Autor Wątek: Stanowisko Iranu wobec Holokaustu  (Przeczytany 2931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pawel

• Gość
Stanowisko Iranu wobec Holokaustu
« dnia: Grudnia 14, 2005, 22:24:25 »
http://wiadomosci.onet.pl/1212187,12,item.html?k=6&q1=&q2p=&q2m=&q3=&mr4=1&q4=&mrrn=1&q5=&q6=&q7=&q8=saturacja.
Oto co dziś się dowiedziałem. Holokaustu nie było.  :006:
A ja temu pajacowi Ahmadineżadowi powiem tak -
" na istnienie twojego allaha nie ma żadnych dowodów, na holokaust Żydów są miliony"
Ogłoszenie - zbieram na jednago Tridenta na prezent dla tego pana.
 :514: :514:
Już nie długo...
Nawet mu kilometry taśmy klejącej nie pomogą.

Paweł
'VIPER'
« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2005, 23:00:38 wysłana przez Schmeisser »

Bociek

• Gość
Odp: Stanowisko Iranu wobec Holokaustu
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 14, 2005, 22:59:13 »
Niech sie żrą między sobą. Jeden i drugi bandycki naród - a Szaronowi życzę żeby broń atomowa  którą od dawna sam chomikuje (ja moge a wy nie bo nie) też któregoś dnia pierdzielnęła.

pawel

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 14, 2005, 23:03:45 »
Bandycki czy nie, ale Polacy też byli eksterminowani.

Paweł
'VIPER'

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 14, 2005, 23:10:47 »
Jeden i drugi bandycki naród.
Moim zdaniem trochę ryzykowne stwierdzenie... Może lepiej nie przesadzać?

Bociek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 14, 2005, 23:12:24 »
Alez ja nie zaprzeczam istnieniu Holokaustu, To fakt i My Polacy wiemy o tym wiemy najlepiej.
Co do tego nie ma między nami żadnej rozbiezności :)
Pozdrawiam :)

« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 15, 2005, 09:15:10 »
Bliski Wschód jest to taki teren na, którym luzie zawsze wyrzynali się z innymi, wyrzynają nadal, i będą dalej to robić. To jest jedna wielka sam juz nie wiem jak to dokładnie określić,wendeta bo temu czy tam,temu zabito kogoś bliskiego więc on bierze kałasza i idzie też zabić paru i tak się rodzą kolejni fanatycy z drugiej strony można tu juz mówić o prawdziwej tradycji, gdyż podejrzewam że oni sami juz dawno zapomnieli o co naprawdę im poszło i dlaczego się to wszystko zaczeło, ojciec walczył, dziadek też, pradziadek i prapradziadek także więć jak ja mam nie zabijać?. Jak dla mnie rozwiązanie na pokój w tym rejonie jest jeden innych rozwiązań jakoś nie widzę: dorzucić im tam broni, niech się wyrżną w pień, potem posprzątac co zostanie i w końcu będzie tam spokój.

ten cały Bliski Wschód i procesu pokojowe w tym rejonie to jest jedna wielka pomyłka do której należałoby spuścić parę bomb i poczekać na efekty
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 15, 2005, 10:25:56 »
Myślę już niedługo.Wyobrazcie sobie,ze jestescie fanatycznym wyznawcą islamu,pojdziecie do boga za walke z niewiernymi itp.Teraz sobie wyobrazcie,że jestescie głową panstwa takiego np Iranu,wyobrazcie sobie też,że posiadacie bombę A.Czy zawahalibyście się  jej użyć,nawet jezeli wasz kraj zniknąłby z powierzchni ziemi?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2005, 11:23:37 wysłana przez Kusch »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 15, 2005, 10:30:25 »
Myślę już niedługo.Wyobrazcie sobie,ze jestescie fanatycznym wyznawcą islamu,pojdziecie do boga za walke z niewiernymi itp.Teraz sobie wyobrazcie,że jestescie głową panstwa takiego np Iranu,wyobrazcie sobie też,że posiadacie bombę A.Czy zawahalibyście się  jej użyć,nawet jezeli wasz kraj zniknąłby z powierzchni ziemi?

szybko szybko wciśnij ten czerwony guzik  :002:
bo my ich zanim oni nas :002:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2005, 11:23:57 wysłana przez Kusch »
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34

pawel

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 15, 2005, 19:22:18 »
Naciskanie guzika i w ogóle użycie strategicznej broni jądrowej to najmniej prawdopodobny scenariusz. To, co jest o wiele ważniejsze w polityce odstraszania jądrowego i w kwestii bezpieczeństwa globalnego to maksymalne ograniczenie możliwości rozprzestrzeniania się materiałów radioaktywnych. Ograniczenie "klubu posiadaczy broni atomowej" ma doprowadzić do zachowania kontroli nad materiałami rozczepialnymi. Wyprodukowanie strategicznej głowicy jądrowej i jej nosiciela jest technicznie bardzo trudne, natomiast wyprodukowanie brudnej bomby raczej nie. Poza tym Iran raczej nie zaatakowałby Izraela pociskami jądrowymi, ponieważ Izrael jest w posiadaniu pierwszego na świecie systemy obrony przeciwrakietowej. Reakcja Izraele byłaby natychmiastowa i zdecydowana. Ów system , zwany bodajże chec lub hec (kilka lat temu jego obszerną monografię zamieściła nTW) osiągnął gotowość bojową z końcem lat 90tych. System sponsorowany był w prawie 80% przez USA.
Amerykanie tak szybko nie zaatakują Iranu, to nie takie proste. Doszłoby do niekontrolowanej destabilizacji w regionie i wzrostu znaczenia militarnego i politycznego Izraela, to pociągnęłoby wzrost nastrojów antyizraelskich i inne poważne konsekwencje. A tego Amerykanie nie chcą. Że nie wspomnę już o międzynarodowej sytuacji w skali Globalnej. Z pewnością Amerykanie doprowadzą do "ucywilizowania Iranu", ale nie tak szybko. Znajdą na nich w miarę poprawny politycznie sposób/pretekst. Po tym jak USA oficjalnie przyznały się do możliwości użycia taktycznej broni jądrowej w przypadku użycia broni chemicznej przez Husajna reszta zrozumiała, że to nie przelewki. Posiadanie taktycznej broni jądrowej czyni z jej posiadaczy bardzo silnego przeciwnika politycznego i militarnego. Użycie natomiast broni strategicznej/masowego rażenia to doktryna samozagłady i świat zrozumiał to już dawno, z końcem ery "doktryny zmasowanego odwetu" (koniec lat 60tych.) Użycie broni taktycznej to zupełnie inny wymiar prowadzenia działań wojennych niż użycie broni strategicznej. Przypomnę - broń strategiczna/masowej zagłady to ostateczny argument w rozgrywce militarno-politycznej. Kiedyś w latach 50-tych jeden z polityków "doktrynę zmasowanego ataku" (nie mylić z  d. zmasowanego odwetu) porównał do walki na granaty w małym pustym pokoju. Współczesna amunicja taktyczna jest o wiele bardziej poprawna politycznie niż nam sie zdaje. Poza tym pozwala na zajęcie terenu w niedługim czasie od jej użycia, małe skażenie a przede wszystkim kontrolowanie wzrostu eskalacji konfliktu. Poza tym  wiele innych korzyści.

Pozdrawiam
Paweł
'VIPER'

« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 15, 2005, 21:17:59 »
Rozumiem że pod pojęciem system obrony przeciw rakietowej, kryje się nic innego jak system Patriot.
Faktycznie przetestowany, ale i tak nie zestrzelił wszystkich Scudów wystrzelonych na Tel-Awiw
W sumie, to po co się bawić w drogie głowice jądrowe jak można zastoować broń biologiczną czy chemiczną,
(chyba tylko dla prestiżu, albo aby postraszyć sąsiadów "bądzcie dla nas mili bo mamy atomka")skutecznośc rażenie dużo mniejsza ale i tak dużo ludzi przeniosło by się na "łono Abrahama"

To wszystko opiera na trzech grupach posiadaczy broni jądrowej : na tych co już mają, niedługo bedą mieli i tych co bardzo chcą mieć. I  tu należy się zastanowić którzy z nich są gorsi

gdzieś słyszałem taki tekst wydaje mi się iż idealnie tu pasuje

"Nie obawiam się człowieka który ma setki głowic, boję się takiego, który modli się o jedną"

Bociek

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 15, 2005, 21:49:23 »
"Nie obawiam się człowieka który ma setki głowic, boję się takiego, który modli się o jedną"
Co z bzdura. Ja akurat boje sie tego co ma ich setki.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 15, 2005, 21:56:17 »
Iran teorytycznie zakłada 10 grzybków nad izraelem.Jaka jest odpowiedz Stanów Zjednoczonych*.Używają taktycznych ładunków nuklearnych w celu wyeliminowania potencjału militarnego i nuklearnego Iranu,czy też może odparowywują ich miasta.Ja skłaniam się za opcją pierwszą,ale ciekawi mnie wasza opinia.

*Oprócz Izraela oczywiście.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 15, 2005, 22:02:23 »
Co z bzdura. Ja akurat boje sie tego co ma ich setki.

Tak tylko że ten co ma juz setki głowic ma je już od dłuższego czasu(musiał miec cza aby je wyprodukować) i nie użył ani jednej, bo  wie jakie są konsekwencje ich użycia i boi sie tego, ale zastanów się dlaczego ten drugi modli się choć o jedną

oj nie wiem czy to aż taka bzdura

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 15, 2005, 22:06:15 »
Rozumiem że pod pojęciem system obrony przeciw rakietowej, kryje się nic innego jak system Patriot.
Raczej Arrow, Izraelczycy nie są zbytnio za patriotami.

Faktycznie przetestowany, ale i tak nie zestrzelił wszystkich Scudów wystrzelonych na Tel-Awiw
Zestrzelic zestrzelił, problem w tym, że resztki i tak spadły na zamieszkałe tereny, a to izraelczycy uznają jako wadę ;) poza tym to były PAC-1, teraz sa PAC-3 pakowane po 4 sztuki do kontenera, który do tej pory mieścił jedną rakietę, szybsze, posiadajace własny radar i... brak głowicy bojowej (niszczą cel samą energią kinetyczną). Z tego co dotej pory przetestowano i wykorzystano bojowo to bardzo ciekawe rakiety.

« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 15, 2005, 22:14:30 »
O i znów się czegoś dowiedziałem nowego a podobo to "idio****** forum na którym tylko tracę czas zamiast zająć się czymś bardziej produktywnym" :002:

Ja byłem pewien że to były Patrioty, nawet spotkałem się z takimi informacjami w pewnej książce pt. "Pustynna burza" nie pamiętam już autora, ale tam napewo było napisane że za obronę przeciwrakietową Izraela odpowiedał system Patriot, ale masz może lepsze informacje
nie wiem moze i Arrow