Autor Wątek: Polska kampania  (Przeczytany 23307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lukas

• Gość
Polska kampania
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 11, 2005, 20:59:20 »
Hm, wracając do pomysłu Megakampanii 45, to może pomysł na jeszcze jedną (chyba trochę łatwiejszą do realizacji). 1 wrzesień 1939 roku, wczesnym porankiem wojska hitlerowskich Niemiec atakują Polskę, do walki stają polscy piloci na brytyjskich Hurricanach i Spitfire'ach, które zgodnie z obietnicą zostały przysłane 2 miesiące wcześniej........ Można by jeszcze dorzucić MS 406 dostarczone z Francji, no i nasze P11c, będzie brakowało Łosia i Karasia, ale cóż. Gorzej będzie z 17 wrześniem, ale ten temat był już poruszany.

Polska kampania
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 11, 2005, 22:35:49 »
Cytat: NiKuTa
Z tego co mi wiadomo to można w edytorze włączyć ruskie oznaczenia i ruskie głosy.

Jeżeli jest to możliwe to proszę o szczegóły.
Hmmm, jak to wynika z założenia,  kampania jest stricte "political fiction".
 O ilę się orintuję, w edytorze misji zakładając, że chcąc uzyskać efekt polskich kominikatów przez radio i oznaczeń default  dla samolotów gracza,  należy dla naszych wybrać stroę "red". W konsekwencji przeciwnik musi być stroną "blue", ergo dla Rosjan jako przeciwników można wybierać jedynie siły powietrzne państw osi  :?.  Dlatego też Rosjanie jako strona "blue" w misjach mojej kampanii mogą przez radio porozumiewać się w następujących językach: niemiecki, japoński, węgierski, włoski, słowacki, fiński.
Wybrałem niemiecki  :mrgreen:  :mrgreen:

P.S.
Po 0,7  :564: Johna Danielsa wszystko jest możliwe.  :mrgreen:  
P.S. 2
Dla niezorientowanych "John" to żart........... (możliwy do zaakceptowania po 0,7 Jack`a Daniels`a) :mrgreen:  :mrgreen:
P.S. 3
Po 0,7  John`a Daniels`a moja polszczyzna, w powyższym tekście, była całkiem niezła  :mrgreen:  :mrgreen: - pozdrowenia dla Dziadka Kosa  :D  :D

Dzięki za pozdrowienia i pamięć. Poza zgubieniem literek w kilku wyrazach wszystko jest OK.
"W gwardii oddawano broń i tornister tylko razem z życiem"
Coignet

Pogo

• Gość
Polska kampania
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 12, 2005, 00:13:26 »
A ja mam takiego pomysła.
Bo w grze brakuje  polskich samolotów bo po za P11c nic nie ma a z mapami też jest kłopot
 Stworzyć kampanie na P11 żeby była realna to odpada lepiej stworzyć jakąś grywalną a że będzie fikcyjna ...
Jak nie miałem dostępu do netu to sam sobie stworzyłem taką kampanię 10 misji i wio
Bo chyba innego wyjścia nie ma  :cry:

Odp: Polska kampania
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 20, 2005, 13:02:31 »
Witam.

Widze ze jest mowa o polskiej kampanii, coz mam na ftp jedna - ale jest to wersja "demo", taka pokazowka, pelnej juz nie moglem znalezc. Nie wiem czy bedzie dzialac gdyz jest stara, ale link moge opdac:

http://www.inter-c.pl/~k_siek/kampanie/Polish%20Campaign.exe

Nic na jej temat nie moge powiedziec gdyz daaawno w nia gralem i juz nie pamietam co i jak.
Milej zabawy.
Pozdrawiam.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 20, 2005, 23:12:00 »
Jakby ktoś mnie szukał, to ja wciąż walczę ze sprzętem... mam backup najważniejszych rzeczy, ale linki, kontakty Gadu-Gadu/ICQ itd. poszły w kosmos dzięki nadgorliwemu kumplowi, który mi tą awarię usuwał (przy okazji reinstalki wyczyścił więcej niż trzeba ;) ).

PS: Jakby się znalazły ręce do pracy, możnaby mimo wszystko skończyć rozpoczętą przez nas kampanię 1939 dla pezetelki. Może w okresie świątecznym ktoś będzie miał za dużo wolnego czasu? ;)
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 20, 2005, 23:33:15 »
Oj ja na pewno nie bede mial czasu wolnego, zrozum mam sporo nauki, nawet na swieta, kochane zaliczenia :/
Pozdrawiam.

alex.stela

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 21, 2005, 14:27:29 »
Cytat: NiKuTa
Z tego co mi wiadomo to można w edytorze włączyć ruskie oznaczenia i ruskie głosy.
Jeżeli jest to możliwe to proszę o szczegóły.
(...) Rosjanie jako strona "blue" w misjach mojej kampanii mogą przez radio porozumiewać się w następujących językach: niemiecki, japoński, węgierski, włoski, słowacki, fiński.
Wybrałem niemiecki

To prawda - nie ma takiej możliwości, żeby Sowieci ustawieni jako "blue" mówili po rosyjsku i używali radzieckich oznaczeń - to ograniczenia programu (nie wiem, co miały one na celu, ale są nie do przeskoczenia). Natomiast nałożenie gwiazdek na defaultowe skiny nie powinno nastręczać większych problemów nawet niezbyt doświadczonym "skinnerom". Nie pamiętam tylko, czy w generatorze jest możliwość ustawienia samolotów w opcji "bez oznaczeń państwowych", a tylko w ten sposób takie skiny byłyby użyteczne. Jeżeli jest taka możliwość, to mogę trochę posiedzieć nad Photoshopem i dorobić krasnaje zwiezdy na co tam trzeba.

« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 21, 2005, 14:39:54 »
Wiec oznaczenia da sie wylaczyc w pelnym oraz w szybkim edytorze misji. Jak wezmiesz wlasciowosci obiektu i na zakladke "samolot 1"/"plane 1" tam masz "odznaczenia" lub tez "markings" - chyba tak to bylo w wersji ingles ;). Tam musisz odznaczyc takie pole i gwazdki lub inne oznaczenia znikna.

A ja mam pytanie, w tym edytorze jest opcja zniszczenia i jakis suwak: wielkosc pedzla, o co w tym chodzi, co to jest?
Pozdrawiam.

alex.stela

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 21, 2005, 14:51:03 »
Wiec oznaczenia da sie wylaczyc w pelnym oraz w szybkim edytorze misji. Jak wezmiesz wlasciowosci obiektu i na zakladke "samolot 1"/"plane 1" tam masz "odznaczenia" lub tez "markings" - chyba tak to bylo w wersji ingles ;). Tam musisz odznaczyc takie pole i gwazdki lub inne oznaczenia znikna.

No to w takim razie zrobienie gwiazdek na defaultowym skinie ma sens. Może jestem samobójcą, a może tylko żona wyrzuci mnie z domu, ale mogę się tego podjąć. Mam nadzieję, że w owej kampani ruskiego sprzętu nie jest za wiele  :)

Zauważyłem kiedyś inny problem - samoloty "static" mają z góry narzucone oznaczenia w zależności od użytej mapki. Jeśli więc użyjemy mapki np. Smoleńsk, to na sowieckim "blue" lotnisku będą stały I-16 z... niemieckimi krzyżami, zaś na polskim "red" lotnisku P-11 z ruskimi gwiazdami. Jeśli zaś użyjemy mapki np. z Pacyfiku (czego w tym przypadku raczej nie zakładam), to te same I-16 na ruskim lotnisku będą miały ładne, czerwone kółeczka, a P-11 amerykańskie białe gwiazdeczki. Denerwujące. Czy to da się jakoś wyłączyć?

« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2005, 14:57:14 wysłana przez alex.stela »

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 21, 2005, 20:49:40 »
Jakbyco to moge się zgłosić do tworzenia skinów. Tylko musze wiedzieć jakie mają być tj.: kolory, kamuflaż czy bez, jakie jednostki, jakie samoloty. Z nudów zrobiłem kilka skinów z polskimi znakami i godłami jednostek, ale narazie leżą w "magazynie".
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 21, 2005, 20:52:58 »
Dasz linka? Bedzie mozna sie wypowiedziec ;)
Pozdrawiam.

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 21, 2005, 21:01:44 »
Zauważyłem kiedyś inny problem - samoloty "static" mają z góry narzucone oznaczenia w zależności od użytej mapki. Jeśli więc użyjemy mapki np. Smoleńsk, to na sowieckim "blue" lotnisku będą stały I-16 z... niemieckimi krzyżami, zaś na polskim "red" lotnisku P-11 z ruskimi gwiazdami. Jeśli zaś użyjemy mapki np. z Pacyfiku (czego w tym przypadku raczej nie zakładam), to te same I-16 na ruskim lotnisku będą miały ładne, czerwone kółeczka, a P-11 amerykańskie białe gwiazdeczki. Denerwujące. Czy to da się jakoś wyłączyć?

Fotki chyba pomogą:

Jakiś skin no problemo, w wolnej chwili mogę cos zrobić :)

« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 21, 2005, 21:05:16 »
No tak, zapomnialem o tym ze to tak mozna zrobic. ;) Wiec problem rozwiazany :D Ale nowe skiny tez moga byc ;)
Pozdrawiam.

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 21, 2005, 21:12:56 »
Ale nowe skiny tez moga byc ;)
Powiedzcie jaki/jakie samoloty to przygotujesobie ludzki template do niego :)

« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 22, 2005, 10:00:08 »
S!
Panowie cieszę się z odzewu  :)
W FMB jest możliwość zarówno wyłączenia oznaczeń maszyn jak i wybór skinów nawet do poziomu pojedynczego samolotu - stąd prośba o skiny.

W pierwszej kolejności nalezy wykonać następujące skróki (default i gwiazdy):

Jak1b
Jak9U
Jak9M
Ła5FN
Ła5F

Ponadto
P39Q1
P39Q10
P63
FW190D9

Pobawcie się na razie z tymi skinami. Scoot, testując od początku misje kampanii, przygotowuje
kompletną listę sowieckich maszyn, na które trzeba będzie nałożyć gwiazdy. Co do nazw skinów to prosiłbym aby były one jak najmniej skomplikowane np. "Jak1bPW" (PW od słów "Polska Wolność").Mój email to gladius4@wp.pl.
Jeżeli wykonaci jakąś próbkę to obejrzę ją najwcześniej w sobotę bo znowu ruszam w delegację "nach Sopot".

« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2005, 10:02:34 wysłana przez Gladius »
"W gwardii oddawano broń i tornister tylko razem z życiem"
Coignet