Autor Wątek: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator  (Przeczytany 95875 razy)

1 Użytkownik i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator
« Odpowiedź #75 dnia: Marca 15, 2006, 10:04:52 »
Fajnie  :001: Daj znać mi na PW kiedy chcesz polatać online a coś się zorganizuje, jakiś mały kursik

-------------------------------------------------------

Do recki o Condorze została dodana dziś errata dotyczaca plików IGC i systemu GNSS
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2006, 11:40:33 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #76 dnia: Marca 15, 2006, 14:31:22 »
Dodam, że nie latałem na szybowcach w RL. :\ Wtedy inaczej sie pewnie czuje tego sima...

To fakt - ja latałem 10 lat temu (jeszcze w liceum) ale jak sobie polatałem, to kurcze - wszystko mi się przypomniało :) I jest tak jak napisał Yoyo na stronie - nie można tylko czuć szybowca na cztery litery  -cała reszta jest odwzorowana rewelacyjnie. Żeby tak jeszcze w którymś patchu dali poczciwego Bociana i Pirata ...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #77 dnia: Marca 15, 2006, 15:13:06 »
No na klasyki za bardzo nie mamy co liczyć, cieszmy się ze jest choc Fox ale kto wie ... - a przynajmniej o tym sie nie mowi, ale za to w Pakiecie do Condora, który wyjdzie za jakis czas (chyba bedzie to $ dodatek, coś tak czuję jak Ace Exp. Pack dla FB) zobaczymy m.innymi Jantara 2B i może polski szybowcowy F-16 czyli "Dianę".

Poniżej screeny modelu Jantara, gdzies mialem tez Diany ale mi wcięło  :008:

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #78 dnia: Marca 15, 2006, 20:31:30 »
Dla osób, które korzystają z programiku il2 NewView i latają w Condorze napisałem programik który automatycznie zmienia nazwę pliku NPClient.ini i uruchamia Condora, programik lekki i w miare przyjazny w obsłudze, myślę, że się przyda (mi na pewno ;) )

Do pobrania Tutaj.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #79 dnia: Marca 16, 2006, 00:31:42 »
Pamiątka z wakacji w Innsbrucku, czyli po dzisiejszym wyścigu  :001:

www.yoyosims.pl

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #80 dnia: Marca 16, 2006, 09:41:58 »
Może byś z kabiny choć wysiadł bo nie widać, że to ty  :118:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #81 dnia: Marca 17, 2006, 10:54:31 »
http://forum.condorsoaring.com/files/3_monitors_882.jpg i tak też można latać w Condora  :002:.

Ekipa Polska po wczorajszej konkurencji LLC znalazła się w pierwszej dziesiatce (9 miejsce) . Oby tak szło dalej. Miło tym bardziej, że też tam leciałem

www.yoyosims.pl

GD5

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Marca 17, 2006, 13:55:09 »
Witam

Podobnie jak YoYo uczestniczę w zabawie pod nazwą LLC. Zapraszam wszystkich którzy mogą poprawi nasz wynik z wczorajszego dnia. Wczorajszy task był pierwszym rozegranym w Alpach a pogoda zaoferowana przez organizatorów była wyśmienita. Niestety trzeba liczy się z tym że następne będą gorsze  :002:
W załączeniu przedstawiam fotke z taska w którym lataliśmy na szybowcach FOX. Według mnie najciekawsza i najtrudniejsz konkurencja w tych zawodach. Już sam początek kiedy trzeba było wycentrowa komin bez urzadzeń elektronicznych zweryfikował umiejętności znacznej części zawodników. Moje także  :002: Trzy razy startowałe do tego taska

Pozdrawiam GD5

[załącznik usunięty przez administratora]

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #83 dnia: Marca 17, 2006, 14:00:54 »
http://forum.condorsoaring.com/files/3_monitors_882.jpg i tak też można latać w Condora  :002:.
Wg mnie daje to totalny brak klimatu  :005:
DoFS-a bardziej pasuje. Monitory tworzą jakby ramy kabiny.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #84 dnia: Marca 17, 2006, 23:56:03 »
Do pobrania jest dostępna kolejna wersja mojego programiku do uruchamiania Condora, okazało się, że nowsze wersje NewView, czasami nadpisują sobie plik ini w trakcie działania programu, nowsza wersja zmienia plik dll, przez co z kolei nie jest kompatybilna z wcześniejszym NewView, który w ogóle takiego pliku nie posiadał. W packu jest jednak również wcześniejsza wersja zmieniająca ini.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #85 dnia: Marca 20, 2006, 16:08:10 »
Pamiątka z wakacji w Innsbrucku, czyli po dzisiejszym wyścigu  :001:

Ooo, a ja byłem w Innsbrucku w piątek, ale na lotnisko nie dotarłem z braku czasu (żona wolała oglądać zabytki na Starym Mieście :001:)... Gdbym wiedział, że Pan Redaktor będzie to na pewno bym wpadł :004:

Pozdrawiam
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Marca 24, 2006, 21:43:19 »
Jezzzzzzzzzuuuuuuu ale totalny odpał ten Condor. Szok ze stresem dużego kalibru.
Dawno się tak dobrze nie bawiłem żadnym simem jak tym. Zupełnie na pałe :D dałemj sobie free flight, wybrałem Foxa, ready to start i jedziemy. Nie mam chwilowo analogowych pedałów więc posiłkowałem się klawiaturą, więc hol wyszedł troche zygzakowaty :D ale nikogo ani siebie nie zabiłem. na 1500 pan z awionetki postanowił poleciec na dół , a ja nie miałem bladego pojęcia jak się wyczepić :D w końcu program zrobił to za mnie, albo pan w holowniku , przy okazji dowiedziałem się ze to kawał s..yna z tego co lata holownikiem , bo nie dba o to czy wyczepiona lina mi coś uszkodzi czy nie :D

Ostrożnie spróbowałem zakrętu, potem kręgu, potem sobie zanurkowałem i pętla. Potem korkociąg, super sie 'składa ' do niego samolot. Próbowałem poszukać jakiegoś noszenia ale średnio mi to wyszło :P więc mając kilkaset metrów w zapasie spokojnie poleciałem w strone domu , tam zniszczyłem wysokośc ...nie opisze bo mi szybownicy z prawdziwego zdarzenia wydłubią oczy :D Powiem tylko tyle że wykonałem kilka niezwykle przydatnych manewrów, stosowanych zazwyczaj podczas ataku czołowego  :D...i wylądowałem. Koszmarnie, ale jednak.
Po prostu super, chyba właśnjie znalazłem gre na dłużej.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #87 dnia: Marca 25, 2006, 10:24:58 »
Witaj w klubie  :564:
Nie przejmuj się, pierwszy raz w Condorze ja też wyczepiałem się metodą zerwania liny, a jak się udało, to sim zwrócił moją uwagę, że z realiami jest całkiem, całkiem. Na początek wskazana recka u YoYka.
A tak swoją drogą to widzę, że stalowe żółwie uśpiły twoją czujność..... dopiero teraz ?
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2006, 10:30:36 wysłana przez Ranwers »
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Marca 25, 2006, 11:06:24 »
Jakoś miałem awersje półroczną do wirtualnego latania, zresztą nie ukrywam T-72 bardzo mi przypasował ze względu na stopien trudności, ale jego podstawowa wada polega na tym że jest mało rozrywkowy czy relaksujący. tzn. jest rozrywkowy i to bardzo :D szczególnie po trafieniu czołgu pociskiem Szturm-S :D, tyle że idzie to w parze z frustracją.

Condor to takie miłe środowisko gdzie nigdzie nie trzeba się spieszyć , nikt nie strzela , samolot lata super i generalnie jest super. Czegoś takiego chyba od zawsze szukałem. Dzisiaj mam zamiar ustawic sobie klawiszologie i takie tam różne.

PS.
Własnie mi przyszło do głowy że większość piewców realizmu w PF powinno sobie obowiązkowo odpalić Condora ,żeby zobaczyć jaka potworna bida jest ten cały PF.

I jeszcze jedno - czy również odnosicie wrażenie że zakręt w kondorze , np.  gdy zakręca holownik juz na pierwszy rzut oka , jeśli jest prawidłowy ...to jest taki jakiś 'soczysty'  :D ? Nie wiem jak to wyrazić , a to z kolei zdarza mi się bardzo sporadycznie - mam na myśli to że sposób pokazania maszyny z eksternala jest wyjątkowy.
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2006, 11:12:41 wysłana przez Schmeisser »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #89 dnia: Marca 25, 2006, 12:14:18 »
LoooooooL no proszę mistrz grozy i prozy ma Condora, nie wiedzieć czemu jakoś wiedziałem, że Szmajsowi się spodoba  :020:

www.yoyosims.pl