Autor Wątek: "Les Chevaliers Du Ciel" - TopGun żabojadów ;)  (Przeczytany 15931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Odp: "Les Chevaliers Du Ciel" - TopGun żabojadów ;)
« Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 18, 2006, 16:32:26 »
nie, nie
raczej ci z terenów bardziej na wschód

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 20, 2006, 14:08:00 »
No filmik nawet całkiem całkiem, tylko parę pytań:

1. Co robi DC-3 na jakimś gównianym malutkim lotnisku?
2. Dlaczego ten głópszy nie dostał zapalenia uszu?
3. Dlaczego ten mądrzejszy nie zauważył jak blondynka się katapultowała?

No i miły akcent z warbird'em.

Nie no ogólnie film jak na Europę to pełny odjazd, że się tak wyrażę. Bardzo mi się podobał.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 27, 2006, 19:43:47 »
Obejrzalem film i zwracam honor Some1'owi jednak to tlumacz sie pomylil i zamiast Airbus napisal Boeing (340). 

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #78 dnia: Lipca 14, 2006, 17:45:40 »
Wreszcie, po tak długim okresie film ukaże się na DVD w Polsce, premiera na nośniku przewidziana jest na koniec lipca b.r (31.07).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 01, 2007, 23:22:28 »
Witam,

Skoro ja się nie wybrałem na film, to film wybrał się na mnie... hmmm, w każdym razie leciał dziś w canalii plas. Przed filmem zostałem przez Schmichta, który pod rząd robił mi jesień średniowiecza z płonących otworów w FC, wprowadzony w odpowiedni nastrój do oglądania.
Powiem krótko: film mi się podobał, nieco rozpraszał Małysz  :002: Sam mirage jako maszyna jest ładnym samolotem, więc osoba odpowiedzialna za efekty artystyczne nie musiała się wysilać, tak jak to by było konieczne w przypadku pokazywanie brzydali pokroju 14, 15, 16, żeby wyszły ładne sceny.
Film nie jest krzykliwy, fabuła prosta i przyjemna, kobiety swoją figurą mają pewnie dorównywać samolotom.
Spokojnie można polecić.

pozdrawiam,
qrdl

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 02, 2007, 00:08:55 »
Trochę nie na temat -- w filmie po katapultowaniu, arabus pięknie rozplaszcza się o ziemię. Czy się mylę czy najnowsze systemy pozwalają na katapultowanie się z ziemi?
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 03, 2007, 13:45:08 »
Trochę nie na temat -- w filmie po katapultowaniu, arabus pięknie rozplaszcza się o ziemię. Czy się mylę czy najnowsze systemy pozwalają na katapultowanie się z ziemi?

Wszystkie nowoczesne fotele katapultowane są klasy "0-0" czyli można się katapultować na zerowej wysokości i przy zerowej prędkości. Jak jesteś zainteresowany tematem to poszukaj w necie informacji o fotelach Martin-Baker oraz rosyjskich serii K (tak a propos ocenianych jako najlepsze fotele katapultowane na świecie). John Cool albo Kusch na pewno wiedzę więcej niż ja na ten temat. :)
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 03, 2007, 14:54:53 »
Wszystkie nowoczesne fotele katapultowane są klasy "0-0" czyli można się katapultować na zerowej wysokości i przy zerowej prędkości. Jak jesteś zainteresowany tematem to poszukaj w necie informacji o fotelach Martin-Baker oraz rosyjskich serii K (tak a propos ocenianych jako najlepsze fotele katapultowane na świecie). John Cool albo Kusch na pewno wiedzę więcej niż ja na ten temat. :)

Dlatego właśnie ta scena w filmie mocno mnie zdziwiła.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952