Autor Wątek: Nu etowo ty nie znajesz...  (Przeczytany 4704 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Nu etowo ty nie znajesz...
« dnia: Września 20, 2005, 13:54:29 »
W wpadłem dziś na jeden z ostatnich targów jakie ostały się w Bytomiu - ot tak żeby za szybko do roboty nie wrócić  :D Pomiędzy stosami tandety, wypatrzyłem pilniki i wiertła 'zdiełano w cccp" więc podchodzę...a to najprawdziwszy kufajman. :D
-No skolko ty chocziesz za eto?
- adin złoty
- tagda dawaj

Zostałem właścicielem kilku pilników po złotówce za sztukę i kompletu wierteł za złotych pięc. Wierteł z najprawdziwszej kufajmańskiej stali.
Patrze dalej - a tam zawinięta w kawałek folii 'kławiatura kompjutera", na oko z lat 10 bo bez klawiszy windowsowych - ideał nie do zdobycia.

- Skazu ty mienia, eto rabotajet ili niet?
- Nu etowo ty nikagda nie znajesz, oczen staraja
- a skolko chocziesz?
- diesjat
- no to dawaj
Nagle kufajman konspiracyjnym szeptem - widać wziął mnie za swojego- papiroski ty chocziesz?
-Nu prawilno , paczemu niet, kakije u tebja, i skolko?
- ty gawarisz pa ruskamu, dla tebja 3 zl , LM
- dawaj karton

:D :D :D

Kufajman to pożyteczny stwór jakby nie patrzyc...

« Odpowiedź #1 dnia: Września 20, 2005, 14:05:21 »
Cytat: Schmeisser
Patrze dalej - a tam zawinięta w kawałek folii 'kławiatura kompjutera", na oko z lat 10 bo bez klawiszy windowsowych - ideał nie do zdobycia.

E tam, ja mam takową, jeszcze z czasów gdy PS2 port był s-f :D. Leży sobie w kącie i się kurzy...

aż strach się bać co będzie jak i tam dojdą europejskie normy, to i już dobrego pilniczka (ktory sie nie sciera szybciej od materiału, który chcesz podpiłować) nie uświadczysz...  :roll:
Achtung Spitfeuer!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Września 20, 2005, 14:27:48 »
No to ja w wakacje miałem coś podobnego. Siedzę sobie w czarnym Mazak einsatzgruppen wagen na zewnatrz 30 stopnii a u mnie chłodek. Nagle podchodzi do mnie typ, przysiągłbym że z Al-kaidy :P )ale okazuje się że to rasowy kufajman bo akcent na to wskazuje i z za pazuchy wykitrał patrzałki znaczy lornetkę. No to ja pszszyyt i szybka elektryczna się otworzyła i po krótkiej chwili byłbym właścicielem cudownej lornetki która ma problemy z ostrością. Delikatnie powiedziałem mu żeby spier....sobie poszedł a on na to że może noktowizorek bym wciągnął :D Niestety też odmówiłem bo akurat z gotóweczką cieńko było ale do dnia dzisiejszego prześladuje mnie myśl ze mogłem zapytać
 sie go o kałachy  albo jakiś kompaktowy moździeż bo torba którą dźwigał była dość pokaźna 8) .
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #3 dnia: Września 20, 2005, 14:42:14 »
Ja kiedyś nabyłem od nich szachmaty, a przy okazji stałem się dumnym posiadaczem czapki uszanki, kilu wojskowych odznak i pięknej gwiazdy na czapę, oraz trzech kartonów Kosmosów (takie ichnie fajki nie wiem czy jeszcze robią) oraz trzech litrów wódki Stolicznej - prawdziwy samobieżny supermarket  :lol:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Września 20, 2005, 15:18:43 »
Mazak co ty tak z tym chłodem.W aucie chłodek w kompie chłodek, wez se do wanny jeszcze wlej takiej minus dwa stopnie,podobno niezle konserwuje  :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #5 dnia: Września 20, 2005, 15:34:03 »
W piwnicy mam dwie lodówki pocięte które czekają na to żeby znaleźć się w kompie  (trochę mała szmoc) ale z chęcią przyjmę jakiś klimatyzator do reanimacji [;

Ps. Szkoda że nie mam nigdzie w okolicy zakładów azotowych tam ponoć jako odpad zostaje im suchy lód, wystarczy zrobić pojemnik z rury, trochę izolacji i zabawa się zaczyna  :twisted:  :twisted:  :twisted:

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #6 dnia: Września 20, 2005, 15:38:36 »
Cytat: AnD
E tam, ja mam takową, jeszcze z czasów gdy PS2 port był s-f . Leży sobie w kącie i się kurzy...

A ja, proszę pana, wciąż używam takowej bez PS/2 :D
To moja druga, poprzednia wytrzymała ~12 lat i musiałem ją wymienić na taką samą ~2 lata temu.

Windows keys SUXX, man! Jak pracuję u Ojca to nie raz sobie coś o mały włos nie pokasuję, bo układ jest "nowocześnie M$-owy"...  :evil:

Do użytkowników "multimedialno-nowoczesnych" klawiatur - czy rzeczywiście te nowe przyciski usprawniają wam pracę?

A ty Szmajs jak dobrze popytasz, to sobie Burana na części kupisz :mrgreen:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #7 dnia: Września 20, 2005, 15:43:20 »
Cytat: Rola
Do użytkowników "multimedialno-nowoczesnych" klawiatur - czy rzeczywiście te nowe przyciski usprawniają wam pracę?

W moim przypadku są zbędne a windowsowe klawisze można wyłączyć :wink:

Moja następna klawiatura będzie taka  :PPPPPP

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #8 dnia: Września 20, 2005, 15:45:11 »
Mazak-->
Czy da się je wyłączyć z systemu?, czy trzeba korzystać z programów pokroju:
http://www.bytegems.com/ihatethiskey.shtml
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline KosiMazaki

• Administrator

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #10 dnia: Września 20, 2005, 16:03:04 »
dzięki:))
zła się nie uleknę...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Września 20, 2005, 16:24:05 »
Cytat: Schmeisser
ty gawarisz pa ruskamu, dla tebja 3 zl , LM

Jakbyś jeszcze Szmaj powiedział:

-"A ty znajesz Oliega Maddoksa?"

to bys miał za darmochę, buhahahaha :D

(moze nawet koleś by z gumofilca wyciagnal patcha 4.02 laked version ;) )
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Września 20, 2005, 19:07:10 »
Tp i ja się pochwalę.. gdzieś na półce zalega u mnie ORYGINALNA bandera Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich (nie Rosji! ) - czerwoniutka z żółtym sierpem i młotem. Rarytas zdobyty na radzieckim okręcie wojennym, który zwał/zwie się "Smolnyj" :)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #13 dnia: Września 20, 2005, 20:01:41 »
Cytat: bip3r
Rarytas zdobyty na radzieckim okręcie wojennym, który zwał/zwie się "Smolnyj" Smile

Zdobyty??
Tzn. wpadłeś na pokład z VIS-em krzycząć "Za Wolność Naszą i Waszą!!!" i zastrzeliwszy straźnika, wziąłeś banderę i z okrzykiem "uRRAAAA!!!" ruszyłeś z powrotem??

Jeśli było inaczej, to opowiedz:D
zła się nie uleknę...

Iche

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Września 20, 2005, 20:17:25 »

U mnie ten przycisk jest za blisko klawisza 'Alt', odpowiedzialnego za aktywację mikrofonu w Ventylu. A Falcon 4.0 bardzo nie lubi jak się go minimalizuje.

Po kolejnym zawieszeniu gry w krytycznym dla misji momencie, uruchomiłem program "scyzoryk" i klawisz poleciał duuuużym lobem za okno.