Autor Wątek: Polska kampania  (Przeczytany 23286 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
Odp: Polska kampania
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 22, 2005, 14:26:21 »
Dasz linka? Bedzie mozna sie wypowiedziec

Bardzo chętnie tylko błagam niech ktoś mi wytłumaczy (najlepiej na PW) jak to umiescić na stronie tak jak wy to robicie  :).
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

alex.stela

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 22, 2005, 15:12:01 »
Fotki chyba pomogą:
(...)

Niestety nie pomogą. Otóż właśnie problem w tym, że wybór pomiędzy "blue" i "red" ogranicza nam wybór skina dla samolotu! Dlatego jeżeli pokazanego przez Ciebie FW 190 zaznaczymy jako "red" (bo taka może być potrzeba misji, że Niemcy występują jako "red"), to mamy do wyboru tylko alianckie oznaczenia! Jeśli zaś zaznaczymy go jako "blue", co umożiwi nam nałożenie niemieckich oznaczeń, a następnie postawimy fawkulca na lotnisku należącym do "red", to pierwszy czołg z boku od razu go rozwali  :)

Właśnie na tym polega poruszony tu problem, że taki Jak-1 przypisany będzie w polskiej kampanii do "blue", a wtedy nie będzie mógł dostać czerwonych gwiazdek. O ile problem ten w samolotach biorących czynny udział w akcji można załatwić za pomocą nałożenia skina, o tyle w samolotach "static" zrobić już tego nie można. Dlatego będę musiał pogodzić się z faktem, że Jaki i inne maszyny stojące na radzieckim lotnisku będą miały niemieckie czy rumuńskie krzyże zamiast gwiazdek... :-(

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 22, 2005, 15:30:50 »
Nie kumam po co to ?
Z tego co zrozumiem to ruscy mają być po stronie blue ?

alex.stela

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 22, 2005, 15:35:54 »
Nie kumam po co to ?
Z tego co zrozumiem to ruscy mają być po stronie blue ?

Dokładnie tak. Dlatego jest problem z naklejeniem na ich samoloty odpowiednich kalkomanii, że się tak po modelarsku wyrażę  :) , bo program nie daje takiej możliwości, żeby samolot był jednocześnie "blue" i z ruskimi gwiazdami. Dlatego trzeba robić specjalne skiny.
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2005, 15:37:25 wysłana przez alex.stela »

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 22, 2005, 16:10:12 »
To w wyborze armii daj none, obiekty będą bez znaków oraz przyjazne dla obu stron ;)

Template do ruskich maszyn jakby ktoś potrzebował
http://vvs.hobbyvista.com/Skins/tech/chip-temp.html#b

alex.stela

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 22, 2005, 17:10:23 »
To w wyborze armii daj none, obiekty będą bez znaków oraz przyjazne dla obu stron ;)

W samolotach "static" nie ma opcji "none", o ile mnie pamięć nie myli :-(

A tak w ogóle to jest to tak mało istotny problem, że niepotrzebnie aż tak go rozstrząsam. :-)  Kto się tam w ogóle patrzy, czy Jak na stojance wybuchający od naszych pocisków ma gwiazdy, krzyże, czy inne kokardy :-) Najważniejsze, że problem da się rozwiązać z samolotami latającymi.

To co, dzielimy się robotą przy skinach?

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 22, 2005, 18:30:02 »
To co, dzielimy się robotą przy skinach?
Preferowałbym samoloty niemieckie i amerykańskie. ;-]

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 22, 2005, 21:04:16 »
Jakoś doszedłem jak wrzucić obrazki i gdzie. To tylko 3 samoloty, są w podobnym schemacie także: P-47, P-38 (na ukończeniu), B-25, Fw-190A-F (na ukończeniu), większość jest też zrobiona bez kamuflażu w "barwach" aluminium.

Wszelkie uwagi, proźby i pogrózki prosze kierować do mnie.

(Te zielone pasy na mustangu to takie moje oznaczenia grupy: biały, czerwony, zielony, niebieski, wzorowane na USAAF, można je zawsze usunąć)
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2005, 21:06:36 wysłana przez Marcinos »
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 22, 2005, 21:48:47 »
A teraz coś troche z innej beczki: P-51D a la P.11c

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 22, 2005, 22:37:16 »
Ja mam małe pytanko do twórcy/twórców mega kampani...
Z tego co pamiętam Polacy mieli dostać samoloty po LW aby walczyć z WWS (tak czy cos pomieszałem?)
I związku z tym pytanko, jeśli mamy ex-LW Dore http://rapidshare.de/files/7758110/FW190D_test.rar.html
to na zamalowane prowizorycznie znaki niemieckie mają być naniesione szachownice, zamiast swastyki np. polska flaga,
itp ??

Jak cos pokręciłem sorry ;)
Piwo to straszna broń oj straszna :))

« Odpowiedź #40 dnia: Listopada 22, 2005, 22:51:34 »
Ja mam małe pytanko do twórcy/twórców mega kampani...
Z tego co pamiętam Polacy mieli dostać samoloty po LW aby walczyć z WWS (tak czy cos pomieszałem?)
I związku z tym pytanko, jeśli mamy ex-LW Dore http://rapidshare.de/files/7758110/FW190D_test.rar.html
to na zamalowane prowizorycznie znaki niemieckie mają być naniesione szachownice, zamiast swastyki np. polska flaga,
itp ??

Jak cos pokręciłem sorry ;)
Piwo to straszna broń oj straszna :))

Kampanię przygotowuje Gladius, i nic nie pokręciłeś będą potrzebne takie skiny.

Ten Bf w z szachownicami będzie potrzebny. Listę skinów mam już częściowo przygotowaną, ale musimy poczekać na Gladiusa i on zadecyduje. Drugim powodem małego zatrzymania prac jest to, że złapałem na C:/ jakieś świństwo i od trzech dni z tym walczę. Już chyba wszystko w porządku, ale mała kwarantanna konieczna by nie podesłać wam przez pocztę zarazy.

Ps. A Gladius martwił się, że nikt nie chce zrobić mu skinów.

Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Listopada 22, 2005, 23:24:04 »
Jeśli potrzebujecie jakiejś pomocy jeżeli chodzi o tworzenie misji to ja się na to pisze !
A jak narazie to grzebie w grze i szukam offsetow odpowiadajacych za zmiany pogodowe
Chodzi mi o o to że można by było wybierać bardziej lub mniej wietrzna pogode.
Czyli wiało by tak jak w Thunder a była by super pogoda.Ale narazie bez skutecznie ale jak by to wyszło to by było coś ...
I jeszcze jedno małe pytanie po co te kombinowanie z malowaniem ??? chcecie np :P51 w naszych barwach to przeciez w grze nie stanowi problemu jak sie da to wytłumaczyć to proszę jaśniej ok ? :)

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Listopada 22, 2005, 23:27:36 »
Dzięki za info Scoot. :)

http://rapidshare.de/files/8017494/Bf109K4_2_ws_.rar.html jeden z moich póżnych meserów, który łatwo przerobić.

NiKuTa

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 23, 2005, 00:29:47 »
Przyznam się wam szczeze, że nie kumam po co wam dora i jaki i niemieckie samoloty. Z tego co było pisane na początku to to miała być kampania na P-11 vs WWS.

Może jestem jakiś inny ??? :P

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Listopada 23, 2005, 00:34:57 »
No bo mówimy o kampani po 1945, czyli co by było gdy by... :)

Be sure jesteś inny :P :P