Dziękujemy za uznanie i informujemy, że mamy zamiar oczywiście dalej rozwijać PL-MOD, najbliższe plany to dodanie nowych skinów, nad którymi pracują "forumowicze" - można przeczytać o tym we wcześniejszych postach oraz taka dalsza modyfikacja plików aby jak najwięcej z nich można było używać jednocześnie.
Kolejnym pomysłem jest stworzenie polskiej ścieżki dźwiękowej. Jest to zadanie jednocześnie łatwe i trudne. Dość łatwo jest takie dźwięki wstawić do LO (np. polskie ostrzeżenia płynące z komputera pokładowego można zainstalować jako dodatkowe - niezależne od innych) natomiast ich wykonanie niestety wymaga posiadanie w miarę dobrego sprzętu do tworzenia dźwięku (mikrofon, oprogramowanie no i doświadczenie w jego obsłudze). Sprzęt posiadany przeze mnie pozwolił na nagranie kilku dźwięków (w tragicznej zresztą jakości), które pozwoliły na przetestowanie prawidłowości modyfikacji plików. Dlatego gdyby znalazł się ktoś kto bylby wstanie przyłączyć do pracy nad modem i miałby możliwość nagrania tego w odpowiedniej jakości to zapraszam do współpracy i proszę o kontakt (nie trzeba nawet mieć LO - tylko [aż] chęci i umiejętności).
Kolejna sprawą jest stworzenie kampanii opartą w miarę możliwości na polskich realiach (tutaj o ile mi wiadomo Schmeisser rozpoczął juz pewne przygotowania) - inni też mają ciekawe pomysły - może więc np. dodamy jakieś hipotetycznego przeciwnika np. Białoruś

(pomysł Kuscha - a jak można przeczytać we wczesnych postach tego tematu takie próby już poczyniono przed stworzeniem PL-MOD - więc nie będzie to trudne ani czasochłonne).
Oczywiście z chwilą ukazania się LO 1.2 - PL-MOD zostanie natychmiast do niego dostosowany.
Drugą sprawą jest stworzenie kolejnego moda, obejmujący "zapalny region" świata czyli Bliski Wschód. Twórcy gry zamierzali wprowadzić niektóre państwa tego regionu do LO (ślady tego można odnaleźć w niektórych plikach symulatora) ale najwyraźniej zrezygnowali z tej opcji. Jesteśmy właśnie na etapie zbierania informacji nad lotnictwem państw tego regionu (tu dziękuję Smitchtowi "za aktywność" w wygrzebywaniu tego z sieci).
Pracę rozpoczniemy najprawdopodobniej w połowie października (kwestia wolnego czasu).
Wstępny plan moda obejmuje:
Dodanie: Iraku, Iranu i Syrii co ma dać możliwość "odgrywania" konfliktów historycznych:
- Wojny Irak - Iran
- "Pustynnej Burzy" - to specjalnie dla miłośników A-10
oraz hipotetycznych czyli jakiejś "zadymy" z udziałem Izraela i państw arabskich - w tym celu dodamy Syrię, która używa rosyjskiego sprzętu odwzorowanego w LO.
Sprawa jest uzależniona od zgłoszenia sie chętnych do współpracy "skinomaniaków", którzy mogliby i chcieli wykonać malowania dla samolotów tych państw.