Co do wywalania się gry. Spróbuj przełączyć w Condorze tryb wyświetlania. Są trzy. Niestety nie pamiętam teraz dokładnie jakie. Wiem, że było emulated, windowed i coś jeszcze. U mnie działało tylko na tym trzecim, którego nazwy nie pamiętam. Jak przestawiłem na inny to blue screen i reset.

Tyle na obecną chwilę pamiętam.