Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ładnie to i wygląda, prawda, ale sceptycznie podchodze do tego. W przeciągu miesiąca powinny się pojawić pierwsze screeny z gry. Jestem ciekawy jak tam sobie chłopaki poradzili z terenem.
Co do modeli Gienaddicha, to robione w 3d-MAx. Bardzo ładny rendering, do tego kapitalne skiny.
Jeszcze jedna rzecz... Ciekawe jak bedzie sie prezentować tryb multiplayerowski. Czy będą to rozwiązania z IL-a, czy też coś własnego wymyslą.
Ja w każdym razie najbardziej sobie cenie Richthofen's Skies Targetware. Można narzekać na braki engina gry (to dopiero beta), dość kiepski jak na 2006 rok teren, ale model lotu jest kapitalny. Trzeba strasznie uważać, żeby nie "przekręcić" silniczka. Do tego sporo maszyn (szczególnie Fokkery) nie mają w ogóle przepusticy. Więc zabawa jest przednia: Nurkowanie-eng.off- wyciągnięcie---eng on itd...
Niestety, nie ma w RS jakiegoś eventa-kampanii, który by gromadził ludzi. To najpoważniejszy minus gry. Ale mój kumpel z mojej "jednostki", który jest Develop. Teami RSa, właśnie rozpoczął prace nad kampanią.
Zero widoków zewn., zero ikonek. Misje rozpoznawcze, tylko 1 życie. Jak zginiesz, to zaczynasz od początku. Może jakies elementy RPG (kupujesz sobie flex.guna do Albatrosa B.II : maszyny domyślnie uzbrojonej w.... mausera k98

Poczekamy, zobaczymy... bo era RedBarona 3d już jednak powoli dobiega końca, choć społeczeństwo tej gry jest nadal spore i wcale nie zamierza się skuirczyć:)