Autor Wątek: FS9/FSX/P3D: śmigłowce  (Przeczytany 127013 razy)

empeck

• Gość
Odp: FS 2004: śmigłowce
« Odpowiedź #60 dnia: Marca 25, 2007, 00:00:27 »
Świetnie wyglada, gratulacje!

« Odpowiedź #61 dnia: Marca 25, 2007, 12:03:09 »
Świetnie wyglada, gratulacje!

Dzięki, ale wymaga jeszcze poprawek.

Właśnie pierwsze poprawki po "testach w locie"  :004:

- Poprawiłem opisy niektórych przełączników na lewym panelu (teraz różnią się one dla poszczególnych wersji śmigłowca - poprzednio to przeoczyłem)

- W panelu przeznaczonym dla wersji sanitarnej zmniejszyłem też wielkość cyfr oznaczających częstotliwości - te defaultowe były wg mnie karykaturalnie duże.

Wersja poprawiona do pobrania tutaj: http://rapidshare.com/files/22677771/Polski_Mi-2_popr.zip.html

Czekam na uwagi ewentualnych użytkowników tego dodatku.

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Marca 25, 2007, 13:14:12 »
Witam!
Ja też "działam" w tym projekcie :D . Moje zadanie to skin LPR(Lotniczego Pogotowia Ratunkowego) dla:
-MI-2
-Agusta 109A (jedyny śmigłowiec tego typu(służący dla LPR) w Polsce)

Skin na MI-2 będzie można dziś już pobrać w wersji BETA :)
Wszelkie uwagi do skina mile widziane.

lookas

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Marca 25, 2007, 14:16:21 »
Skina dla mi-2 ze stajni nemeth już jest i to od dawna, link był gdzieś na forum vatsim i chyba jest na avsim'e.

« Odpowiedź #64 dnia: Marca 26, 2007, 22:05:59 »
Skina dla mi-2 ze stajni nemeth już jest i to od dawna, link był gdzieś na forum vatsim i chyba jest na avsim'e.

Są, nawet 3 skiny z różnego okresu eksploatacji Mi-2 w Lotniczym Pogotowiu Ratunkowym, ale nie ma w aktualnym malowaniu (pewnie właśnie dlatego, że ... od dawna), a taki właśnie skin robi bandyta  :001:

Natomiast skin aktualny ma:
-  np. niebieski napis "Lotnicze Pogotowie Ratunkowe" zamiast skrótu "LPR" (brrr... paskudnie się kojarzył  :587:);
-  malowane w pasy zbiorniki dodatkowe;
- nieco inne napisy i oznakowania.

http://lotnictwo.net/foto.php?id=127834
http://lotnictwo.net/foto.php?id=127951

Czekam niecierpliwie na skiny produkcji Szanownego Kolegi "Bandyty"  :banan

PS. Podobnie zresztą jak gdzieś w sieci krążył polski kokpit, ale był mocno niekompletny i tylko dla jednej wersji występującej w tym dodatku.

EDIT >>>

Skin Mi-2 w barwach Straży Granicznej i maszyna nr 5823 (śmigłowiec ratowniczy) z 49 PŚB - żadna rewelacja, ale może komuś się przyda.  :001:

http://rapidshare.com/files/22864400/Mi2skins.zip.html

EDIT 2 >>>

To już chyba ostatni skin dla Mi-2 - tym razem dla wersji pasażerskiej. Nie wiem do kogo należy,  zdjęcia znalazłem na stronie Lotnictwo.net

http://lotnictwo.net/foto.php?id=115661
http://lotnictwo.net/foto.php?id=117595

http://rapidshare.com/files/22923412/teksture.SPKKE.zip.html

Teraz czekam na skin LPR bandyty  :001:

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: Marca 26, 2007, 22:36:16 »
Tym z 49 pśb to z checia polatam .....tym bardziej ze z mojej eskadry  :003:
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #66 dnia: Marca 27, 2007, 13:01:41 »
Tym z 49 pśb to z checia polatam .....tym bardziej ze z mojej eskadry  :003:

To te chyba też ?  :003:

To teraz towarzyszu odpalicie Fs-a, weźmiecie ołówek, kajecik i ładnie podpowiecie co trzeba poprawić w kokpicie   :004: :021:

Teraz poprawiony pakiecik: http://rapidshare.com/files/23009547/Mi-2PL.zip.html - waży ok 11MB

Zawiera kolejne poprawki w kokpicie - tym razem poprawiłem opisy zaworów paliwa (w oryginale był tylko jeden prawy - zdublowany też jako lewy, ale opisany jako prawy  :003:) oraz w zasadzie wszystkie moje skiny do Mi-2:

1. Śmigłowiec ratowniczy z 49 PŚB nr 5823 (czysty)
2. Śmigłowiec ratowniczy z 49 PŚB nr 2027 (brudny)  :002:
3. Śmigłowiec z 49 PŚB Pruszcz Gdański nr 2642
4. Śmigłowiec z 56 PŚB Inowrocław nr 6922
5. Śmigłowiec Marynarki Wojennej nr 5245
6. Śmigłowiec Straży Granicznej nr SN-04XG
7. Śmigłowiec cywilny SP-KKE

- "Morski" 5245 na zdjęciach nie ma żadnych napisów w stylu "Marynarka Wojenna" jak mają inne śmigłowce (zdjęcia były z lutego - może już pomalowali i trzeba poprawić?) - ale ładnie on-line komponuje się w locie  z Mi-17 MW zrobionym przez Yoyo (po to powstał - choć nie jest to tak profesjonalna robota jak wspomniany Mi-17).

- Czerwony pas na kadłubie Mi-2 z 49 PŚB jest celowo nieco przesunięty, aby uniknąć konieczności malowania niebieskiego paska na przodzie prawego zbiornika (rozciąga go  :005:).
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2007, 13:27:23 wysłana przez Razorblade1967 »

EwaDarek

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Marca 27, 2007, 23:37:14 »
Dziękuję Razorblade1967 za skiny Mi 2. Łezka kręci się w oku na ich widok. Teraz do kolekcji już tylko brak starego, łaciatego malowania. Czekam z niecierpliwością na nie. 

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #68 dnia: Marca 27, 2007, 23:56:39 »
Może 2028 też ? ;) malowanie nawet podobne do 2027.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Marca 28, 2007, 11:07:07 »
To teraz towarzyszu odpalicie Fs-a, weźmiecie ołówek, kajecik i ładnie podpowiecie co trzeba poprawić w kokpicie
Z mi-2 nie jestem ostatnio na biezaco wiec najpierw sprawdze ....potem podesle ewentualne poprawki.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #70 dnia: Marca 30, 2007, 19:15:05 »
Poprawiona wersja polskiego kokpitu (beta ileśtam  :021:)

[link do uaktualnionych plików znajduje się w kolejnym poście]

Ponieważ zauważyłem na zdjęciach, że wiele egzemplarzy ma część "zegarów" na tablicy już w języku polskim (np. prędkościomierze, wariometry czy wysokościomierze) zrobiłem wersje paneli w takiej konfiguracji. Jednocześnie dodałem lampki ostrzegawcze w języku polskim. W związku z tym, że nigdzie nie było fotek z zapalonymi lampkami to treść napisów jest tłumaczeniem popartym tym co mi się po prostu wydaje :003: - po prawdzie to nawet nie wiem czy te lampki są po polsku, ale ponieważ niektórym cyrylica sprawia pewne problemy to może będzie to przydatne.  :002:

Ponieważ zapewne latają Mi-2 z różnymi konfiguracjami tablic przyrządów to pozostawiłem poprzednią wersję - nazwa zmieniona na "plr0...2" (polsko-rosyjski) i dodałem całkowicie polskie panele jako opcje dodatkową, oznaczoną "pl0...2" (polskie).

Dokonałem też poprawek zauważonych błędów w poprzednim "wydaniu" - czekam na opinie, a przede wszystkim inspekcję przeprowadzona przez cygana  :001:
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2007, 10:42:56 wysłana przez Razorblade1967 »

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Marca 30, 2007, 21:48:09 »
Nowy skin "LPR" zostanie wydany trochę później ze względu na małe komplikacje  :021:

« Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 30, 2007, 10:08:01 »
Dzięki otrzymanym ostatnio dokładnym zdjęciom wnętrza polskiego śmigłowca Mi-2 zrobiłem 2, poprawioną wersję, tym razem zgodną właściwie w 90% z oryginałem.

Jedyne odstępstwa od "realu" dotyczą przypadku gdy w śmigłowcu Mi-2 braci Nemeth jakiś element pełni inną funkcję niż w rzeczywistości - wtedy oczywiście posiada taki opis jaka jest jego funkcja w grze.

Udało się wreszcie odtworzyć właściwą treść prawie wszystkich lampek kontrolnych  :001:

Plik do pobrania tutaj: http://rapidshare.com/files/28675899/MI-2PL_v2.zip.html - folder ma 7,3 MB i posiada 3 wersje paneli dla śmigłowca medycznego, wojskowego i pasażerskiego.

« Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 28, 2007, 14:34:03 »
Odświeżę nieco temat, bo znalazłem kilka interesujących dodatków, zarówno scenerii jak i śmigłowców:

Zbiornik "Bambi Bucket" do Bella 412 Jordana Moore`a. Kilka screenów, download. Zbiornik jak zbiornik, fajnie wygląda, można zrzucić wodę, na ziemi elegancko sie "składa". Przyda się w scenerii North Haledon :)

Alphasim wydał MH-53J, jak na płatny dodatek jakość średnia, jak na Alphasim całkiem nieźle (oceniam po screenach). Model zewnętrzny ładny, panel bardo prosty, bez symulacji prawdziwych systemów śmigłowca (jak to u Alphasimu), ot kilka budzików. VC graficznie jest całkiem fajny, ale pewnie prawie nic tam nie jest klikalne, nie licząc paru pstryczków typu światła czy wypuszczanie podwozia. Tu można zobaczyć screeny i przeczytać opis

Nemeth Designs robią CH-53E, znając ich poprzednie helikoptery na pewno będzie rewelacyjny, ale niestety zdaje się, że FSX only :005: Fotki z produkcji i dyskusja

Kilka ciekawych scenerii, niekoniecznie do lotów śmigłowcami, ale świetnie sie do tego nadają, są nieduże i szczegółowe.

Pellston Regional Airport - bardzo ładnie wykonane, prawie na poziomie FlightScenery (Firefox proponuje zamienić na "chuliganeryj" bądź "helioenergetyce" :002:). Fototekstury 4 pór roku, animowany ruch na drodze, nocne oświetlenie, ładne modele, działający system "dokowania do rękawa" (nie wiem jak to nazwać, w oryginale "docking system" - jaką to ma poprawną nazwę w języku polskim?). Naprawdę warto ściągnąć i przetestować, sceneria nie wali po klatkach ;) Sceneria, AFCAD i patch

Dosyć ciekawa sceneria Iraku i Afganistanu- a dokładniej kilku scenek w okolicach Bagdadu i Kahandaru. Najlepiej sami zobaczcie, jest tam kilka obozów US, wypadek Hummera i tym podobne obiekty. Jak znalazł na latanie wojskowym śmigłowcem. Dostępna na Avsimie

Sceneria miasteczka North Haledon, przeznaczona specjalnie do latania low&slow. Można wylądować na policyjnym lądowisku, ale też na każdym dachu, boisku. Jako opcja dostępny też jest efekt pożaru lasu, niedaleko którego znajduje sie jeziorko do napełniania zbiornika np. Bella 412 ;). 2 wersje, zwykła i lżejsza dla słabszych komputerów.

W połowie prawdziwa, w połowie fikcyjna sceneria lotniska "Dixie". Dosyć ładnie wykonane, małe (zaledwie kilkanaście obiektów) lotnisko w pobliżu Portland - lokalizacja jest zaletą dla posiadaczy wspaniałego pakietu Flightzone02 od FlightScenery. Sceneria nie jest rewelacyjna, ale dosyć udana. 3 screeny i download

Na koniec śmigłowiec Westland Wessex. Jeszcze go nie testowałem, ale wygląda nie najgorzej.  Wersja Royal Navy na pewno ma VC, nie wiem jak z drugą. Jeśli ktoś chce sprawdzić, czeka tutaj.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: FS2004 / FSX : śmigłowce
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 20, 2008, 11:29:10 »
Odświezę stary wątek - wyszedl akcent polski w dodatkach Hover  :001: Śmigłowiec Kaman
Własnie ciągnę i zamieszcze jakiś screen.

Wersja pod FSX http://rs270.rapidshare.com/files/83096105/sh2gnzv2.zip
---------------------------------------------
Graficznie ok, fototekstury dosc dobrze wygladajace, fm uproszczony, vc ociosane ze wszystkiego  :004:. raczej dla zaplencow dorabiajacych sobie dodatki w myslach  :004: no i dla screenshoterów bo model akurat wyglada fajnie na zewnatrz.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2008, 11:48:56 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl