Autor Wątek: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator  (Przeczytany 95853 razy)

Online Ranwers

• *
  • Wizzard
Odp: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 24, 2006, 00:12:13 »
No co.... Od razu przystąpiłem do składania patyka  :003:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 24, 2006, 01:32:17 »
Ale wam zazdroszę tego fruwania, już zbieram kasę, mam nadzieję zę do tego czasu nie znudzi Wam się  :001:.
Przy okazji, jak działa Condor z TrackIRem? Czy obsługuje Vectora?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 24, 2006, 10:08:39 »
Vectora niestety ni, ale jest jakaś szansa, że może kiedyś go zaimplementują w patchu (coś czyatałem na forum Condora), natomiast Traczek oczywiście działa (enh.) bez zarzutu...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 24, 2006, 20:30:07 »
Panowie pomóżcie !    Zainstalowałem Condora w wersji 1.0.4, spaczowałem do v1.0.6, odpaliłem, wklepałem kod i chciałem udać się na krótką podróż w lata mej młodości zasiadając za sterami szybowca. I tu pojawił się problem: po wybraniu wyścigu ustawiło mnie na pasie a po wciśnięciu Esc w celu wezwania holówki pojawił sie odpowiedni panel z opcjami wyboru lecz..... kursor myszki (czerwony) nie reagował. Po przełączeniu klawiszami Alt+Tab kursor ożył i bez problemu  :020: wystartowałem. Po krótkim locie zapoznawczym i wykonaniu kilku figur podstawowej akrobacji lądowanie i .... po nacisnięciu klawisza kończącego misję BUM: pamięć nie może być read ..... itd(wszyscy chyba już widzieli nie raz taki komunikat u siebie). Aby zakończyć pokaz okien z komunikatami o błedach muszę recznie zabić proces Condor.exe
Próbowałem zainstalować najnowsze stery nVidii, kombinować z ustawieniami video w grze i opcjach sterownika - nic nie pomaga. Czy ktoś z was miał podobne problemy z Condorem? Acha - gra nie widzi wszystkich guzików mojego joya tzn widnieją one w oknie konfiguracji ale przypisanie im czegokolwiek nic nie daje. Próbowałem szperać na forum, ale mój angielski jest za słaby aby cokolwiek sensownego znaleźć.

Co do samej gry - rewelacja. Jeśli zdołam uporać się z kłopotami iłek na dłuższy czas pójdzie w odstawkę.

Z góry dziękuję za pomoc.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 24, 2006, 21:20:06 »
Ten sam problem z myszką i wywalaniem sie programu po locie... do tej pory oba problemy nierozwiazane.

xper

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 24, 2006, 23:27:57 »
Problem jest rozwiązany ;) bynajmniej ja go rozwiązałem. U mnie te błędy powodował program new view tak jakby emulator track ir usunołem plik NPClient.dll i problem zniknął ;)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 25, 2006, 00:11:29 »
Jak to mawiał Ace Ventura:

"Miałem sobie pieska i nazwałem go 'Bingo!' "  :020:

Kurcze nie wpadłbym na to, że to NewView moze tak zamieszac, dzięki Xper.

« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 25, 2006, 08:55:14 »
Problem rozwiązany ! Condor lata bezbłędnie.
Podpowiem tylko, że wystaczy na czas lotów szybowcami zmienić nazwę folderu w którym siedzi NewView, a do szturmowania przywrócić poprzednią.

D Z I Ę K U J Ę
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

xper

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 25, 2006, 11:35:43 »
Niema sprawy ;) miło słyszec ze moje siedzenie nad problemem 20h komuś sie przydało ;)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 25, 2006, 12:30:52 »
Tak, sprawa była opisywana też u nich na Forum - faktycznie mówili o kolidacji Condora z Naw View. Wogóle radzę zawsze sprawdzać ichniejsze Forum - chociaż wiem, że to w j.angielskim i nie każdy może tam odczyać o co chodzi. Właściwie wyjaśniają wszystkie problemy bo gierka na rynku już troszkę istnieje i sporo rzeczy wyszło w praniu.

Mnie zachwycił w Condorze realizm oraz fakt, że nie ma żadnego sima z tak dobrym FM-em. Kolejną sprwą to, to, że sim wiele uczy, a i w porównaniu do realnego latania - można doznac prawdziwego zachwytu. Ba, w Condora śmiga głównie ekipa - która się okazała, że w realu lata normalnie na szybowcach (nawet chyba 90% uzytkowników) - a to zatem coś znaczy! Po prostu zimowe terningi  :001:

Przytoczę jeden fajny przykład:

Latałem z szybownikiem i on mnie się pyta – a kiedy chowasz kółko, ja na to – no jak to, zaraz po starcie – on błąd, pytam się – trzeba zostawić? Bo wiesz faktycznie moja właściwość lotna jest na logikę lepsza niż holówki a v mamy te same przecież i zdarzało mi się przeskoczyć nad samolotem i zerwac linę, zatem zostawiamy kółko by zepsuć doskonałość? Czasem pomagałem sobie hamulcami aero by za bardzo nie boksować... a moze dla bezpieczeństwa lotu ? – on, no, no właśnie, kółko obniża doskonałość i zwiększa opór i w realu chowamy je po odczepieniu się o holówki – sprawdzałem... działa tutaj to wyśmienicie czyli 1:0 dla Condora...

Aha, jak ktoś jest chetny na Wyscig online zapraszam dzis wieczor, pewno w granicach 21.00. Jeszcze tu zajrzę przed

www.yoyosims.pl

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 25, 2006, 14:07:02 »
Widać yoyek żeś nawet nie ruszył szkółki w kondorze. :P
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 25, 2006, 15:35:57 »
Szkółke zaliczyłem eksternistycznie  :020: jako pozycje obowiazkową

www.yoyosims.pl

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 26, 2006, 02:33:12 »
A orientuje się ktoś jak się ma "Condor" do "Silent Wings" - http://www.silentwings.no/ ?
Na pierwszy rzut oka: większa ilość scenerii w tym drugim, wyższa cena, "chwilowy" brak trybu multiplayer i możliwość wypróbowania programu przez 2 tygodnie za darmo :)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

xper

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 26, 2006, 08:29:43 »
Testowałem ;) Multiplayer jest ! Od najnowszego patcha juz jest dostępny. Pod zwględem FM co tu bede ukrywał brak korkociągu jest dość zastanawiające tym bardziej ze w demie jest dostępny tylko szybowiec akrobacyjny... Podstawowy plus to dźwięki każdy szybowce ma swój własny zestaw dźwięków  osobiście podmieniłem kilka z Silent Wings mianowicie odgłos wiatru i odgłos ślizgu na skrzydło naprawdę dodaje to znacznie uroku charakterystyczne "wycie" konstrukcji itp. Moim zdaniem mogli by dopracować ukłąd dzwięków w Condorze kazde przecież wychylenie lotki przy wiekszych predkosciach wytwarza niepowtarzalne dzwieki... No ale poszli panowie trochę na łatwizne. Co do sceneri w SW jest do pobrania z netu prawie cała zachodnia europa ok 2,5 GB ale grafika nie szkokuje.. Od dawna szukam symulatorów szybowców miałem nawet jeden na Comodere C64 ;) ale jak narazie Condor wypada najlepiej ;)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 26, 2006, 10:52:20 »
http://www.sailorsofthesky.com/
jeszcze jest coś takiego, więcej informacji na stronce, chociaż Condora raczej nie pobije. Jest też demo, które działa aż 5 min, w sam raz na konfigurację 5 klawiszy  :118:

www.yoyosims.pl