Może to coś pomoże:
Pomogło i to bardzo, podobnie jak zdjęcie prawej strony 4111 - dzięki !
W tej chwili praktycznie ukończyłem te cztery znane maszyny z 41 elt: 4111, 4113, 4118 i 4115 (na razie "będzie robił" za odmiane jednomiejscową - do czasu aż będą informacje i fotki kolejnych maszyn w wersji bojowej po remontach w WZL-2)
W tej chwili wygłąda to tak:
4111

4113

4118

i
4115 (w rzeczywistości jest to MiG-29UB, dlatego kształt plam w okolicach kabiny jest trochę inny jak w oryginale - inna długość tej części kadłuba w stosunku do bojowego MiG'a-29)

Pozostała praktycznie do wyjaśnienia jedna kwestia: lewe skrzydło nr 4115 - niestety zdjęcia słabo je pokazują. Przy kadłubie powinno być ciemne, końcówka i krawędź natarcia chyba też - ale mam wątpliwości. Ponieważ mało prawdopodobne aby oba skrzydła były całe ciemne (w końcu malowanie ma funkcje deformujace) to na razie zrobiłem niewielką jasną plame w tylnej-środkowej części skrzydła. Ale wymaga to wyjaśnienia.

na zdjęciach jest tak:

Jest też wątpliwość co do prawego skrzydła numeru 4113 - kształt tej jasnej plamy jest trochę zrobiony na wyczucie. Na zdjęciach odblask spowodowany słońcem uniemożliwia wyraźnie stwierdzenie "przebiegu" granicy pomiędzy ciemnym i jasnym kolorem.
Ja się domagałem Su-22 z kokpitem Su-25.
Pamiętam, ale tego jak na razie nie umiem zrobić - z tego co się zorientowałem to "obudowuje się" kokpit samolotem i jednocześnie "znika" możliwość użycia tego samolotu "bazy" - czyli w tym przypadku Su-25. Robiłem kilka prób ale nic "mądrego" mi z tego nie wyszło. Poza tym nawet jak by się to udało to nie rozwiąże to kwestii zmiany geometrii skrzydeł - podobna sytuacja (z tymi skrzydłami) jest po wstawieniu kokpitu od Su-27.
Ale wcześniej przy tworzeniu pierwszej wersji PL-MOD była mowa o możliwości latania samolotem szturmowym -
Kaa chciał je o ile pamiętam nawet "wypożyczać" z Ukrainy

.
Wracając do skinów z Malborka to poczekam jeszcze, może ktoś znajdzie fotki do poprawienia 4113 i 4115. Myślę, że tak czy inaczej dam jutro linka do spróbowania sobie tych skinów - może znajdą się jakieś błędy do poprawienia.
Pozostał jeszcze jeden wolny skin do wykorzystania (dwa jeżeli wziąć pod uwagę tymczasowość użycia 4115) tak, że jak pojawią się informację o kolejnych maszynach to zaraz się za nie wezmę.
Tak w ogóle to chciałbym kiedyś spotkać tego "artystę-wizjonera" od malowania tych MiG-ów - może bym zrozumiał co nim kierowało przy doborze kształtu plam kamuflażu

.