Autor Wątek: Polish Air Force oraz inne modyfikacje Sił Powietrznych  (Przeczytany 161431 razy)

Odp: Polish Air Force oraz inne modyfikacje Sił Powietrznych
« Odpowiedź #120 dnia: Października 06, 2005, 16:20:54 »
Cytat: Loku
Zrobi sie, nie posiadam LOCKA więc nie mam jak tego sprawdzić czy skin dobrze leży.

Super  :564:  :564:  :564: - nie ma problemu jak coś zrobisz to wyślij mailem posprawdzam i dam Ci znać co ewentualnie poprawić.

[ Dodano: Czw 06 Paź, 2005 17:50 ]
Wracając do tych numerków:

Cytat: Sundowner
Problemem poważnym natomiast jest to, że gra sama wstawia swoje numerki, które delikatkie mówiąc są brzydkie jak !$#%!%!, więc pytanie powinno brzmiec, czy Razorblade & co. znajdą sposób na ich wyłączenie, czy nie?

To podaje sposób na ich usunięcie jak komuś przeszkadzają:

W PL-MOD jest pliczek (w Bazar/TempTextures) NOMERA-BLACK, który usuwa czarne "niemieckie numery" z MiG-29 - trzeba go sobie skopiować i wkleić do folderu LO/Bazar/TempTextures pod nazwą NOMERA-YELLOW.
W efekcie znikają żółte numery z SU-17 i śmigłowców (na MiG-29 zostają).

[ Dodano: Sob 08 Paź, 2005 10:40 ]
Loku właśnie mi przysłał swoje skiny Mi-8 są w dwóch wersjach kamuflażu jedno- i trójbarwnym. Mam nadzieję, że "do kompletu" zgodzi się wykonać jeszcze Mi-8 w malowaniu "rządowym" z 36SPLT.
Błąd w paczce skina Mi-24W został poprawiony i aktualnie przy ściąganiu PL-MOD jest już prawidłowo.

« Odpowiedź #121 dnia: Października 08, 2005, 22:35:56 »
Mam takie pytanko: czy jest możliwe, że PL-MOD nie będzie współpracował z niemiecką wersją LO (1.02)???
Bo takową posiadam.... :oops:

« Odpowiedź #122 dnia: Października 08, 2005, 23:06:23 »
Cytat: Jascha
czy jest możliwe, że PL-MOD nie będzie współpracował z niemiecką wersją LO (1.02)???
Bo takową posiadam....

Nie mam pojęcia - testowałem pod wersją angielską (UK) wydaną w Polsce. Przyślij mi mailem pliki: MEInit i MECustom z folderu "Lock On/ME" i plik Countries z folderu "Lock On/PilotLogBook" - to je zobaczę i jak są zmiany w stosunku do wersji angielskiej zrobię Ci tak, że powinno chodzić.
Może też sprecyzujesz dokładniej jakie są objawy - będzie łatwiej postawić "diagnozę"  :lol: .

[ Dodano: Nie 09 Paź, 2005 20:20 ]
Po przeanalizowaniu plików stwierdziłem, że niestety niemieccy tłumacze - przetłumaczyli trochę za dużo i ta wersja językowa jest niekompatybilna z PL-MOD w wydaniu podstawowym. Ponieważ Jascha przesłał mi pliki dysponuję obecnie poprawkami powodującymi działanie LO 1.02 w wersji niemieckiej razem z PL-MOD (no jeszcze Jascha musi to sprawdzić). Gdyby ktoś miał podobne problemy z jakąkolwiek wersją językową LO - proszę dać znać na PW lub e-mail - przerobię mu odpowiednie pliki indywidualnie.

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Października 14, 2005, 13:23:30 »
Było już parę fajnych pomysłów Polskiej kampanii. Czy ktoś tworzy taką kampanię?
Pytam bo temat ucichł i nic nie wiadomo, a by się takowa kampania przydała w naszym modzie jako pewien rodzaj urozmaicenia :wink:.

« Odpowiedź #124 dnia: Października 14, 2005, 13:35:54 »
Cytat: Schmicht
Czy ktoś tworzy taką kampanię?

Z tego co wiem to Schmeisser.

Co do prac nad nowym modem to po paru dniach, w których miałem urwanie głowy wreszcie parę dni wolnego więc rusza projekt ME-MOD czyli Middle East Mod.
Oczywiście prace nad kolejnym wydaniem ulepszonego PL-MOD są kontynuowane równolegle. Zresztą miłośników "naszych potężnych" Sił Powietrznych :lol: informuję, że nie zamierzam o nich zapomnieć i przewiduję "Polski Korpus Ekspedycyjny" (nazwa robocza). Przy okazji może mały konkursik na pomysł godła takiej fikcyjnej jednostki.

Na razie jest już kilka ciekawych skinów śmigłowców "made in Loku" oraz dzisiaj zrobiłem skina irackiego Su-22M4 (we wczesnym malowaniu wzorowanym na Su-7).
To mój pierwszy skin więc proszę o wyrozumiałość w ewentualnych komentarzach - jeszcze pewnie go z 10 razy poprawię:lol:
Przy okazji gdyby ktoś sie chciał pobawić np. w skiny Irańskich F-14, F-4 i F-5 to zapraszam.

PS Nie mogłem się powstrzymać aby nie dołączyć polskiego MiG-a w wersji "pustynnej" (skin jeszcze nie skończony - "plamy" wzorowane na rzeczywistym malowaniu, ale w innych kolorach)

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 23:47 ]
Prace nad PL-MOD 1.1 idą pełną parą - na życzenie niektórych z Was znajdzie sie w nim polski C-130 Herkules - czy je w końcu otrzymamy - kupimy* (niepotrzebne skreślić) czas pokaże :?: . Podczas tworzenia skina za wzór wziąłem malowanie stosowane w samolotach CASA z 13 elt z Krakowa.
Zrobiłem też nowego skina dla Su-22M4 z 7 elt.

[ Dodano: Pon 17 Paź, 2005 15:38 ]
Doszedł też An-26 (był ale bez polskiego malowania) z barwach z 13elt.
Skin co prawda kiepski, ale oryginał w LO miał 128x64  :!:  piksele, a do tego jest wspólny dla An-26 i An-30. Do tego nie dość, że powtarza elementy 4 razy (stąd plamy na dolnych powierzchniach skrzydeł, a szachownice na górnych) to jeszcze "rozciąga" niektóre elementy na większą powierzchnię np. górę kadłuba i centropłat. Dlatego starałem się zachować chociaż kolorystykę samolotu zbliżona do oryginału.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #125 dnia: Października 17, 2005, 20:16:37 »
Ło matko  :shock: no trzeba przyznać,że jesteś "dość" kreatywny  :)
Można pobrać z jakiegoś miejsca te nowe skiny Su-22/An-26 oraz skiny Mi-8 made in Loku?
Jeżeli nie,to podeślij na maila spróbuję wrzucić na Check-Six (z modem się nie udało za duży rozmiar  :( )
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #126 dnia: Października 17, 2005, 21:08:25 »
Cytat: Kusch
spróbuję wrzucić na Check-Six (z modem się nie udało za duży rozmiar  )

Nie udało się? a wydaje mi się że wczoraj tam go widziałem w dziale "autres" cokolwiek to znaczy w żabim jezyku. Miałem się właśnie skontaktować czy w razie czego pogadasz o wersji 1.1. Co do skinów to oczywiście Ci prześlę - jutro wraz z plikiem MEInit - żeby Ci to wszystko pasowało (wersja LOFC 1.1 czy LO 1.02 daj znać na PW). Myslę, że pod koniec tygodnia będzie gotowy PL-MOD 1.1 - pracuje akurat jeszcze nad Su-22 z 8 i 40elt.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #127 dnia: Października 17, 2005, 21:21:33 »
Cytat: Razorblade1967
Nie udało się? a wydaje mi się że wczoraj tam go widziałem w dziale "autres" cokolwiek to znaczy w żabim jezyku

Tak tylko,że to wykorzystuje link z DWS  :oops: myślałem,że sobie sciągną i pozniej umieszcza na swoim serwku,ależ byłem naiwny  :oops:

psst tylko sza bo mnie Szmajs zabije  :572:

« Odpowiedź #128 dnia: Października 17, 2005, 21:34:37 »
A tam pies ich jechał - żaba jak mu nie narysujesz schematu, napiszesz konspektu i trzy razy nie pokażesz to sama z siebie nic nie wykombinuje (znam to z autopsji). Jak będę miał finalną wersję PL-MOD to ruszę na rozmowy "na szczycie" i coś wykombinuję.
Jak masz LOFC 1.1 to pliki mogę Ci wysłać dzisiaj,a jak LO 1.02 to jutro bo muszę zainstalowac na drugim kompie gołego LO i porobić zmiany.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #129 dnia: Października 17, 2005, 22:33:33 »
Proponuję finalną wersję wrzucić na lockonfiles.com. Widziałem tam nawet language pack'a w południowo-afrykańskim (Afrikaans czy jakoś tak  :mrgreen: )
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #130 dnia: Października 18, 2005, 14:08:49 »
Proszę sobie sprawdzić najnoweszego newsa na CheckSix  :twisted:  :D
Jakoś im to wyperswadowałem,że jak nie zamieszczą to się zrobi mały hacking na ich sajt  :lol:

http://www.checksix-fr.com/

« Odpowiedź #131 dnia: Października 18, 2005, 14:26:12 »
Cytat: Kusch
Jakoś im to wyperswadowałem,że jak nie zamieszczą to się zrobi mały hacking na ich sajt

No widzisz, mówiłem że z "żabami trzeba ręcznie".

No tak PL-MOD 1.1 się zbliża przewiduję to tak:

MiG-29A - 1elt (1skin)
MiG-29G - 41 elt (5 skinów)
Su-22M4 - 2 skiny 7 i 40 elt
F-16C - 3 skiny - 3,6 i 10 elt
An-26 - 13 eltr
C-130 - 13 eltr (jak "pomarzyliśmy" o F-16 to można o Herkulesie)
Mi-24 - 2 skiny - malowanie jedno i dwukolorowe
Mi-8 - skin z 36SPLT ("rządowy") oraz 2 skiny "bojowe" jedno i trójkolorowe

Oczywiście odpowiednio przerobiłem też plik MEInit aby to wszystko chodziło jak trzeba.

Co do skinów SU-22M4 to są trochę umowne bo jak można zauważyć w jednej eskadrze są samoloty pomalowane na zasadzie każdy inaczej i trudno to wypośrodkować. Tutaj przykłady:
http://www.lwwo.slupsk.pl/pliki/glowna.php?cc=newsy&id=
Zauważyłem, że w 40 elt na niektórych maszynach zastosowano dość jasno zieloną farbę i to dało możliwość żeby samoloty z 7 i 40 elt różniły się malowaniem.
Może też Schmeisser skończy kampanię to wrzucimy do moda. Zresztą zastanawiam się nad zrobieniem fikcyjnego malowania MiG-29 w wersji "low-visibility" na wzór F-16.

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Października 18, 2005, 17:35:58 »
Dzięki firmie ED (która ostatni dała nam skina dla Su-25T) odkryłem na jakiej zasadzie by można dodawać nowe skinki bez podmienia starych skinków.

Okazuje się, że numer CLSID="{6FFE....}" niczemu zewnątrz nie odpowiada, to numer ID jest za wszystko odpowiedzialny i tak np:
Numer ID 5 odpowiada za skin, który w swojej nazwie mam nr 4, a numer ID 6 odpowiada za skin, który w swojej nazwie ma 5... itd.

No i właśnie taki sposobem by się dodało nowy skin z nową kolejną liczbą (np dla Mig-29 ostatni skin ma nr 10 więc by się dodało skin z numerem 11), ale właśnie tu zaczyna się największy problem bo programy do skinów (dodawania itp) potrafią tylko podmieniać a jak chcemy dodać jakiś nasz skinek do biblioteki cdds którego nazazwa nie jest taka sama jak skinka już istniejące to mówi nam wyraznie żebyśmy się wypchali.

I tu pytanie, czy ktoś zna jakiś program, który potrafi dodawać skinki a nie tylko je podmieniać?

« Odpowiedź #133 dnia: Października 18, 2005, 19:20:21 »
Generalnie Schmicht ma rację - sprawdziłem ten problem i gdyby znalazła sie sposób na "zapakowanie" skinu do formatu .cdds to można by bez problemu dodawać skiny do LO.
Problem mogą stworzyć numery na burtach samolotów ta linia CLSID="{6FFE....}" itp. jednak za coś musi odpowiadać.
Więc szukamy programu, który pozwoli na zapisanie pliku w fomacie .cdds - wtedy będzie można sprawdzić tę hipotezę - może ktoś wpadnie na jakiś pomysł  :?: ponoć paru informatyków bywa na tym forum  :!:

[ Dodano: Sro 19 Paź, 2005 00:41 ]
Tymczasowy link do PL-MOD 1.1 - na razie tylko pod LOFC 1.1 - ale wkrótce pliki do zmodyfikowania tego pod LO 1.02 (muszę zainstalować LO 1.02 i przerobic pliki)

http://rapidshare.de/files/6458552/PL-MOD_1.1.zip.html

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: Października 19, 2005, 07:47:33 »
Licho nie śpi, więc zapraszam na swój server- bez ograniczeń :)

http://www.lockon.cwr.pl/download/pl-mod11.zip

Pozdrawiam,
Ajti